SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kórház udvarán szült egy nő, a férj szerint a mentők nem segítettek megfelelően

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-02-10
Mentőt kellett hívni a feleségéhez, a férj pedig állítja: szerinte a kórház udvarán a csecsemő a betonra esett, de még ekkor sem segítettek a mentőápolók.
A kórház udvarán szült egy nő, a férj szerint a mentők nem segítettek megfelelően

Feljelentést tettek, szerintük hibáztak a mentősök

Egy Nógrád megyei férfi osztotta meg a közösségi médiában, hogy min mentek keresztül várandós feleségével. 

Azt írta, hogy február 2-án mentőt kellett hívniuk, mert már nagy fájdalmai voltak a nőnek. Amikor a mentő kiérkezett, a férj azt a tájékoztatást kapta, hogy nem utazhat a feleségével egy mentőautóban, a járványhelyzet miatt. A férj ezért autóval indult a mentősök után a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert kórházba - írja a nool.hu.

A férfi azt írta, hogy nem sokkal később már a felesége hívta őt, hogy a kórház udvarán megszületett a baba, állítása szerint azért, mert nem hordágyon vitték, hanem a saját lábán kellett gyalogolnia. A férj azt állítja, hogy az újszülött a betonra esett, ahonnan az anyuka vette fel, mert nem segítettek a mentőápolók. 

Az apa szerint a mentők ezt nem mondták el a szülészeti osztályon. A kisbabát a csecsemőosztályon dolgozó főorvos vizsgálta meg, és mindent rendben talált. De az aggódó pár kérésére a babát Budapestre, a Heim Pál Gyermekkórházba szállították, ahol további vizsgálatokat végeznek rajta. 

A pár feljelentést is tett a rendőrségen, szerintük hibáztak a mentősök.


A vér látványa sokak számára felkavaró lehet. Csak erős idegzetűeknek ajánlott tartalom:
 


"Nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta"

A mentőszolgálat a nógrádi hírportálnak így nyilatkozott az esettel kapcsolatban: 

"A mentőtiszt bajtársnő a várandós nőt megvizsgálta, ezt részletesen le is írta az esetdokumentációba, ahogy azt is, hogy a kismama az út során ülni szeretett volna. 

A kórház udvarán a mentőautó lépcsője mellé készített betegszállító kocsi felé kilépve a szülés hirtelen megindult, megszületett egy egészséges gyermek, aki nem esett le a földre, hanem a mentőápoló bajtárs a kezeiben tartotta" – mondta Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs vezetője.

Hozzátette: 

"Ezt követően a betegszállító kerekesszékbe ültetett anyukával és az egészséges, sértetlen újszülöttel mentek be a szülészeti osztályra. A baba megszületése közben ürült vér is, ez az élettani folyamat normális része, nem az újszülött sérülése miatt látható a helyszínen vér. A történteket mi is kivizsgáljuk" – tette hozzá a lap megkeresésére adott válaszában Győrfi Pál.

Pár hónappal ezelőtt egy hasonló eset történt, akkor a Szent Margit Kórház udvarán, a földön fekve szülte meg kisbabáját egy nő.  

Indexkép: Google Maps

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja