SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Őszi bakancslista: 15 élmény, amit ne hagyjatok ki idén

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-11
Itt az ősz, végre elmúlt a kánikula, de egy-két hétig még szép az idő, és nem is sötétedik olyan korán. A borúsabb napok elteltével sem kell azonban unatkoznotok. Az alábbiakban következzen 15 olyan ötlet, amelyekkel garantáltan szép lesz az elkövetkező időszak:
Őszi bakancslista: 15 élmény, amit ne hagyjatok ki idén


1.    Kirándulás

Gyönyörködjetek az őszi erdőben, gyűjtsetek szép faleveleket, piknikezzetek! Tippek az úticél kiválasztásához: 7 szuper kirándulóhely nagyobb gyerekekkel, Magyarországi vízesések: 9 mesés kirándulóhely, ami el fog varázsolni, Izgalmas színfolt a hazai kirándulóhelyek között: a Rám-szakadék

Őszi erdő

Kép: S.Borisov / shutterstock


2.    Tökfaragás

Tudtad, hogy a tökfaragásnak Magyarországon is régi hagyományai vannak? Többek között tökvicsorinak hívták az ilyenkor készített félelmetes ábrázatokat. Akkor is jó szórakozás lehet tehát mindez, ha amúgy idegenkedsz a Halloweentől. Faragjatok tököt, tegyétek ki az ablakba vagy az ajtóba, és élvezzétek a hatást!

Halloween-tök

Kép: Alexander Raths / shutterstock


3.    Gesztenyeemberke-készítés

Kirándulás, vagy akár csak a helyi parkban való sétálgatás közben gyűjtsetek fényes, sima gesztenyéket, amelyekből otthon szépséges alkotások születhetnek.

Gesztenyeemberke

Kép: Robert Kneschke / shutterstock


4.    Tobozgyűjtés

Szintén kirándulás alkalmával szedhettek kisebb-nagyobb tobozokat, amelyekből aztán készülhet asztali dekoráció, és ajtó- vagy karácsonyfadísz is (az adventi koszorú díszítésére is tökéletes).

Toboz

Kép: Nattakorn_Maneraat / shutterstock

 

5.    Pocsolyában ugrálás

Sok szülő büszke rá, hogy ő bizony nem engedi a gyermekének, hogy beleugráljon a pocsolyába. Te ne tartozz közéjük! Ruházz be egy esőnadrágra, egy pár jó minőségű gumicsizmára, és indulhat a móka az esőben vagy azután!

Pocsolyába ugrál

Kép: LeManna / shutterstock


6.    Papírsárkány-eregetés

Keressetek egy jó szeles helyet, és gyönyörködjetek a papírsárkány röptében! Ügyesebb kezű szülők otthon is elkészíthetik a játékot, de ha nem vagy ez a típus, boltban is szépeket kaphatsz.

Papírsárkány

Kép: Evgeny Atamanenko / shutterstock


7.    Őszi Balaton meglátogatása

Vagy Velencei-tó, esetleg Duna-part. A lényeg, hogy egy olyan vízpartot keressetek, amely nyáron tele van emberrel, ősszel azonban a csendben egészen más arcát mutatja. Gyönyörködjetek az immár néptelen strandon a sima vízben és az újra háborítatlan természetben.

Őszi Balaton

Kép: Botond Horvath / shutterstock


8.    Szüret

Úgy az igazi, ha valóban el tudtok menni egy szőlősbe, de ha erre nincs mód, sok településen rendeznek szüreti mulatságokat, ahol szintén megtapasztalható ennek az eseménynek a semmihez sem fogható hangulata.

Szüret

Kép: Romolo Tavani / shutterstock


9.    Ugráljatok az avarba!

Szintén egy olyan szórakozás, amit sok szülő nem enged, pedig nincs ennél jobb játék ősszel. Engedd, hogy beleugorjon, taposson a levelekbe, a legszebb darabokat pedig haza is vihetitek, és szép képet készíthettek belőlük.

Avar

Kép: Rossario / shutterstock

10.    Márton-nap

Több évtizedes kihagyás után újra divatba kezd jönni a Márton-nap megtartása, és milyen jó, hogy ez így van! Sok óvoda és iskola szervez libakereséssel összekötött lámpás felvonulást, az anyukáknak pedig itt a kitűnő alkalom, hogy végre kipróbálják a libasült készítését. Kevésbé konyhatündérek megelégedhetnek egy kis libazsíros kenyérrel és lilahagymával.

Libasült

Kép: Dar1930 / shutterstock


11.    Sütőtök

Az ősz másik kedvenc étele. Várjátok meg, amíg a sütőtökön megcsípi a dér, és utána készíthettek belőle levest vagy rágcsálhatjátok kisütve.

Sütőtökleves

Kép: Anna_Pustynnikova / shutterstock


12.    Forró csoki

Amikor már túl hűvösebb az idő, készíts forró csokit az egész családnak, ami felmelegít egy hosszú nap után: fogyasszátok el - ha van - a kandalló előtt; ha nincs, csak úgy az étkezőben.

Forró csoki

Kép: Kati Finell / shutterstock


13.    Filmnézés

A forró csoki fogyasztását a közös családi filmnézés teszi még emlékezetesebbé. Esős vasárnapokra tökéletes program.

Családi filmezés

Kép: Gorodenkoff / shutterstock


14.    Kisvasút

Fedezzétek fel az ország kisvasútjait! Már nincs túl meleg, de még meg sem fagytok közben, és csodálatos őszi, színes tájakban gyönyörködhettek. Itt találhatsz tippeket, hova menjetek: 12 kalandos hazai kisvasút, amit imádni fognak a kicsik

Kisvasút

Kép: Mikadun / shutterstock


15.    Állatkert

Lehet az vadaspark vagy állatkert, most van a legideálisabb időszak az állatok meglátogatására, főleg, ha még simogatni vagy etetni is van lehetőség őket. Állatkertet az ország szinte minden pontján találsz.

Állatkert

Kép: Romrodphoto / shutterstock

Kapcsolódó cikkeink:

Indexkép: Syda Productions / shutterstock

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja