A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Telis-tele szeretettel - Megható kisfilmet tett közzé az Állatkert a közelgő Valentin-nap alkalmából

Családinet - 2021-02-12
Elefánt, gorilla, mókusmajom, fekete hattyú, tapír, orangután, gyűrűsfarkú maki, szurikáta, prérikutya, sörényes hangyász, vombat, óriásvidra és borjúfóka is szerepel az Állatkert nemrégiben megosztott kisfilmjében, amelyben az állatok életének sok megható, szeretetteljes pillanatát gyűjtötték egy csokorba a közelgő Valentin-nap alkalmából. Máskor a kert látogatói nap mint nap szemtanúi lehetnek mindennek, most viszont, hogy az Állatkert a járvány miatt átmenetileg zárva tart, az interneten keresztül igyekeznek eljuttatni ezeket az élményeket a nagyközönséghez.
Telis-tele szeretettel - Megható kisfilmet tett közzé az Állatkert a közelgő Valentin-nap alkalmából

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatói szinte minden állatkerti séta alkalmával szemtanúi lehetnek olyan pillanatoknak, amelyek az állatok egymás iránti szeretetéről tanúskodnak. Legyen szó akár a párt alkotó egyedek közötti kapcsolatról, akár a szülők és utódaik közötti szeretet megnyilvánulásairól, vagy épp egymással baráti viszonyban lévő állatokról.

Az Állatkert átmeneti zárva tartása miatt – amelyre a koronavírus világjárvány miatt kényszerült az intézmény – most sajnos nincs lehetőség ilyen élmények helyszíni átélésére, ezért az Állatkert arra törekszik, hogy az internet segítségével, honlapján és közösségi média felületein igyekezzen közvetíteni a szívet melengető pillanatokat. E céllal tették közzé azt a megható kisfilmet is, amelyben egymást érik a kert különböző lakóinál lencsevégre kapott szeretetteljes pillanatok. A videó apropóját a közelgő Valentin-nap adja.

Jóllehet Bálint napja eredendően a szerelmesek ünnepe, az Állatkertben úgy tartják, a szerelem mellett a szülők és gyermekeik közötti, a baráti és a testvéri szeretet is érdemes arra, hogy megünnepeljék, nem is szólva az állatszeretetről. Éppen ezért a városligeti intézmény az elmúlt években Valentin-napra többnyire olyan páros kedvezményt hirdetett, amelynek nyomán mindazok, akik a kertbe való belépéskor a kapunál megölelték egymást (szerelmesek, testvérek, barátok, komák stb.), ketten egy jegy áráért látogathatták az intézményt.

Az átmeneti zárva tartás miatt idén ilyesmire ugyan nincs lehetőség, de az Állatkert közösségi média felületein többféle aktivitásra is készül az elkövetkező napokban. Pénteken az emberek és az állatok közötti szeretet lesz a fő téma, és arra biztatják majd a közönséget, hogy ha kedvük tartja, kommentben osszák meg kedvenceikkel készített közös képüket. Szombaton az állatok szerelmi életéről szóló ismeretterjesztő tartalmat tesznek majd közzé, vasárnap, a tulajdonképpeni Valentin-napon pedig az Állatkerti Alapítvány Facebook-oldalán lesz majd az állatkerti állat-párokkal kapcsolatos kvíz: a helyesen válaszolók között állatkerti örökbefogadást sorsolnak majd ki.

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja