Baba

Gondoljunk most egy kisbabára. Mi az, ami először eszünkbe jut, ha az ő kis csupasz testére gondolunk: apró lábai, a cuki redők a combokon és karokon na és persze az ikonikus babapocak, ami azért nem csak az elbűvölő látvány miatt játszik központi szerepet.
A méz mérsékelt fogyasztása nagyobb gyermekek és felnőttek esetében számos előnnyel jár, az egyévesnél fiatalabb csecsemőknél azonban életveszélyes betegséget is okozhat. Tudj meg mindent a ritka, ám veszélyes csecsemőkori botulizmusról.
A huszadik század során "tudományos" magyarázatokkal próbálták az anyákat leszoktatni arról, hogy ösztöneiknek engedelmeskedve ölbe vegyék és ringassák a kisbabáikat. Bár az elmúlt tizenöt-húsz évben mintha lassan megfordulni látszana ez a trend, még mindig sokan úgy tartják, hogy a "jól nevelt" babák nem zaklatják az anyjukat "felesleges" sírásokkal.
Szerencsére ma már egyre több kórházban ismerik fel a szülést követő "aranyóra", vagyis a nyugodt baba-mama ismerkedés fontosságát, és azt, hogy az újszülöttnek és az édesanyjának is az a legoptimálisabb, ha az első napokban nem szeparálják el őket egymástól. Az újszülöttek több mint fele világszerte azonban ma sem kap anyatejet élete első órájában.
Szerintem nincs olyan szülő, aki ijedten ne riadt volna már fel arra, hogy a babája sír az éjszaka közepén. Miért sír? Mi a baj? Mit tegyek vajon?
Mindenki egészséges, kiegyensúlyozott, jól fejlődő babát szeretne, aki nem mellékesen még okos is. Folyamatosan változik azonban az "okosság" definíciója.
Előbb-utóbb minden kisgyerek életében eljön a pillanat, amikor ádáz harcot kezd vívni pelenkacsere közben a szüleivel.
Életünk első két évében szerzett tapasztalataink határozzák meg, képesek leszünk-e bízni, szeretni, és tartós kapcsolatokat kialakítani. Az ekkor elszalasztott lehetőségeket pótolni később gyakorlatilag lehetetlen - állítja a szakember.
12 országosan kapható pelenkát teszteltünk nedvszívó képesség, méretezés és kényelmi funkciók mérésével. Ezen felül káros anyagok után kutatva bevizsgáltattuk egy akkreditált laborban a pelenkákat. Az eredmények egy része nem meglepő, inkább az egyes pelenkák minőségjavulása feltűnő! A Maradok a pénzemnél blog írása.
Éhezés a felnőtt szóra, véget nem érő reménytelen takarítás, közben pedig az érzés, hogy bármit csinálsz, úgysem leszel elég jó... És a csoda: hogy lehet valakit ennyire szeretni?
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media