SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért olyan fáradtak a kisgyerekes szülők? - Egy anya videóra vette egy éjszakáját

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-09-17
Egy háromgyerekes anyuka kamerát szerelt az ágya fölé, hogy élőben bemutathassa, hogyan is telnek a kisgyermekes anyák éjszakái.
Miért olyan fáradtak a kisgyerekes szülők? - Egy anya videóra vette egy éjszakáját

„A szülőség nem szűnik meg napnyugtakor. Éjszaka éppúgy szülő szeretnék lenni, mint nappal” – írja Facebook-bejegyzésében egy édesanya.

A felvételen a kisgyerekes anyák szokásos éjjeli programja elevenedik meg: először a baba kerül át az ágyába, ott anyja néha megszoptatja, a fennmaradó időben pedig próbálja magát kipihenni, ami a folyamatosan izgő-mozgó csecsemő mellett nem egyszerű. Egy ponton a két év körüli nagy testvér is csatlakozik, de ez már végképp sok a nőnek, ezért egy idő után a nagyot visszakíséri a szobájába.

Közben a pici felül, anyja hajába markol, egyéb módokon próbálja felvenni a kapcsolatot – az egyetlen nehézség, hogy mindezt az éjszaka közepén teszi. A nő ugyan elég fáradt, de tudja, hogy ennek most van itt az ideje:

„A babák igényei egyszerűek: etetésre és megnyugtatásra vágynak. Az anyáknak pedig mindkettőhöz megvannak a képességeik” – írja. A kimerült, éjjel nem alvó szülőket azzal biztatja, gondoljanak a sok-sok sorstársukra, akik éppen hasonlóan töltik az éjszakájukat.

„Ezek nehéz napok, de el fognak múlni. Hamarosan ti és a babáitok is többet fogtok aludni. Most azonban öleljétek magatokhoz, szoptassátok és szeressétek őket, függetlenül attól, mennyit mutat az óra.”

 

Kapcsolódó cikkeink:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja