SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Januári napsütés az Állatkertben - Sok látnivalóval várják a közönséget a téli szünidőben

Családinet [cikkei] - 2023-01-05
Az őszi iskolai szünetben is sok látnivalóval várja a nagyközönséget a Budapesti Állatkert. A bemutatóhelyek jó része, mint például a Cápasuli vagy a Pálmaház kedvezőtlen időjárás esetén is teljes élményt nyújt, de a mostani tavaszias idő mellett a melegigényes állatok sokkal több időt töltenek a szabadtéri kifutókban. Továbbra is a kiselefánt a kert legnépszerűbb lakója, de sokan kíváncsiak a nemrégiben érkezett dolmányos hangyászra és az új jegesmedvére is.
Januári napsütés az Állatkertben - Sok látnivalóval várják a közönséget a téli szünidőben

Szerdán szikrázó napsütés és tavaszias meleg fogadta azokat a látogatókat, akik felkeresték a Fővárosi Állat- és Növénykertet. A kellemes időjárás és persze a most vasárnapig tartó téli szünidő is hozzájárulhatott ahhoz, hogy kora délutánig több mint kétezer látogató lépett be a városligeti intézmény kapuján. Egyébként az elmúlt napok mindegyikén magasabb volt a látogatottság az ilyenkor szokásosnál.

A napos időben a melegigényes állatok is sokkal több időt tölthettek a szabadtéri kifutókban, az orangutánoktól kezdve a zsiráfokon át egészen az elefántokig. De az elmúlt napok enyhe időjárásának következtében az Állatkert parkjában már most szirmot bontott néhány téltemető és hóvirág is.

téltemető
téltemető - fotó: Bagosi Zoltán

hóvirág
hóvirág - fotó: Bagosi Zoltán

A Budapesti Állatkert az időjárástól függetlenül is sok látnivalóval várja a téli szünidőben érkező látogatókat. Az egyik legnagyobb újdonság a Pálmaházban látható, bájos külsejű dolmányos hangyász: ennek a Dél-Amerikában őshonos, tamandua néven is ismert fajnak a tartásába nyolc évtizednyi szünet után vágtak bele újra.

Ricardo, a dolmányos hangyász
fotó: Hanga Letícia

Nemrégiben egy új jegesmedve is érkezett a Nyíregyházi Állatparkból az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének ajánlása alapján. Az eredetileg németországi születési, Fiete nevű hím állat már a kifutóban látható, de enni egyelőre még csak a belső férőhelyen kap, ezért olyan jegesmedve látványetetéseket, amelyek korábban szokásban voltak, ennél az állatnál most még nem tartanak. Az új jegesmedvével való tréningezést azonban már elkezdték a gondozók.

Fiete, a jegesmedve
fotó: Bagosi Zoltán

Továbbra is nagy népszerűségnek örvend a látogatók körében a Cápasuli, ahol jelenleg öt különböző cápafajt, valamint rájákat, különféle rajhalakat és egy óriás fűrészes sügért csodálhatnak meg a látogatók. Ennek a bemutatóhelynek azért is nagy a jelentősége, mert az Állatkert – egyedüliként a hazai társintézmények közül – csatlakozott az ENSZ Óceánok Évtizede programjához, amelynek része az óceánokkal, illetve a tengeri élővilággal kapcsolatos ismeretek terjesztése és gyarapítása is.

Sok látogatója akad Samunak, az Állatkert legnépszerűbb lakójának számító, másfél éves kiselefántnak, illetve Indigónak, a gorilla kislánynak, aki karácsony előtt ünnepelte ötödik születésnapját.

Nyitókép: Bagosi Zoltán

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja