A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ellopták a sérült kisfiát egyedül nevelő édesapa speciális biciklijét - rengetegen siettek a segítségére

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-11-18
A súlyosan sérült gyerekek napközije elől lopták el Varga Gábor biciklijét a speciális utánfutóval együtt, ami nélkül nem tudja kisfiát szállítani. Miután a Facebookon kiposztolta a történetet, rengetegen siettek a segítségére.
Ellopták a sérült kisfiát egyedül nevelő édesapa speciális biciklijét - rengetegen siettek a segítségére

„Te, aki olyan gyökér vagy, hogy egy napközi elől elloptad a biciklimet az imént. Rajta van egy speciális vontatórúd, amit nem tudok beszerezni máshonnan, mert nagyon ritka fajta… és így a súlyosan, halmozottan sérült kisfiammal nem tudok közlekedni a speciális utánfutójával.
Ha eljut hozzád, legalább a vontatót dobd be a rácson, a biciklit leszarom, semmit nem ér, 20 éves csotrogány.”
írta Varga Gábor, aki nemrég alapított egy napközit súlyosan sérült gyermekek számára. A biciklijét is az intézmény elől lopták el.

Varga Gábor egyedül neveli halmozottan sérült kisfiát, Táltost, mióta a felesége külföldre költözött. A gyermek 33 hétre született, teljes ellátást és 24 órás felügyeletet igényel. Négyéves korában súlyos epilepszia jelentkezett nála, amely az összes korábbi fejlesztés eredményét semmissé tette.

Mivel Gábor a saját bőrén tapasztalja, hogy a fogyatékos gyermeket nevelő szülőknek gyakorlatilag nincs magánéletük, és a gyerekeik oktatása sem megoldott, a sorstársakkal összefogva megnyitotta a Fellegvár Napközit Budapest VIII. kerületében.

Posztját a biciklilopásról néhány nap alatt 30 ezren osztották meg. Rengeteg felajánlás érkezett, így nem csak ő kapott új biciklit és vontatórudat, hanem még három másik családnak is jutott speciális utánfutó. A többi adományozótól azt kérte, hogy ne személy szerint őt, hanem az alapítványt és a napközit támogassák.

Az elkövetőt, egy idősebb nőt egy darabig nyomon lehetett követni a térfigyelő kamerák felvételei alapján, de egy ponton eltűnt. Gábor azonban már ezt sem bánja, hiszen a lopás hatására ismerte meg őket a nagyobb nyilvánosság. „A biciklit ellopó hölgy tudtán és akaratán kívül is a mi ügyünket szolgálta, talán a sors akarta így. :) Köszönet Mindenkinek, azoknak, akik támogatták az ügy hatására az alapítványt és a napközit” - írta a Facebookon.

Ha te is szeretnéd támogatni a súlyosan fogyatékos gyermekeket, a következő számlaszámon teheted meg:

Fellegajtó Nyitogatók Alapítvány: 11708104-21454806 (OTP)

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: Free-Photos / pixabay

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja