SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Karantén írások 1.

Kisiván Krisztina [cikkei] - 2020-04-15
Már ötödik hete, hogy otthonainkban kényszerültünk maradni.
Karantén írások 1.

Új időket élünk át mindannyian ezen a világon. A Covid 19 által okozott világjárvány hajdani életrendünk és -terünk kereteit változtatta meg. Bezárta az ajtókat és elszigetelődést, izolációt követel meg. Visszakényszerülünk saját kis világunkba. Át kell gondolnunk, hogyan vészeljük át, ki hogyan tűri a krízis állapotot, hogyan viseli el a bizonytalan jövőt. A most valósága felértékelődött. Jelenünk terheit kell megoldani.

Meg kell küzdenünk esetenként azzal a lelki „vírussal” is, amit a helyzet agresszív módon generál nekünk. Kilátástalanságunk belátásra buzdít, új magatartást követel meg a kommunikációnkban. A verbális és non-verbális közlésmódjaink jelentősége, amit magunk szórunk szét családunkban, zárt mikrovilágunkban napi szinten többször felbukkan. Ebben az izolált helyzetben a tehetetlenség miatti indulatok felfokozódnak és akár robbanáshoz is vezethetnek.

Most jött el az ideje annak, hogy megmutathassuk, kik vagyunk, igazából. Vagyis még milyenek is vagyunk legbelül. A szorongás, félelem, elkeseredés, felfokozott indulatosság a stresszhelyzetből adódik.

Ki a nemes szívű, emberséges, belátó, a mást segítő, megértő, szolidáris? Ki az, aki Te még vagy? A szíved, lelked igazi mélységében mi lakozik még?

Vegyünk hát erőt magunkon és tanuljuk meg kezelni! Gyakorolni kell! Igen! Most kell, nem később és nem lehetetlen. A stressz kezelését éppúgy tudatosan tanulnunk és gyakorolnunk kell, ahogyan a kerékpározást vagy egyéb más készséget. Ugyanúgy elsajátítható a tolerancia is.

Tegyük meg magunkért, családunkért és a jobb életminőségért, amire csak képesek vagyunk.

Saját lehetőségeimmel segítek, ami mindenkinek javára szolgálhat: a stressz kezelésében, a szorongás csökkentésében, jobb közérzet elérésében, a mentális zavarok, lelki fájdalmak (pl. alvászavar, félelem, irigység, tehetetlenség érzése, önértékelési problémák) csökkentésében és az önszabályozó képesség növelésében.

Én is készítettem szabad felhasználásra egy dokumentumot, a szeretetnyelv-tesztet, amelynek kitöltését a helyzeti feszültségek kezelésére, a családtagok közötti viszonyokra is lehet alkalmazni. A saját és mások mozgatórugójának megismerését és az önálló belső szabályozó képesség kialakítását teszi lehetővé. Segítő eszköze volt már több elkeseredett, feszült lelkiállapot rendezésének. Sok szeretettel ajánlom.

Kép: Anrita1705 / pixabay

Kisiván Krisztina


Kisiván Krisztina
life coach-mediátor-rajzvizsgálati szaktanácsadó

Elérhetőségeim:
E-mail: info@livecoach.hu
Honlap: www.livecoach.hu
Telefon: +36-70-628-2026

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja