SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Társas játék a társasjáték

Szekeres Evelin [cikkei] - 2020-12-06
November közepén fedeztem fel újra azt a tényt, hogy megint beköszöntött a sötétség. Reggel még, délután pedig már sötét van odakinn. Nincs elég fény az ember életében, ezen felül jött ez a kijárási korlátozás is. Ráadásul hideg van. Viszont van egy bevált dolog, ami biztosan jókedvre derít ilyenkor.
Társas játék a társasjáték

A legtöbb ember munka után a családjával tölti idejét. Ha már mindenki elvégezte a házimunkát és a gyermekek is megírták az aznapi házi feladatot benn a házban egy idő után unalmassá válik a TV előtt ülni, vagy egész este a telefon képernyőjét nézni.  A gyerekek nem tudnak a sötét miatt kinn játszani az udvaron önfeledten, akkor éppen itt az idő leporolni a meglévő társasjátékokat. Írom is miért.

 

1. Élményt nyújt

A legfontosabb időtöltés egy ember életében a szeretteivel töltött idő és annak minősége. Az ember lelkileg egyaránt átélt élményei mélyebb hatást gyakorolnak a személyre, ami az eseményeket maradandó tartalommá alakítja. A játék során megélt érzések és hangulatok elraktározódnak az agyban, ami hosszú időn át az emberrel marad és akár átsegíti őt a nehéz napokon is.

 

2. Megtanít veszíteni, nem feladni és nyerni
 

Egy kalap alá veszem a fenti megnevezéseit az élet folyamatának, hiszen nem lehet elkülöníteni azokat egymástól. Valahol mindig összeérő helyzetekről beszélünk. A társasjáték során függünk társunk cselekedeteitől, ahogy a való életben is. Ám kizárólag önmagunk következő lépését tudjuk befolyásolni. Aki megtanulja irányítani saját életét és kezelni a sikereket és kudarcokat, az mindig képes lesz felállni és tovább indulni. A játékosok motivációját a pozitív tapasztalat adja, amivel képessé válnak több kompetenciával szembenézni a kihívásokkal. Habár az élet valójában nem ilyen egyszerű és nem is játék, azért itt gyakorolni még mindig élvezetesebb és kifizetendőbb.
 

3. A szeretet a legfontosabb

Nem csak játszani szükséges szeretettel, de élni is. A társas-, kártyajáték képes rádöbbenteni az embert mennyi szeretet lakozik önmagában és társaiban. Ha segítünk valakit vagy hagyjuk, hogy nekünk segítsenek, ha elnézzük neki, hogy sunyított, mind a szeretetünk jeleit továbbítja. A kedvességet, együttérzést, mások javára történő jóindulatú törődést. Ugyanúgy megtehetjük saját személyünkkel is. A pozitív érzelem használata és kifejezésre juttatása pedig elengedhetetlen a mindennapokban.

 

4. Nem éri meg csalni

Szokták mondani, hogy az igazság mindig győz. Mikor mennyi idő alatt, de mindig fény derül az igazságra. A hazugság és az átverés következményeit pedig muszáj vállalnunk, nem bújhatunk ki a felelősség alól, legalább is nem érdemes, mert a könnyebb utat választva nem biztos, hogy képesek leszünk ugyanolyan hatékony fejlődésre. Emellett valósághűen létezni és alkalmazkodni a környezethez alapvető igényünk.

 

5. Nézz előre

Játék közben tanuljuk meg a leghamarabb, hogy az ember jobban érvényesül az életben, ha nemcsak a következő lépését figyeli, de felkészül a többire is.

A társasjátékokban az a jó, hogy élvezzük minden percét, s ha még tanulunk is belőle valamit... nos, annál nem kell több! De ne feledjük el, a játék során nem tanulunk új dolgokat, csak előjönnek a már bennünk lévő személyiségjegyeink. Megismerni, élvezettel segíteni önmagunk és mások életét ajándék.

Éljünk vele!

Kép: Peggy Choucair képe a Pixabay -en.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja