A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Adni jó! Karácsonykor különösen

Családinet - 2014-12-04
 [X]

Ilyenkor nyitottabbak vagyunk az adományozásra.
De vajon tényleg jó helyre kerül a pénzünk?
Adni jó! Karácsonykor különösen

 „Nagyon szeretem a gyermekeket, és amikor a sajátjaim kirepültek, úgy éreztem, valamilyen formában továbbra is szeretnék gyerekekről gondoskodni. Elhatároztam, támogatni fogok egy gyerekekért dolgozó szervezetet! Mindig nagyon odafigyelek, hová kerül a pénzem, ezért döntöttem az SOS Gyermekfalvak mellett. Hiteles, etikus szervezet, és az SOS rendszeres beszámolóiból meggyőződhetek róla, milyen az élet a gyermekfalvakban, mire használják fel az adományaimat. Amióta az SOS gyerekek pártfogója lettem, boldoggá tesz a tudat, hogy sok szomorú gyermeksorsot – talán mondhatom, hogy az én segítségemmel is – sikerült jobbra fordítani!”

Bizonyos, hogy ezzel a véleménnyel az SOS Gyermekfalvak nagyon sok támogatója egyetért, hiszen mindenki úgy gondolja, adakozni csak úgy érdemes, ha az ember biztosan tudja, hogy a pénze jó helyre kerül. Az SOS Gyermekfalvak igazoltan Etikus adománygyűjtő szervezet, mely átlátható, ellenőrizhető módon költ el minden forintot. A legfontosabb azonban mégsem ez, hanem az a nemes cél, amelyért a szervezet már évtizedek óta dolgozik. Az SOS Gyermekfalvak küldetése ugyanis az, hogy szerető és biztonságos otthont, nevelőanyukát, új családot adjon azoknak a gyerekeknek, akik nem élhetnek a vér szerinti családjukban.

A legtöbben el sem tudják képzelni, hogy vannak olyan gyerekek, akik nem tudják, mi az a karácsony. Akik feldíszített karácsonyfát csak az üzletek kirakataiban láttak, és még soha nem kaptak ajándékot. Pedig sok olyan gyerek van, aki a családban előforduló haláleset, hosszan tartó betegség, szenvedélybetegség vagy a család teljes szétesése miatt súlyos helyzetbe kerül. Az SOS Gyermekfalvak őrajtuk segít. Ildikónak és testvéreinek története jól példázza, mit tesz ez az alapítvány a gyermekekért, mi az, amire adományokat gyűjt.  

A 11 éves Ildikó és öt testvére borzalmas körülmények között nevelkedett, szüleik életét az alkohol uralta. A testvérek fáztak, éheztek, soványak voltak, gyakran étel sem volt otthon. Amikor a hároméves Csabi súlyosan megégette a kezét és a szülei napokig nem vitték orvoshoz, a helyzet végleg tarthatatlanná vált, és mind a hat testvért kiemelték a családból. A gyerekek az egyik SOS Gyermekfaluba kerültek. Éhesen, átfázva érkeztek meg, mert még téli ruhájuk sem volt. Mindez néhány évvel ezelőtt decemberben, éppen az ünnepek előtt történt. Az egész gyermekfalu összefogott, segített, így a karácsony estét a testvérek már meleg, süteményillatú, biztonságos otthonban tölthették. A gyerekek családot kaptak karácsonyra!

Most Ön is segíthet szebbé tenni az SOS gyermekfalvakban élő, családjukat vesztett gyerekek karácsonyát!
Az SOS Gyermekfalvak weboldalán könnyen, gyorsan és biztonságosan adományozhat: www.sos.hu/karacsony

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja