SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adni jó! Karácsonykor különösen

Családinet [cikkei] - 2014-12-04
 [X]

Ilyenkor nyitottabbak vagyunk az adományozásra.
De vajon tényleg jó helyre kerül a pénzünk?
Adni jó! Karácsonykor különösen

 „Nagyon szeretem a gyermekeket, és amikor a sajátjaim kirepültek, úgy éreztem, valamilyen formában továbbra is szeretnék gyerekekről gondoskodni. Elhatároztam, támogatni fogok egy gyerekekért dolgozó szervezetet! Mindig nagyon odafigyelek, hová kerül a pénzem, ezért döntöttem az SOS Gyermekfalvak mellett. Hiteles, etikus szervezet, és az SOS rendszeres beszámolóiból meggyőződhetek róla, milyen az élet a gyermekfalvakban, mire használják fel az adományaimat. Amióta az SOS gyerekek pártfogója lettem, boldoggá tesz a tudat, hogy sok szomorú gyermeksorsot – talán mondhatom, hogy az én segítségemmel is – sikerült jobbra fordítani!”

Bizonyos, hogy ezzel a véleménnyel az SOS Gyermekfalvak nagyon sok támogatója egyetért, hiszen mindenki úgy gondolja, adakozni csak úgy érdemes, ha az ember biztosan tudja, hogy a pénze jó helyre kerül. Az SOS Gyermekfalvak igazoltan Etikus adománygyűjtő szervezet, mely átlátható, ellenőrizhető módon költ el minden forintot. A legfontosabb azonban mégsem ez, hanem az a nemes cél, amelyért a szervezet már évtizedek óta dolgozik. Az SOS Gyermekfalvak küldetése ugyanis az, hogy szerető és biztonságos otthont, nevelőanyukát, új családot adjon azoknak a gyerekeknek, akik nem élhetnek a vér szerinti családjukban.

A legtöbben el sem tudják képzelni, hogy vannak olyan gyerekek, akik nem tudják, mi az a karácsony. Akik feldíszített karácsonyfát csak az üzletek kirakataiban láttak, és még soha nem kaptak ajándékot. Pedig sok olyan gyerek van, aki a családban előforduló haláleset, hosszan tartó betegség, szenvedélybetegség vagy a család teljes szétesése miatt súlyos helyzetbe kerül. Az SOS Gyermekfalvak őrajtuk segít. Ildikónak és testvéreinek története jól példázza, mit tesz ez az alapítvány a gyermekekért, mi az, amire adományokat gyűjt.  

A 11 éves Ildikó és öt testvére borzalmas körülmények között nevelkedett, szüleik életét az alkohol uralta. A testvérek fáztak, éheztek, soványak voltak, gyakran étel sem volt otthon. Amikor a hároméves Csabi súlyosan megégette a kezét és a szülei napokig nem vitték orvoshoz, a helyzet végleg tarthatatlanná vált, és mind a hat testvért kiemelték a családból. A gyerekek az egyik SOS Gyermekfaluba kerültek. Éhesen, átfázva érkeztek meg, mert még téli ruhájuk sem volt. Mindez néhány évvel ezelőtt decemberben, éppen az ünnepek előtt történt. Az egész gyermekfalu összefogott, segített, így a karácsony estét a testvérek már meleg, süteményillatú, biztonságos otthonban tölthették. A gyerekek családot kaptak karácsonyra!

Most Ön is segíthet szebbé tenni az SOS gyermekfalvakban élő, családjukat vesztett gyerekek karácsonyát!
Az SOS Gyermekfalvak weboldalán könnyen, gyorsan és biztonságosan adományozhat: www.sos.hu/karacsony

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja