SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Elcseréltek két babát egy kórházban, de a szülők nem akarják visszacserélni a gyerekeket

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2018-01-24
A Guardian számolt be a különös esetről, amely szinte minden szülő legrosszabb rémálmaiban fordul elő: két csecsemőt cseréltek el egy indiai kórházban. Bár egyikük anyja már első perctől fogva gyanakodott, bizonyítást csak három év múlva nyert a tévedés.
Elcseréltek két babát egy kórházban, de a szülők nem akarják visszacserélni a gyerekeket

(A fotó illusztráció)

Onnantól, hogy hazavitte a kórházból, Salma Parbin biztos volt benne, hogy a gyerekével valami nem stimmel. Nem érezte a kötődést, amit kellett volna, és a kisfiú, Junaid vonásai sem voltak ismerősek. Olyan volt, mintha a Bono törzshöz tartozna: nekik vannak olyan távol ülő szemeik, ami miatt jobban hasonlítanak a tibetiekre, mint az indiaiakra. Salma emlékezett rá, hogy vele egy napon szült egy asszony ebből a törzsből a kórházban.

Szörnyű gyanúját, miszerint ennek a másik nőnek a gyerekét adták ki nekik, először a férjével osztotta meg. Az apa, Sahabuddin Ahmed először nem hitt neki, de három hónap elteltével mégis beadta a derekát, és elkezdett utánajárni a történteknek.

Felkereste a kórházat. Először nem voltak hajlandóak foglalkozni vele, inkább azt tanácsolták, hogy küldje pszichiáterhez a feleségét, mert minden bizonnyal valamilyen mentális problémája van. Hosszas utánajárás után végül kiadták neki a gyermekével egy napon született csecsemők adatait. Így talált rá Ahmed a Boro családra, akiknek már a nevükből is megállapította, hogy az említett törzshöz tartoznak.

Három alkalommal ment el a falujukba. Az első kettőben nem volt meg a kellő bátorsága ahhoz, hogy bárkivel is szót váltson, ám harmadszorra bedobott hozzájuk egy levelet. „A feleségem szerint elcserélték a gyerekeinket. Ha Önöket is hasonló érzések gyötrik, lépjenek velünk kapcsolatba.”

A másik család egyáltalán nem örült az üzenetnek. Azt ugyan ők is észrevették, hogy a kisfiuk, Ryan Chandra a környéken szokásosnál nagyobb szemekkel rendelkezik, de csak mulattak rajta. Eszükbe sem jutott, hogy ne a saját gyermeküket nevelnék. Ahmed levelének udvarias hangneme azonban arra sarkallta őket, hogy ne hagyják válasz nélkül.

A találkozóra tíz nap múlva, a falusiak élénk érdeklődésének kíséretében került sor. Amint egymás mellé tették a két gyereket, egyértelművé vált a tévedés. Salma azonnal haza akarta vinni a saját gyermekét, Boróék azonban ezt nem engedték: azt mondták, bármi történt is a múltban, Ryan Chandra immár az ő fiuk.

Ahmed ekkor DNS-vizsgálatot kért. Először azt állapították meg, hogy Salma semmiképp nem lehet Junaid anyja, majd ennek ismeretében rendőrség kötelezte a Boro családot is a teszt elvégzésére. A csere így egyértelművé vált.

A hosszadalmas procedúra alatt azonban eltelt közel három év. Immár Salma is a sajátjaként szereti Junaidot, és esze ágában sem lenne őt másnak adni. Ezért mindkét család kijelentette hivatalosan is a bíróságon, hogy nem tartanak igényt a vér szerinti gyermekükre.

Ahmed reméli, hogy kapcsolatban maradhat Ryan Chandrával, akinek a taníttatását is támogatni szeretné, a Boro család viszont keserű szájízzel gondol az esetre. „Nem szívesen beszélek róla. Ha van egy gyereked, nem örülsz, ha azt hallod, hogy igazából valaki másé” – fogalmazott az apa, Anil Boro. Szerinte a legjobb az lett volna, ha az egész ügyre soha nem derül fény.

Fotó: Wayne Evans / PEXELS

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja