SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Gusztustalan, gazdag ribanc" - nekiestek a kommentelők a négygyerekes anyának

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-08-23
Rázúdult a népharag a tévésztárra, aki megválasztja az ötödik gyermeke nemét.
"Gusztustalan, gazdag ribanc" - nekiestek a kommentelők a négygyerekes anyának

A Brit valóságshow-sztár, Danielle Lloyd biztosra szeretne menni, hogy négy fia után végre lánya születik majd, ezért Amerikába utazik, ahol egy műtét segítségével megválaszthatja a gyermeke nemét – írja a The Sun.

Az Egyesült Államok egyike a világ azon kevés országainak, ahol legális orvosi segítséggel megválasztani a születendő gyermek nemét.

Ezt tervezi kihasználni a korábbi brit szépségkirálynő, jelenleg valóságshow-sztár, Danielle Lloyd, aki négy fia után most már nagyon vágyik egy kislányra.
 

Miután először beszélt a terveiről, a jelenleg 34 éves nő valóságos népharagot hívott a fejére.

Gusztustalan, önző, gazdag ribancnak nevezték, akinek nem elég a négy szép fia. A vádakat leginkább olyanok fogalmazták meg, akiknek egészségügyi vagy magánéleti problémák miatt nincs gyermekük, pedig nagyon vágynak rá.

Danielle a döntését a Loose Women című műsorban védte meg. "Szeretnék egy kislányt, és fizetni is hajlandó vagyok érte. (…) Azt hiszem, végig fogjuk vinni a procedúrát. Hálás vagyok a gyerekeimért… csak nagyon szeretnék egy kislányt, mert egyedül érzem magam a családban. Nekem is szükségem van egy szövetségesre!"

Danelle első három fia, Archie, Harry és George a korábbi labdarúgóval, James O’Harával kötött házasságából született. A pár 2014-ben vált el. Jelenlegi partnere, Michael O’Neil a 2017 szeptemberében született Ronnie édesapja.

A vitatott eljárás, amelynek során a leszívott petesejteket olyan spermiumokkal termékenyítik meg, amelyekből lány fogan, 12 ezer fontba, átszámítva több mint 4,3 millió forintba kerül, erre jön még az utazás és a kinti szállás költsége.
 

Orvosi és etikai aggályok

"Gratulálok, anyuka, kislány!" – a világ sok pontján ez a három szó még ma is egyenlő a halálos ítélettel az újszülött számára.

Kapcsolódó cikkünk: "Gratulálok, anyuka, kislány! Hogy kívánja megölni?" - 200 millió lánycsecsemő rejtélyes eltűnése Kínából és Észak-Indiából

Indiában, Kínában és egyéb patriarchális társadalmakban, ahol csak a fiú utódnak van – akár pénzben is kifejezhető – értéke, sok pár abortálja a lánymagzatát, vagy ölik meg őket közvetlenül születés után. Ha ezekben az országokban a szülők már a fogantatás előtt megválaszthatnák a gyermekük nemét, még a jelenleginél is tragikusabban felborulna a férfiak és a nők aránya, pedig már most is sok férfinak okoz komoly problémát, hogy egyszerűen nem jut neki feleség.

A nyugati világban ilyen jellegű megfontolásra legfeljebb elvétve, ha akadna példa, mégis szinte mindenhol tiltott a születendő gyermek nemének fogantatás előtti megválasztása. Hazánkban az eljárás egyik fő szószólója Czeizel Endre volt: úgy vélte, jelentősen megnövelné a születések számát, ha két azonos nemű gyermek után megengednék a szülőknek, hogy orvosi segítséget vegyenek igénybe annak biztosítására, hogy a harmadik ellenkező nemű lesz.
Noha a társadalomban is mutatkozik rá igény, az etikai aggályok és a várható visszaélések miatt még egyik kormány sem volt hajlandó komolyabban foglalkozni a kérdéssel, így Magyarországon – a világ szinte valamennyi országához hasonlóan – egészségügyi indokot leszámítva illegális orvosilag befolyásolni, fiú vagy lány szülessen-e.

Indexkép: Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja