SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Beázott a Veres Péter Gimnázium: vödrökkel és kukákkal gyűjtötték össze a vizet

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-01-31
A Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium január elején ázott be több helyen is. Először vödrökkel és kukákkal próbálták összegyűjteni a vizet.
Beázott a Veres Péter Gimnázium: vödrökkel és kukákkal gyűjtötték össze a vizet

2022 nyarán kezdték volna felújítani az épületet

Az ország egyik legjobb gimnáziumaként tartják számon a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot, ami január elején ázott be. A tető már egy ideje felújításra várt. 

Az iskola oldalán egy tájékoztató utal erre: eszerint 2022 nyarán kezdték volna felújítani az épületet, a munkálatok pedig 2024-ig tartottak volna, azonban a kiírás szerint a felújítás "átmenetileg elhalasztva".

A befolyó vizet az épületben vödrökkel és kukákkal próbálták meg összegyűjteni - írja az Eduline.

Az obudaihirek.hu azt írja, hogy a Klebelsberg Központ 90 millió forintot ad, amiből sor kerülhet a tető felújítására, az álmennyezet cseréjére, a vizesblokkok festésére és a tönkrement lámpatestek cseréjére is.
 

"A diákok ma úszószemüvegben vesznek részt a jelenléti oktatásra alkalmas épületben"

Nem ez az egyetlen iskola, amelyik így beázott mostanában. Korábban beszámoltunk róla: a gödöllői Török Ignác Gimnázium, az ország 13. legjobb gimnáziuma is hasonlóképp járt. 

Az ikolában szeptemberben tető nélkül kezdődött meg a tanítás. 

tanterem

Kép: Gödöllő város Facebook oldala

Egy tanár akkor így kommentálta a látottakat:

"Elbőgtem magam. A tehetetlenség, a felfoghatatlanság, a felelőtlenség és az elkeseredettség miatt. Az egész eddigi tanévünk miatt. Nem tudom leírni azt az érzést, ahogy ott álltam és kopogott az eső. A fejemre is. Nincsenek észérvek, hogy itt miért kell/lehet tanulni, tanítani".

beázott falak

Kép: Gödöllő város Facebook oldala

Indexkép: Google Maps

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja