A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Már szombaton megnyithat az Állatkert! - Meg lehet csodálni a nemrég született kiselefántot is

Családinet - 2021-04-30
Már május elsején megnyithat a Budapesti Állatkert, ha a beoltottak száma még pénteken eléri a négymilliót. A városligeti intézményt - a vonatozó jogszabály rendelkezései szerint - az újranyitást követően a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak látogathatják. A részletes tudnivalókat az Állatkert már közzé is tette honlapján.
Már szombaton megnyithat az Állatkert! - Meg lehet csodálni a nemrég született kiselefántot is

Már május elsején, azaz most szombaton újra megnyithat a Budapesti Állatkert, hiszen a hírek szerint várhatóan még pénteken elérhetjük a négymillió beoltottat. Az újranyitást – bizonyos feltételek mellett – lehetővé tevő jogszabály akkor lép hatályba, ha megvan a négymilliomodik beoltott, a hatályba lépés pontos dátumát – annak ismerté válása után – a belügyminiszter a Magyar Közlönyben haladéktalanul közzétett határozatával állapítja meg.

Az Állatkertet az újranyitás után – a vonatkozó jogszabály rendelkezéseinek megfelelően – egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A szükséges igazolványok felmutatását (az olyan eseteket kivéve, ahol egyértelmű, hogy 18 éven aluli személyről van szó) a jegypénzáraknál, illetve a kapun való belépéskor is kérni fogják az állatkerti munkatársak.

Az Állatkert területén a maszk viselése nem lesz kötelező, csak javasolt, kötelező lesz viszont a maszkot felvenni az ajándékboltban, amely üzletnek minősül. Azokon a helyszíneken, ahol a közönség be is mehet az állatok közé (például a gyűrűsfarkú makiknál), ugyancsak a maszk viselését kérik a látogatóktól.

Az állatok egészségének védelme érdekében most még az e célra szolgáló állateledellel, az úgynevezett zoo csemegével sem lesz szabad etetni őket.

A szabadtéri bemutatóhelyek szinte mind látogathatók lesznek, ideértve a Holnemvolt Vár szabadtéri területeit is. A belső terek, állatházak nagy része szintén nyitva áll majd a nagyközönség előtt, bár közülük néhányat egyelőre még zárva tartanak.

Látható lesz az egyhetes kiselefánt is. Az ormányosok kedvük szerint választhatnak, hogy a kifutón, vagy az Elefántcsarnok belső terében tartózkodnak. Ez utóbbi hely nézőterére a látogatókat kisebb csoportokban engedik majd be. Érdemes lesz felkeresni az elmúlt hónapokban született kisállatokat, köztük az óriásvidra kölyköket, a kengurubébiket, illetve a nemrég kikelt fekete hattyúkat is. Most mutatkozik be a nagyközönségnek a novemberi bezárás után érkezett új jegesmedve, Taiko, és az új leopárdhölgy, Banu is.

Az újranyitás további részletei az Állatkert hivatalos honlapján olvashatók: https://zoobudapest.com/ujranyitas

Nyitókép: Vörös Eszter / zoobudapest

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja