SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megcsalás, ha a párom felnőtt filmeket néz? - Beszéljünk a pornóról!

Edina Dózsa [cikkei] - 2020-02-20
Tudod, hogy mit csinál a párod vasárnap esténként 11 után? A PornHub szerint nagy valószínűséggel pornót néz. Ez náluk a csúcsidő. A te férjed is rendszeres vendég a felnőtt tartalmak világában? Esetleg együtt nézitek?
Megcsalás, ha a párom felnőtt filmeket néz? - Beszéljünk a pornóról!

Megérkezett a PornHub éves kimutatása, világszerte bemutatva a felhasználói szokásokat. Akik nem ismernék az oldalt, ez a felnőtt tartalmak youtube-ja. Hatalmas az érdeklődés az általuk közvetített tartalom iránt, naponta átlagosan 115 millió látogatójuk van, ami annyi, mintha Kanada, Ausztrália, Lengyelország és Hollandia teljes lakossága belépne a site-ra egy nap alatt. Nemcsak a PornHubnak, de a rokon online oldalaknak is töretlen, sőt évről évre növekvő rajongótábora van.


Kit érdekel a pornó?

Többé kevésbé mindannyiunkat. A kutatások alapján férfiak 98%-a, mig a nők 87%-a már egyszer biztosan találkozott vele, saját akaratából. A fent említett oldal statisztikája alapján a látogatók picit több mint ⅓-a nő, vagyis egyelőre még férfi uralom van a területen.

Ami nem kell, hogy meglepő legyen, hiszen a férfiak másként működnek, mint a nők. Az ő libidó-szintjük nem ingadozik, szexuális igényük is ehhez mérten szinte állandó, ezért gyakrabban lehet szükségük egy kis levezetésre. Sokkal vizuálisabbak is, vagyis egy kis kalandozás a felnőtt videók között szinte a tökéletes megoldás számukra.

Ha már ők vannak többségben, folytassuk a témát velük és fókuszáljunk azokra, akik közülük kapcsolatban élnek és egészséges mértékben néznek pornót.


A pornó rossz?

Egy egészséges, jól működő felnőtt férfi attól még szeretheti a családját és jól elláthatja az ott betöltött szerepét, hogy szeret pornót nézni. Azt is fontos leszögezni, hogy a pornó nem újkeletű dolog és nem is feltétlenül rossz. Alkalmankénti használata még akár segíthet is. Párterapeuták is “fel is szokták írni” a szexuális élet felpezsdítésére, ami jótékony hatással lehet a párkapcsolatok minőségére is.

Okozhat azonban problémát például az, ha a párunk mindezt titokban teszi, ha túl intenzíven teszi, ha emiatt elhanyagolja a családját, munkáját.


Beszéljünk róla!

Ahogy a hasonló értékrendszer kincset ér egy kapcsolatban, vagy ahogy a gyereknevelés során is elengedhetetlen az összhang, így van ez a szexualitás terén is. Kell, hogy ismerjük a partnerünk álláspontját, és szerencsés esetben kell, hogy legyen itt is egy közös nevező.

A felmérések is alátámasztják ezt. Ha a felek eltérően gondolkodnak a pornográfiáról, akkor az a kapcsolatot alapjaiban rengetheti meg. Ha nem tudják a párok ezt megbeszélni, ott megoldatlan kérdésként lóg a levegőben, érzelmi frusztrációt kelt és a kapcsolat stabilitását veszélyezteti.

Ezzel szemben azokban a párkapcsolatokban, ahol a férfiak a partnerük tudtával néznek pornót, ott ennek nincs semmilyen negatív következménye. De ha mindez titokban történik, ráadásul a családi közös időből vesz el, ott már biztosan számolni kell érzelmi és pszichológiai következményekkel is.


Megcsalás vagy csak szimpla időtöltés?

A biológiai adottságokon túl, vagy talán épp azok miatt, értelmezési különbség is lehet a férfi és a női felfogás között, ha nincs összhang a témában.

Képzeljük el, hogy egy feleség szó szerint azon kapja a férjét, hogy pornót néz letolt nadrággal. Abban a pillanatban a feleség vagy barátnő úgy érzi, elárulták, mintha tényleges megcsalás történt volna, nőiségében érzi sértve magát. Ebben a helyzetben nem könnyű okos döntéseket hozni, és többségében nem is sikerül.

“A legrosszabb szituáció az, amikor egy feleség felfedezi, hogy a férj pornót néz és ahelyett, hogy ezt megbeszélnék, kreálnak egy vitát, ahol ezt csalásként a férje szemére vetheti” - mondja Samuel Perry az Oklahomai Egyetem szociológusa, majd rámutat, hogy közben a legtöbb férj ezt egyáltalán nem így látja. A férfiak általában úgy tekintenek a pornóra, mint egy hétköznapi cselekvésre, vagy a szexuális energiák biztonságos kiengedésére anélkül, hogy házasságtörést követnének el. Ha ezt nem tudjuk higgadtan megbeszélni a párunkkal, akkor hatással lehet a párkapcsolatra, a családi életre is.


Mindenki pornót néz?

Rövid körbekérdezés után kiderült, hogy bizony hozzuk a statisztikákat, igenis néznek pornót az emberek. Szinte mindannyian, főleg a férfiak - vagy csak ők merik még egyelőre bevallani... Nálatok ki néz pornót? Te vagy a párod?

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: StockSnap / pixabay

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja