SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Áloméj az Állatkertben Péntek este - zárás után - mozgáskorlátozott gyermekeket lát vendégül az Állatkert

Családinet [cikkei] - 2022-06-03
Közel két évtizedes hagyomány az Állatkertben az Áloméj elnevezésű kezdeményezés, amelynek lényege, hogy a nyár egyik napján este, a kert zárása után krónikusan beteg, vagy fogyatékossággal élő gyermekeknek, illetve a velük érkező családtagoknak, szerveznek különleges programot "állati" élményekkel. Az idei Áloméjre június 3-án kerül sor, s ezúttal mozgáskorlátozott gyermekeket hívtak meg a Zsótér Pál Alapítvánnyal együttműködve.
Áloméj az Állatkertben Péntek este - zárás után - mozgáskorlátozott gyermekeket lát vendégül az Állatkert

A Fővárosi Állat- és Növénykert 2004 óta rendszeresen megrendezi az Áloméj az Állatkertben elnevezésű programot, amelyen krónikusan beteg vagy fogyatékossággal élő gyerekeket látnak vendégül családtagjaikkal együtt egy különleges esti program keretében.

Maga az ötlet Hollandiából, a Rotterdami Állatkerttől ered: 1996-ban a Sophia Loren Kórházzal együttműködve 175 rákbetegségben szenvedő gyermeket hívtak meg szüleikkel és testvéreikkel együtt, hogy egy felejthetetlen estét szerezzenek nekik. A kezdeményezés azóta világméretű mozgalommá terebélyesedett, és ma már a világ közel háromszáz állatkertjében szerveznek hasonló programot. Közép-Európában először 2004-ben rendeztek Áloméjt, de akkor még csak két ország három állatkertjében, ezek egyike volt a Budapesti Állatkert is.

Az azóta eltelt csaknem két évtized során az Áloméj az Állatkertben évről évre visszatérő hagyománnyá vált Budapesten. Ez a hagyomány természetesen 2022-ben is folytatódik: az idei Áloméjt június 3-án, pénteken este tartják. Az együttműködő partner ezúttal a Zsótér Pál Alapítvány, rajtuk keresztül közel félszáz mozgáskorlátozott gyermeket hívtak meg névre szóló meghívóval, természetesen a szülőkkel, testvérekkel együtt. Az Áloméj az Állatkert esti zárása után, 19 órakor kezdődik, sok-sok különleges, „állati” élménnyel. Az esemény lebonyolításában közel félszáz állatkerti munkatárs vesz részt, akik mindannyian az ügy iránti elkötelezettségből a munkaidőn túl, szabadidejükben vállalták az eseménnyel kapcsolatos teendők ellátását.

Nyitókép: zoobudapest.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja