SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Tanítás közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti iskolában

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-10-28
Szerencsére még időben észlelték a bajt, és amikor elkezdett ereszkedni a mennyezet, mindenki el tudta hagyni a termet.
Tanítás közben szakadt le az álmennyezet egy budapesti iskolában

/Kiemelt képünk illusztráció, nem a helyszínt ábrázolja/

Sokan megijedhettek

A Huba utcai Kolping Katolikus Általános Iskola és Gimnázium egyik tantermében péntek délelőtt szakadt le az álmennyezet. Az intézmény igazgatóhelyettese megerősítette a Telex értesüléseit. A Telex cikkében egy fotó is látható a teremről.

Úgy tudni, hogy amikor az álmennyezet lassan ereszkedni kezdett, akkor ezt a tanár és a diákok időben észrevették, és mindenki el tudta hagynia a termet, így senki sem sérült meg, de sokan megijedhettek.

Hogy miért szakadhatott le az álmennyezet, azt még vizsgálják. 


Nincs tető az iskolán és áll a víz mindenhol, folyik a víz a vezetékekből is

Nemrég egy másik iskolával kapcsolatban számoltunk be borzasztó körülményekről. 

„Breaking news! Megnyílt Gödöllő második uszodája!!! A viharos gyorsasággal létrejött új sportlétesítményt a Török Ignác Gimnázium diákjai ma már birtokba is vették. A diákok ma úszószemüvegben vesznek részt a jelenléti oktatásra alkalmas épületben. Köszönjük Vécsey László, Szabóné Forgács Gabriella és Maruzsa Zoltán!” – ezt írta egy felháborodott szülő a Facebook-on. 

iskola

Fotó: https://www.facebook.com/godollo

Egy tanár pedig így kommentálta a látottakat:

"Elbőgtem magam. A tehetetlenség, a felfoghatatlanság, a felelőtlenség és az elkeseredettség miatt. Az egész eddigi tanévünk miatt. Nem tudom leírni azt az érzést, ahogy ott álltam és kopogott az eső. A fejemre is. Nincsenek észérvek, hogy itt miért kell/lehet tanulni, tanítani".

Fábián Bertalan, a Török Ignác Gimnázium igazgatója a HVG-nek azt mondta, a felújítást július 31-től december végéig tervezték, de azt megígérték nekik, hogy a felújítási munkák alatt is megoldható lesz a tanítás. 

"Hétfő reggel, amikor bementünk az iskolába, azt láttuk, hogy a nagy esőzés miatt mindenhol, a plafonról, a lépcsőházban ömlik a víz, 14 tanteremben állt 3-4 centis víz” – mondta az igazgató, aki aznap haza is küldött mindenkit, de már kimerítette a szabadság elrendelésének kvótáját. 

vezetékek

Fotó: https://www.facebook.com/godollo

"Mivel ez egy tervezett felújítás, azt a választ kaptam szóban, hogy nem érhetett váratlanul minket ez az egész, tudtunk róla, hogy lesz átalakítás. De könyörgöm, azt nem tervezetük, hogy beázik az iskola, az elektromos vezetékekből is folyik a víz. Azt mondták – hangsúlyozom nem hivatalosan és nem írásban –, hogy nincs jogalapja annak, hogy áttérjünk online oktatásra.”

Gémesi György polgármester a HVG-nek azt mondta: szeptember elején a tankerületvezető és a térség országgyűlési képviselője, Vécsey László kijelentette, hogy az épület jelenléti oktatásra alkalmas.

tanteremFotó: https://www.facebook.com/godollo

Egy közlemény is megjelent a Dunakeszi Tankerületi Központ honlapján. Ebben azt írják, idézem: "Az épületben elegendő tanterem van tanításra alkalmas állapotban, így az osztályok többsége számára megoldott az elhelyezés a helyszínen, néhány osztály számára külső helyszínen biztosítottuk az oktatás feltételeit. Szükség esetén egy másik helyszínen még bevonhatók további tantermek. Az oktatás pontos helyéről a szülőket az intézmény közvetlenül tájékoztatta."

Az online oktatásról pedig szó sincs a közleményben. Vagyis amíg a miniszter ezt nem engedélyezi, addig a jogszabályok szerint jelenléti oktatásnak kell folynia. 

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja