A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Közel két és fél millió forintot gyűjtöttek a kórház számára a veszprémiek

Családinet - 2009-09-22
A Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára gyűjtöttek a veszprémiek szeptember 19-én, szombaton a Richter Gedeon gyógyszercég által szervezett Egészségváros programsorozat újabb állomásán. A résztvevők ingyenes szűrővizsgálatok elvégeztetésével, előadások, tanácsadások meghallgatásával növelték a Richter által a kórház számára felajánlott összeget, a nap végén így összesen 4.341.100 forinttal gazdagodott az intézmény, mely az Egészségváros eddigi történetében a legnagyobb összeg.
Közel két és fél millió forintot gyűjtöttek a kórház számára a veszprémiek

Változatos programok mellett többféle szűrésen és egészségügyi tanácsadáson vett részt szeptember 19-én az a négyezer ember, akik kilátogattak a Richter Egészségváros veszprémi rendezvényére. A családi nap szórakoztató programjai mellett a legtöbben a koleszterinszintjükre és vérnyomásukra voltak kíváncsiak, de kiemelkedően sokan, több mint hatvanan adtak vért mindössze 6 óra alatt a Vöröskereszt sátrában, mások egészségére is gondolva.

Az Egészségváros veszprémi állomásán több mint kétezer szűrést végeztek el a szakemberek. A veszprémi lakosok közel felénél mértek magas koleszterinszintet, ebből húsz esetben rendkívül magas értéket. A vérnyomása a résztvevők csupán hét százalékának volt magas. E két vizsgálat különös jelentőséggel bír hazánkban, hiszen minden második ember szív és érrendszeri megbetegedésben hal meg.
Több százan vettek részt a csontsűrűség-mérésen is, a szakemberek többségüknél figyelmeztető értékeket találtak és a résztvevők közel kétharmada még soha nem végeztette el ezt a vizsgálatot. A betegség elsősorban a nőket, illetve a 45-50 éves korosztályt érinti.
A prosztatarák a férfiak daganatos halálozásának első három leggyakoribb oka között szerepel, ezért az ingyenes prosztata (PSA) szűrővizsgálaton szintén sokan, több mint háromszázan vettek részt, a szűrésen részt vevők 6 százaléknál figyelmeztető eredményt mértek. A figyelmeztető eredmények, illetve magas értékek esetében személyre szabott tanácsadás keretében hívták fel a szakemberek az érintettek figyelmét a további teendők illetve szakorvosi vizsgálatok elvégeztetésére.
Kígyózó sorok álltak a bőrgyógyászati szűrősátor előtt is. A szakemberek a nap folyamán minden második esetben tanácsolták anyajegy, bőrgomba és gyanús bőrelváltozás miatt, hogy szakrendelésen végeztessen további ellenőrzést a páciens.
A szűrővizsgálatok mellett az Egészségvárosba ellátogatóknak lehetőségük nyílt meghallgatni a szakemberek előadásait is sokakat érintő betegségekkel kapcsolatban, valamint személyre szabott javaslatokat kaphattak a szakorvosoktól a tanácsadó sátrakban. A veszprémi lakosok érdeklődése az előadások és a tanácsadások iránt is kiemelkedően magas volt.


A fiatalok, családok és idősebbek mellett Jánosik Gergely elnök és Szabó Gábor vezetőedző kíséretében a Veszprémi Röplabda Club férfi röplabdacsapat játékosai is ellátogattak az Egészségvárosba és elvégeztettek egy-egy szűrést. Ahogy a pályán, úgy a szűréseken is jól szerepeltek a sportolók.

Az egészségügyi prevenciós szemlélet megismertetése, az egyéni felelősségvállalás hangsúlyozása érdekében indult Richter Egészségváros rendezvényén a saját egészségük mellett a közösségért is tehettek a résztvevők. A Richter a program keretében 2.000.000 forint alapadományt ajánlott fel a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház számára, amelyet minden elvégzett szűrés, tanácsadás, végighallgatott előadás további forintokkal növelt. A nap végén így Dr. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórház főigazgatója 4.341.100 forintos adományt vett át Beke Zsuzsától, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetőjétől, ami a kampány során eddig a legnagyobb eredmény volt.

Az Egészségváros rendezvénysorozat keretében eddig a kaposváriaknak, a debrecenieknek, a nyíregyháziaknak és a szombathelyieknek volt lehetőségük részt venni a szűréseken, és a Richter hozzájárulásával gazdagítani a helyi egészségügyi intézményt. Kaposvárott a Kaposi Mór Oktató Kórháznak 3.432.800 forintot, Debrecenben a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrum Onkológiai Klinikájának 3.689.600 forintot, Nyíregyházán a Jósa András Oktató Kórháznak 3.921.000 forintot, Szombathelyen a Markusovszky Kórháznak pedig 3.740.000 forintot adományozott a Richter a helyi lakosság összefogásával.

A Richter Egészségváros legközelebb szeptember 26-án Szekszárdon, majd október 03-án Kecskeméten várja a látogatókat. A részletes programról, a kampányhoz kapcsolódó érdekességekről a program teljes ideje alatt a www.egeszsegvaros.hu honlapon olvashatnak bővebben az érdeklődők, javaslataikat vagy észrevételeiket pedig az info@egeszsegvaros.hu címre küldhetik el.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja