A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Állatkerti kirándulás négylábúaknak - tevekaraván és lóséta

Családinet - 2021-03-19
Az Állatkert legújabb kisfilmjében tevék, lovak, illetve szamarak sétáltatását láthatjuk, amely a sétányok mellett lakó többi állat érdeklődését is felkelti.
Állatkerti kirándulás négylábúaknak - tevekaraván és lóséta

A Budapesti Állatkert sétaútjain rendszeresen megsétáltatják a tevéket, a lovakat, és több más állatot is. Ezt általában reggel, a nyitás előtt szokták megtenni, de most, hogy a koronavírus világjárvány miatt az Állatkert kapui november óta zárva vannak, az ilyen sétákra inkább nap közben kerül sor. A sétáknak ugyanis ilyenkor az az előnye is megvan, hogy amíg az állatgondozók körbeérnek a kötőféken vezetett tevékkel, lovakkal, szamárral, addig a sétányok mentén lévő kifutók lakói is látnak egy kis mozgolódást abban az irányban, ahol máskor a látogatók szoktak lenni. Ha eljön az újranyitás ideje, így könnyebb lesz újra hozzászokniuk ahhoz, hogy mozgás van az állatkerti sétányokon.

Az Állatkert legújabb kisfilmjében egy ilyen séta részesévé igyekezett tenni a közönséget. A videón látható, hogy az oroszlánfókák, a vízidisznók, a sörényes hangyászok és a prérikutyák érdeklődését is felkelti a kifutójuk előtt elhaladó karaván, és persze a tevék, lovak és szamarak is nagy kedvvel szemlélődnek a kertben, ahol a tavasz beköszöntével egyre több és több állat tölti a napot a szabadtéri kifutóban.

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja