SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ünnepváró, online gyerekprogramok decemberben

Vincze Vivien [cikkei] - 2020-12-03
Egy példátlan év után, sajátos lesz az előttünk álló adventi időszak is. A közösségi együttlétek helyett, igyekszünk otthon a családdal készülni az ünnepekre, a karácsonyi programok pedig az online térbe költöznek. Azért érdemes az előnyét is meglátni a helyzetnek, hiszen soha nem tudnánk ennyi eseményen részt venni a gyerekekkel, mint most egy meleg pléddel a kanapén ücsörögve, ráadásul olyan helyekre is bekukkanthatunk online, ahová nem jutnánk el egy átlagos karácsonyi időszakban.
Ünnepváró, online gyerekprogramok decemberben

AdventBazilika januárig

Újévig tartó, online programokkal jelentkezik decemberben a Szent István Bazilika. A téren egy 12 méteres karácsonyfát, betlehemi jászolt és egy adventi koszorút is kihelyeznek a szervezők. Vasárnaponként az AdventBazilika online felületén gyertyagyújtást is közvetítenek. Adventi kalendáriumként minden nap, kézműves kiállítók jelentkeznek be és rövid vieókkal ajándék- és díszkészítő tippeket adnak kicsiknek és nagyoknak.

https://adventbazilika.hu/hu 


Virtuális Müpa-kalendárium

Naponta nyíló kalendáriummal kedveskedik az ünnepváróknak weboldalán a Művészetek Palotája. A digitális ablakok mögött irodalmi különlegességek, zenei csemegék vagy eddig még soha nem látott felvételek bukkannak majd fel.

https://www.mupa.hu/karacsony


Online Mesés Advent

Az adventi napokhoz kapcsolható népmesékkel, történetekkel, népi játékokkal és régi szokások újragondolásával segíti a készülődést a Pompás Napok csapata. Az esemény közösségi oldalán naponta frissülő tartalmakat osztanak meg december 24-ig.

https://pompasnapok.blog.hu/2017/11/29/unnepvaro_mesek_adventre


Erkély-koncertek a Hagyományok Háza teraszán

Népzenei koncertsorozattal készülnek az ünnepre, a Budai Vigadó Corvin téri teraszán. Advent következő vasárnapjain 17 órától a Fonó zenekar, Babra zenekar és a Magos együttes zenéit hallgathatjuk, a Hagyományok Háza Facebook-oldalán és YouToube-csatornáján.

https://hagyomanyokhaza.hu/hu/program/nepzenei-erkely-koncertek-advent-negy-vasarnapjan


Kolibri MobilMesék

A Kolibri Színház művészei, naponta jelentkeznek otthonról készített felvételekkel, amelyekben egy-egy mesével, verssel vagy dallal kedveskednek a gyerekeknek.

https://kolibriszinhaz.hu/mobilmesek-cimmel-indul-a-kolibri-szinhaz-online-sorozata/


Advent a Föld körül

A Deák 17 Galéria két kíváncsi kabalafigurája, Arti és D’Arti egy különösen izgalmas utazásra hívja a gyerekeket szombat délelőttönként. Együtt fedezhetik fel, hogy messzi országokban vagy éppen sok-sok évszázaddal ezelőtt, hogyan ünnepelték a karácsonyt és a téli napfordulóhoz kötődő ünnepeket az emberek. Eljuthatnak a gyerekek az indiánok földjére, Kínába és az északi népekhez is. Ráadásul minden alkalommal nagyszerű, otthoni kézműves ötleteket is megosztanak a szervezők. Készül majd családi tavaszváró naptár, karácsonyi manó és fényszelence is. Érdemes felkeresni a galéria Facebook oldalát, szombatonként 10 órától.

http://www.deak17galeria.hu/foglalkozasok/arti-es-darti-a-fenyunnepek-nyomaban


Online műtárgy kalendárium

Rendhagyó, online programmal készül az adventre a zalaegerszegi Göcseji Múzeum: decemberben minden nap megnyitnak egy ablakot a közösségi oldalon és elmesélik a kiválasztott műtárgy történetét. A tárgyleírások helyett az intézmény munkatársai törekednek az élményszerűségre, a műtárgyakhoz kapcsolódó személyes történeteikkel színesítik az ismereteket.

https://gocsejimuzeum.hu/hirek/kedves-mutargyam


Online advent Szentendrén

A virtuális térbe költözve, a város közösségi oldalán és YouTube csatornáján követhetik az érdeklődők a város megszokott, ünnepi programjait. Az adventi gyertyagyújtások mellett, elsősorban a gyerekeknek, családoknak ajánlják az online mesejátékot, karácsonyi kézműves foglalkozást, mézeskalácsház-készítést és a szentendrei óvodások „Menjünk mi is Betlehembe…” programsorozatát.

https://szentendreprogram.hu/fesztivalok/advent-szentendren/


Világító ablak-kalendáriumok országszerte

Élő, adventi kalendárium-ablakok nyílnak az ország számos pontján decembertől. Városokban és falvakban naponta új, kivilágított és feldíszített ablakok tárulnak fel Szentestéig. Jelenleg 145 település vesz részt a kezdeményezésben, a helyi szervezők minden reggel közzéteszik közösségi oldalukon, hogy az újonnan kinyíló ablak melyik utcában található. Érdemes figyelni a választott helység Facebook-oldalát, ahol folyamatosan nyomon követhetjük az eseményeket. A települések listája, ezen a térképen érhető el.

Fotó: https://hu.wikipedia.org/wiki/F%C5%91_t%C3%A9r_(Szentendre)

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja