SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az advent sztárja - Egyedi DIY ünnepi dekorációs ötletek mikulásvirággal

Családinet [cikkei] - 2023-12-14
Az ünnepi időszakban nagyobb kedvvel állunk neki kézműveskedni és díszíteni, ezekben a tevékenységekben pedig nagyszerű partner a mikulásvirág. A Stars for Europe (SfE) szakértői most olyan mikulásvirág DIY ötleteket osztanak meg, amelyek gondoskodnak az ünnepi hangulatról.
Az advent sztárja - Egyedi DIY ünnepi dekorációs ötletek mikulásvirággal

Ragyogó mikulásvirág-csokor

Ha egy csokorba szedjük a mikulásvirágot, a mocsári magyalt (Ilex verticillata) és némi fűszárítmányt, garantáltan különleges díszt kapunk! Nemcsak maga a kompozíció figyelemreméltó, hanem az is, hogy mennyire egyszerű az elkészítése. A kézműveskedés során szükség lesz mini mikulásvirágra, mocsári magyalra, dekoratív fűszárítmányra, például a rezgőpázsitra (Briza media, itt pirosra festett), kémcsövekre, kézműves drótra, piros szalagra, metszőollóra és egy vázára.

Így kell elkészíteni: első lépésként rögzíteni kell a kémcsöveket a mocsári magyal száraihoz a kézműves drót segítségével, majd ezeket összekötni a többi szárral és fűszárítmánnyal a piros szalagot használva. Ezután a kémcsöveket meg kell tölteni vízzel, majd elhelyezni bennük a vágott mikulásvirágot, végül pedig az egész csokrot bele lehet helyezni egy friss vízzel teli vázába.

Ragyogó mikulásvirág-csokor

Csillagokkal teli tál, hogy az asztal is ünnepi díszben pompázzon

Egy magyallal és mikulásvirággal beültetett tál különleges dísze lehet az ünnepi asztalnak. Egy kevés kézműves érzékkel mi is elkészíthetjük ezt a DIY ötletet.
Szükség lesz egy jó minőségű műanyag ültetőtálra, mini mikulásvirágra, több szár mocsári magyalra, komposztra, mohára, vastag és vékony arany színű drótra, fúróra, drótvágóra és metszőollóra.

Így kell elkészíteni:
Első lépés: A fúrógép segítségével kb. 5 centiméterenként készítsünk lyukakat a tál felső részén. Érdemes ügyelni arra, hogy a lyukak és a perem között elegendő távolság maradjon.

Második lépés: A drótvágóval vágjunk le egy kb. 25 cm hosszú darabot a vastag aranyszínű drótból minden lyukhoz. Ezután hajtsuk ketté a drótdarabokat, így megduplázva azokat és mindegyiket toljuk át az előfúrt lyukakon a zárt végükkel előre. Nyitott végeikből alakítsunk hurkot, hogy a drótdarabok ne csússzanak ki a helyükről.

Harmadik lépés: Nyissuk szét a drótok nyitott végeit és csavarjuk a két vég közül az egyiket először a szomszédos dróthossz köré, majd vissza a másik felére úgy, hogy dróthálót hozzanak létre.

Negyedik lépés: Töltsük meg a tálat komposzttal és ültessük el benne a mini mikulásvirágot szorosan egymás mellé. Ami terület mégis kimarad a növények között, azt fedjük be mohával.
 

Ötödik lépés: A mikulásvirágok körül helyezzük el a mocsári magyal szárait a dróthálóba, amíg az már nem látszik.

Hatodik lépés: Végül rögzítsük a szárak végeit a hálóhoz a vékony drót segítségével, hogy azok ne lógjanak ki. Tipp: Győződjünk meg róla, hogy az összes szárat ugyanabba az irányba fordítjuk, hogy kör alakú formát alkossanak.

Az elkészült mikulásvirág-tálat beltéren helyezzük el, méghozzá úgy, hogy kapjon elegendő fényt és védett legyen a huzattól.

Csillagokkal teli tál

Mikulásvirág elegáns, újrahasznosított amfora ültetőben

Ezt a stílusos, újrahasznosított anyagokkal készülő díszt egyszerűen elkészíthetjük otthon is. Szükség lesz hozzá egy régi tálra, ültetőedényre, egy mikulásvirágra, komposztra, fekete festékre, sütőporra és szilikonra.

Így kell elkészíteni: Először a szilikon segítségével kell rögzíteni a tálat a növénytartó aljára, majd hagyni kell megszilárdulni. Ezután keverjük össze a fekete festéket némi sütőporral a minél mattabb és érdesebb színhatás elérése érdekében. Ecsettel csepegtessük a festéket a cserépre és hagyjuk magától megszáradni. Végül a tál méretétől függően ültessünk el benne egy vagy több mikulásvirágot, az elkészült díszünket pedig helyezzük világos, meleg helyre, ahol védve lesz a huzattól. Tipp: csak enyhén öntözzük a növényt, kerüljük a pangó vizet.

Vágott mikulásvirág

A mikulásvirág mint vágott virág is tökéletes dísz. Ha a növény szárait ferdén elvágjuk és azonnal forró (kb. 60°C) , majd pedig hideg vízbe mártjuk, akár két hétig is megőrzi eredeti formáját. A forró víz egyfajta pajzsot képez a levágott területeken és megakadályozza a tejszerű nedv elszivárgását. Fontos, hogy a mikulásvirágnak mindig friss vize legyen, hogy minél tovább megőrizze eredeti formáját, illetve virágtáppal is segíthetjük.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja