A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kreatív kézműveskedés tányéralátétből

Bolvári Vanessza [cikkei] - 2020-07-21
Sokszor a legegyszerűbb dolgokból lehet a legjobb játékokat kihozni!
Kreatív kézműveskedés tányéralátétből

Minden játék fejleszt. Biztos Ti is sokszor hallottátok már - és tapasztaljátok is -, hogy szivacsként szívnak mindent magukba a gyerekeink. Úgyhogy bármilyen szerepjáték, szabadban való szaladgálás, könyvnézegetés, kreatív kézműveskedés mind-mind fejleszt.

A fejlődés másolással, utánzással kezdődik, így egyik nap eszembe jutott, hogy mi lenne, ha kézműveskedéshez bevetnénk a korábban vásárolt tányéralátéteket?
Átlátszó alapon, színes madárformák vannak. Ezeket a teraszajtó üvegfelületére tettük, a lányok ráraktak egy-egy lapot és körülrajzolták őket. Utána az asztalhoz ültünk, és kidekoráltuk!

Kézműveskedés

Kézműveskedés

Ez a feladat nagy szem és kéz koordinációt igényel, figyelni kellett, hogy a papírt pontosan a helyén tartsák, miközben körülrajzolják. Plusz nagyon érdekes volt nekik, ahogyan a fény átvilágította a papírjukat és megjelent a madárfigura.

Kézműveskedés

Az elkészült kismadarakat kivágtuk: tudtak velük játszani, némelyik pedig kapott a hátára egy kisdarab mágnest, hogy díszítse a hűtőnket!

Forrás: Bolvária blog

Bolvária

Kapcsolódó cikkeink:

Képek: Bolvariablog.hu

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja