A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

2,4 tonnányi környezetbarát adományt kapott a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika

Családinet - 2012-07-20
30 fa kivágását előzi meg az a 2,4 tonna, több mint 1 millió forint értékű, újrahasznosított papírtermékekből álló adomány, melyet a Tetra Pak Hungária Zrt. adott át a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának. A kéztörlőt és orvosi papírlepedőt tartalmazó, több kamionnyi papíráru jelentős támogatást jelent a klinikának, hiszen az így a költségvetésből felszabaduló, számottevő összeget orvosi eszközökre, gyógyszerekre tudják fordítani kis betegeik számára.
2,4 tonnányi környezetbarát adományt kapott a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika

Az intézmény immár második éve részesül a vállalat támogatásában. A segítségnyújtás mellett az ajándék célja az is, hogy felhívja a lakosság figyelmét az újrapapír környezetvédelmi előnyeire, amely akár a 100%-ban újrahasznosítható italos kartondobozokból is készülhet.

Életmentő orvosok – világmentő adomány

2,4 tonna, újrapapír termékekből álló adományt kapott a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikája, vagyis a TűzoltóUtcai Gyermekklinika. Az egymillió forint értékű ajándék amellett, hogy hónapokra biztosítja a klinikán állandó fogyóeszköznek számító papírkéztörlőt és orvosi papírlepedőt, újrapapír lévén, 30 fát mentett meg a kivágástól.

„A felajánlott papírtermékek alapvető kellékei a mindennapi orvosi munkának, így számunkra nagyon fontos ajándékról van szó, az pedig külön öröm, hogy immár második éve részesülünk a Tetra Pak támogatásában”– mondta Prof. Szabó András, a Semmelweis Egyetem II. sz. Gyermekklinikájának igazgatója. „Ismerve az újrapapír használata mellett szóló tényeket, a kezdeményezés szemléletformáló vetülete követendő például is szolgál” – tette hozzá a professzor.

Klímavédő támogatás

Az anyagi támogatás mellett a Tetra Pak Hungária Zrt. ajándékának célja az is, hogy felhívja a lakosság figyelmét az újrapapír termékek használatára és előnyeire. Riasztó tény ugyanis, hogy Magyarországon 1 ember átlagosan 80-100 kg papírt használ fel évente, s ez a szám a következő 8 évben várhatóan megduplázódik. Az újrapapír gyártásához azonban csak mindössze fele annyi energiára és negyed annyi vízre van szükség, mint tisztapapír gyártása esetén, ráadásul fák kivágása nélkül.

„Örömmel támogatunk egy olyan jelentős munkát végző, elismert intézményt, mint a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika, különösen olyan termékekkel, amelyek gyártásához akár az italos kartondobozok is alapanyagul szolgálhatnak”– mondta Hana Zmitkova, a Tetra Pak Duna régiójának környezetvédelmi igazgatója. „A tejes és gyümölcsleves kartondobozok teljesen újrahasznosíthatóak. Mivel ez a csomagolóanyag 75%-ban papírból készül, miután hulladékká vált, újra olyan hasznos termékek készülhetnek belőle, amelyeket akár gyermekklinika is használhat” – tette hozzá az igazgató asszony.

Magyarországon az elmúlt évben 12.000 tonna (kb. 450 millió darab) italos kartondoboz került forgalomba. 2011-ben ebből a mennyiségből összesen 80 millió darab dobozt gyűjtöttünk vissza szelektíven. Ez az összes kibocsátott doboz 19%-a és ha egymás mellé fektetnénk a dobozokat, elérnénk Budapesttől egészen Sydneyig.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja