A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csodájára járnak a látogatók Eta néni díszes karácsonyi házának

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-12-16
A Dabason élő Kajdácsi Józsefné Eta néni háza valóságos zarándokhellyé válik az ünnepekre: a gyönyörűen kivilágított udvart ugyanis decemberben megnyitja a nagyközönség előtt is.
Csodájára járnak a látogatók Eta néni díszes karácsonyi házának

Eta néni tíz éve kezdte feldíszíteni az udvarán álló tujákat azért, hogy ezzel négy unokájának örömet okozzon. Ahogy teltek az évek, egyre fejlődött a dekoráció, és a kerítés túloldaláról is sok járókelő nézett be kíváncsian a kertbe. A család ezért három éve úgy döntött, hogy decemberben kívülállók is bejöhetnek, és megcsodálhatják az ünnepi díszeket.

A háziasszony az M2-nek adott interjújában elmondta, hogy a díszítésben a két lánya, a veje és a négy unoka segít. November 10-15 körül kezdenek neki a munkálatoknak, kell ugyanis két-két és fél hét, mire mindennel végeznek: először a tetőre kerül fel a világítás, majd a csatornára, végül a földre.

Eta néni háza

A ház már annyi látogatót vonz, hogy külön parkolóhelyet kellett kijelölni számukra egy üres telken az utcában. A fényeket délután 4-kor kapcsolják fel, az udvar ettől az időponttól látogatható este 8-ig.

A kertben minden megtalálható, ami a karácsonyi időszakban örömet okoz a gyerekeknek. Van itt Jingle Bellst éneklő Mikulás, világító rénszarvasok, óriás hóember, Betlehem – ez Eta néni régi vágya volt, végül idén sikerült beszerezni -, és egy mesebeli kunyhó, ahol karácsonyfa és mézeskalács várja az átfázott látogatókat.

Eta néni háza

Az asszony elmondta, hogy egész évben erre készül, és számára a legnagyobb boldogság az, ha láthatja, mennyire tetszik a kertje a vendégeknek. „Nekem ez okoz örömet. Ez az én ajándékom az emberek felé karácsonyra” – nyilatkozta a köztévének Kajdácsiné.

További információk Eta néni háza Facebook-oldalán olvashatóak.

Kapcsolódó cikkeink:

Képek: M2 Petőfi TV/youtube

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja