SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Tudtam, hogy a kisfiam lábak nélkül és egy kézzel fog születni, de nem vetettem el - úgy döntöttem, hogy szeretni fogom"

Családinet [cikkei] - 2021-10-26
Egy nagy-britanniai nő elárulta, hogy bár abortuszt javasoltak neki, miután egy ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy a kisbabája súlyos testi fogyatékossággal jön majd a világra, ő mégis úgy döntött, hogy megtartja a gyereket. Ez Rosie Higgs és kisfia, Henry története.
"Tudtam, hogy a kisfiam lábak nélkül és egy kézzel fog születni, de nem vetettem el - úgy döntöttem, hogy szeretni fogom"

Harmadik terhességének 20. hetében Rosie Higgs megtudta, hogy kisbabája egy rendkívül ritka rendellenesség, az úgynevezett amnion köteg szindróma miatt súlyos testi fogyatékossággal születik majd. A rendellenesség lényege, hogy a magzatburok két pontja között kialakult szalag a magzat végtagjai köré csavarodik, és elzárja a vérkeringés útját, így a végtag nem tud kifejlődni, és végül akár amputációra is szükség lehet.

Az édesanyának azt tanácsolták, hogy vetesse el a gyereket, de ő a súlyos testi fogyatékosság ellenére úgy döntött, megtartja a kisfiát, és azt mondja, ez volt a legjobb döntés, amit valaha hozott.

„Nem volt kétségem afelől, hogy megtartom őt – függetlenül attól, hogy milyen tanácsot kaptam. Amikor azt mondták, hogy a babámnak csak egy keze lesz, és nem lesznek lábai, aggódtam és ideges voltam” – mondta a háromgyerekes édesanya a Daily Mail-nek.

Mivel rendelkezik tapasztalattal a speciális igényű gyerekekkel (ápolónőként dolgozik egy speciális igényű gyerekekkel foglalkozó iskolában), és férje, Peter támogatását is élvezte, már kezdettől biztos volt benne, hogy meg akarja tartani a kisfiút.

„Peter és én úgy döntöttünk, hogy Henry megérdemel egy esélyt. Peter mindenben támogatott, és minden döntést közösen hoztunk meg. Tudtuk, hogy nem akarjuk megszakítani a terhességet. Mivel minden nap speciális igényű gyerekekkel foglalkozom, tudtam, hogy Henry rendben lesz” – mondta Rosie a The Mirrornak.

Miután megtudta, milyen problémákkal küzd a baba, gondja volt rá, hogy a lehető leggyakrabban eljárjon ultrahangvizsgálatra. „Féltem a terhesség alatt. Minden négy hétben elmentem ultrahangvizsgálatra” – vallotta be.
 

Henry császármetszéssel született

Rosie Higgs kisfia, Henry (aki mostanra már majdnem másfél éves) 2020 májusában, a karantén idején született, császármetszéssel. Rosie elmondta, mennyire nehéz volt, hogy a korlátozások miatt az édesanyja nem lehetett mellette a szülésnél. De azt is hozzátette, hogy a kórházi személyzettel hatalmas szerencséjük volt.

„Nagyon elkeserített, hogy az édesanyám nem lehetett ott, különösen, mert tudtam, hogy Henry helyzete nagyon kockázatos. Szerencsére az ápolók fantasztikusak voltak. Annyira feszült voltam a terhesség alatt, és amikor Henry megszületett, az ápolók megkérdezték, szeretném-e azonnal a karomba venni, mert nagyon izgatott voltam” – mesélte Rosie. Az édesanya hangsúlyozta, hogy az első pillanattól kezdve szerette kisbabáját, ahogy a karjába vette. „Azonnal beleszerettem a kisfiamba, amint Peter a karomba adta.”


Arról is mesélt, hogy fejlődik a kis Henry

Henrynek volt egy műtétje, mert az egyetlen meglévő kezén összenőttek az ujjak, és így most már képes kézbe venni különböző tárgyakat, és a fürdővízben is tud pancsolni. Az édesanya számára az egyik legnagyobb kihívást a megfelelő ruhák megtalálása jelenti.

„Az öltöztetés nagyon nehéz, mert mindent fel kell hajtani, különben nevetségesen néz ki. Anyám szeret kötni, ezért ő készít neki ruhákat. Imádja őt, és azt mondja, egyszerűen csodálatos kisbaba” – árulta el Rosie a The Sun-nak. Azt is elárulta, hogy a kis Henry nem tud járókát használni – ez nem lenne biztonságos a számára alsó végtagok nélkül.

Henryt a testvérei, Alice és Michael is nagy örömmel fogadták és szeretik. „Alice úgy bánik vele, mintha a saját gyereke lenne. Nagyon szereti őt. Igazi második anyuka a számára. Michael autista, ezért nem fordít rá annyi figyelmet, mint Alice, de mindketten szeretik” – mondta Rosie.

Rosie Higgs arról is mesélt a Daily Mailnek, hogy boldogul a kis Henry a mindennapokban: „Probléma nélkül képes kézbe venni tárgyakat, ami meglepő. Nagyszerűen fejlődik. Boldog kisbaba, imád a székében ülni, de nagyon kell vigyáznunk. Folyton gügyög valamit, mintha hozzád beszélne, válaszolgatna neked. Reggelente a gügyögésével ébreszt. Nagyon boldog gyerek, és nem engedi, hogy a fogyatékossága visszatartsa. Ravasz kis mosolya van, és állandóan nevetgél. Imádja a nővérét.”

Az édesanya azt is megemlítette, hogy egy jótékonysági szervezettől is sok támogatást kapnak, akik végtagok nélküli gyerekeket segítenek. Azt is hozzátette, hogy a családnak idővel egy másik kihívással is meg kell birkóznia: ahogy a kis Henry növekszik, át kell alakítaniuk a lakást az ő igényeinek megfelelően. „Miközben növekszik, át kell alakítanunk a házat, mert ebből a szempontból még nem állunk készen. Emiatt aggódom egy kicsit” – mondta a Daily Mailnek.

Rosie Higgs optimizmussal tekint a jövőbe, és tökéletesnek találja a kisfiát a fogyatékosságai ellenére. „Tudom, hogy egy kicsit mindig más lesz, de lépésről lépésre haladunk, és tudom, hogy Henry képes lesz mindenen felülkerekedni. Nincs meg ugyan minden végtagja, de számomra ő tökéletes.”

Fotók: SWNS/YouTube
Forrás: Filantropikum

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja