SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4 dolog, amiért imádom, hogy anya vagyok!

Tóth Nikolett [cikkei] - 2024-02-27
Anyának lenni sokszor fárasztó. Néha úgy érezzük, teljesen kimerültünk, és már nem bírjuk tovább. Mindezek ellenére mégis a legcsodálatosabb dolog a világon, ha valakinek megadatik, hogy édesanya lesz.
4 dolog, amiért imádom, hogy anya vagyok!

Dolgok, amik miatt imádok édesanya lenni

1. Megváltozott a fontossági sorrend az életemben

Régebben nagyon sok időt pazaroltam olyan emberekre, akikre nem kellett volna. Akikről később kiderült, hogy csak érdekemberek, hogy csak átvernek, hogy az első adandó alkalommal keresztbe tesznek nekem. 

Mióta anya vagyok, azóta a gyerekem a legfontosabb az egész világon (és természetesen a férjem, a családom.) Ha akarnék, se tudnék már értelmetlen kapcsolatokba belemenni, időt áldozni a lényegtelen dolgokra.

Arra koncentrálok, hogy a gyerekemmel és a családommal kapcsolatban minden rendben legyen, a többi csak másodlagos. Persze ez nem azt jelenti, hogy most már nem fontos a munkám, vagy nem barátkozom senkivel, hanem inkább azt, hogy megengedem magamnak, hogy válasszak. Olyan munkahelyet, ahol nem zsigerelnek ki, ahol megértik, hogy nekem gyerekem van, és olyan barátokat, akik elfogadják, hogy minden borulhat, ha például beteg a gyerek. Nem mondom azt, hogy ez könnyű, de a fontossági sorrend átalkult az életemben.
 

2. Újra felfedezhetem a világot

Talán ezt szeretem a legjobban az anyaságban. Hogy mint egy kisbaba, én is rácsodálkoztam sokmindenre mint ő, és ahogy egyre nagyobb lett, úgy fedeztem fel az ő szemüvegén keresztül újra az egész világot.

Visszajöttek a régi gyerekkori emlékeim és végre le tudtam lassulni egy kicsit abból az irtózatosan nagy pörgésből. Tudtam vele együtt figyelni a katicabogarat, ahogy mászik, vagy a hangyákat, ahogy egymás után vonulnak. Vele nevettem, ha leesett a gyurmaemberke feje és tudtam mit érez, amikor valaki összerombolta a homokvárát.

Egy kicsit olyan ez, mintha újra gyerekké változna az ember. Imádok például pocsolyákba lépkedni is. Tudom, először zavarba ejtő, amikor azt kéri a gyerek, hogy: - Naaa, anyaaaa, csak próbáld ki!

De aztán rájössz, hogy lehetsz a cinkosa, és egy kicsit rosszalkodhatsz te is néha vele együtt.
 

3. Jobb ember lettem

Az anyaság egy igazi tanítólecke az életben. Senki sem születik anyának, ezt mindenkinek meg kell tanulnia. De napról napra jobb embernek érzem magam általa, amiatt, hogy ő van nekem.

Türelemre, önfegyelemre tanít, arra, hogy éljem meg a pillanatot, hogy a jelenben éljek. Amikor egy gyerek játszik, akkor nem gondol közben ezer dologra, mint egy felnőtt, ő akkor és ott csak arra a kis autóra koncentrál, amit tologat.

Mióta anya vagyok, én is egyre jobban a jelenben élek és megtanultam, hogy ha egy adott tevékenységet csinálok, akkor csak arra fókuszáljak. Van, amiben sokkal gyorsabb is lettem, és míg korábban hajlamos voltam elodázni a dolgokat, most már mindent igyekszem időben elvégezni. Gyorsabban kelek fel reggel az ágyból, nem merengek órákig, mert akkor tudom, hogy elkésünk.

Végre van egy napi rutinom is, ami korábban nem igazán volt jellemző rám. A gyerekem miatt nagyon sok mindenben megváltoztam, szerintem jó irányba. Sokkal jobban osztom be az időmet, nem kések el sehonnan, mint régen.

Fontosnak tartom, hogy eleget foglalkozzak vele, hogy legyen közös időnk és ne csak abból álljon a napunk, hogy ide rohanunk, oda rohanunk, kipakolunk, főzünk, mosunk, megcsináljuk a leckét, stb. - mert akkor mikor élünk?
 

4. Anyai szeretet

Az anyai szeretet szerintem a legszebb az egész világon. Anya és gyermeke között egy olyan kapocs van, ami egy életen át összeköti őket, és ami miatt ők elválaszthatatlanok lesznek akkor is, ha a gyerek már felnőtt és elköltözött. Ők ketten az egész világot meghódíthatják. 

Te miért szeretsz édesanya lenni? 

Indexkép: Sue Halliburton képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja