SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kázmér a rénszarvas - mese kifestővel

Családinet [cikkei] - 2009-12-04
Élt egyszer a téli csodák erdejében egy rénszarvascsalád.
Kázmérék négyen voltak testvérek: Bori, Vili, Ottó, és a legkisebb Kázmér. Különös kis jószág volt ő, mert utálta a havat.
Kázmér a rénszarvas - mese kifestővel

Egy napon felkerekedtek a téli csodák erdejében, hogy eleség után nézzenek. „Szépen sorjában gyertek utánam, ne maradjatok le! - kiáltott az anyjuk. „Gyere már Kázmér!” A kis rénszarvasbika ahelyett, hogy rendesen követte volna a többieket, folyton visszafordult, miközben dacosan megrázta bundáját.
„Esik a hó a hátamra és annyira fázik a lábam, hogy járni is alig tudok.” - mondta Kázmér. Most is, mint mindig csak nehezen tudott testvérei nyomában haladni.

A kis rénszarvas így álmodozott magában: akármennyit is szórnak rám az angyalok ebből a hideg porból, egyszer majd én leszek a legnagyobb egy napon pedig ennek az erdőnek a királyaként fognak tisztelni. Sóvárogva nézett a felnőtt rénszarvasok után, közben össze-vissza szaladgált az erdőben. Ott lábatlankodott az állatok között, akik sokszor megbotlottak benne.
„Ne légy már olyan vad Kázmér!” - korholta édesanyja és nagyot sóhajtott. „Bár csak szófogadó lenne a fiam!”
Kétségbe esésében arra gondolt, hogy felkeresi a Manókirályt, adjon neki tanácsot, mit kezdjen ezzel a gyerekkel.

Így is lett. Az egész család elindult az erdei manók királyához, aki egy öreg bükkfa odújában már sok-sok éve aludta az igazak álmát. Amikor felébredt és fel akart kelni, észrevette, hogy szakálla a földbe gyökeredzett. A legkisebb mozdulat is fájdalmat okozott neki, ezért hangosan jajgatott. Az állatok ettől igen megijedtek és elrejtőztek a bozótban.
„Aki megszabadít engem innen, annak teljesítem három kívánságát!” - kiáltotta. Az állatok azonban nem mertek közeledni a manókirályhoz.
Kázmér csak később ért oda és mit sem sejtett az egészből. Amikor egy nagy adag hó a hátára zúdult az egyik fáról, ő pedig - szokása szerint forgolódni kezdett és erősen megrázta magát, valahogy kiszabadította az öreg király szakállát is.
 
„Nézd csak, milyen nagyszerű teremtés ez a kis rénszarvas!” - kiáltotta örömében az öreg király.
 Igazán ügyes és segítőkész vagy, ezért most hármat kívánhatsz. Csak rajta!
Kázmér gondolkozott egy kicsit, majd rúgott egyet a patájával és ezt mondta: "Azt kívánom, tűnjön el a hó!" Azonnal teljesült is, amit kimondott.
”Kázmér, milyen ostobaságot műveltél!” - kiáltotta édesanyja. „Hogyan fog most eljutni a mikulás szánjával az erdőbe?”


A manókirály tovább szeretett volna aludni, ezért sürgette Kázmért, mondja a második kérést. „Ne legyen többé szánkója a Mikulásnak,” - kívánta Kázmér.
 
Akkor egyszeriben ott termett a Mikulás, hatalmas és erős rénszarvasai kíséretében és kétségbeesetten panaszkodni kezdett: „Micsoda szörnyű szerencsétlenség, mint derült égből a villámcsapás, egy szempillantás alatt eltűnt a szánom, most mit tegyek? Rajta volt az összes ajándék, amit szét akartam osztani a gyerekek között a világban. Ekkor előlépett Rudolf, a Mikulás legfőbb szánhúzó rénszarvasa, amikor pedig meglátta a Manókirályt és Kázmért, rögtön megértette, miről is van szó.
„Kázmér, te tisztára megbolondultál, mi lesz most, ha nem tudjuk húzni a Mikulás szánját.”
„A harmadik kívánságom, hogy minden rénszarvas...” - kezdte Kázmér.
„Most már aztán tényleg hagyd abba!” - kiáltott közbe a Manókirály. „Nehogy eltüntesd nekem az összes rénszarvast a kívánságoddal, hiszen te is az vagy. Kázmér, gondolj ránk és a gyerekekre, hogyan fogják majd megkapni az ajándékaikat?”

Ekkor odalépett Rudolf, a legnagyobb, legerősebb rénszarvas a legkisebbhez és így szólt:
„Hatalmas Kázmér, sorsunk a te kezedben van. Gondold csak meg, neked, nekem és minden élőlénynek össze kell tartani. Kérlek, vond vissza a kívánságodat!” Kázmér hiúságának igen csak hízelgett, hogy ez a pompás állat ilyen alázatosan beszél vele.
„Jól van” - mondta, „Akkor harmadjára azt kívánom, minden legyen úgy, ahogyan volt.”
Szempillantás alatt újra ott termett a szán, ismét hatalmas hó fedte be az erdőt, megint mély álomba szenderült a Manókirály.
A Mikulás pedig a helyes döntés jutalmaként megígérte Kázmérnak, amint felcseperedik, ő lesz a vezérszarvas. Még ma is ott lépdel Kázmér Rudolf mellett, együtt húzzák a Mikulás szánját és viszik a gyerekeknek a sok-sok ajándékot szerte a világba.

Szeretnéd kifesteni a mesét? 

Nyomtasd ki az ábrát.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja