SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Senki sem gondolt arra, hogy a baba életveszélyben lehet - Andrea szülés után tudta meg, hogy elhunyt a gyermeke

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-11-30
Egy világ omlott össze benne, hiszen még csak nem is láthatta a kisbabáját. A nő szerint a kórháznak felelőssége van a történtekben, ezért jogi lépéseken gondolkozik. 
Senki sem gondolt arra, hogy a baba életveszélyben lehet - Andrea szülés után tudta meg, hogy elhunyt a gyermeke

/Kiemelt képünk illusztráció/


A nő szerint, ha azonnal a műtőbe viszik, akkor nem következett volna be a tragédia

Andrea a Blikknek mesélt arról, hogy az intenzíven szembesült azzal, hogy a kisfia nem élte túl a szülést. Mint mondta, a várandóssága zökkenőmentes volt. November 5-ére volt kiírva, de október 20-án erős fájdalmai miatt bement a kórházba, ahonnan a rossz véreredménye ellenére hazaküldték. 

Az édesanyának két gyereke van, egy 8 éves kisfia és egy 6 éves kislánya, akik nagyon várták már a testvérüket, Istvánt. Öt nappal később újra erős fájdalmai voltak a nőnek, aki biztos volt benne, hogy beindult nála a szülés, ezért mentőt hívtak, a mentő pedig elindult vele a kórházba. 

"Ugyan a fájások ismét alábbhagytak, de szédültem és elkezdett belőlem folyni valami. Először a magzatvízre gondoltam, de kiderült, nagyon erősen véreztem. Letakartak egy lepedővel és betelefonáltak a kórházba, hogy készítsék elő a műtőt" - mesélte a lapnak Andrea. Hozzátette, hogy amikor odaért, akkor nem volt előkészítve semmi. 

"Azonnal megnézték a pici szívhangját, ami akkor erős volt, a méhlepényleválás pedig elkezdődött" - mondta. A nő elmondása szerint utána újabb vizsgálatok következtek, de ekkor még senki nem gondolt arra, hogy a baba életveszélyben lehet. Mivel azonban a vérzés erősödött, így császármetszést javasoltak, átvitték őt a műtőbe és elaltatták.

"Ébredés után a sok vérveszteség miatt az intenzívre vittek. Amikor magamhoz tértem, kérdeztem, hol van a kisfiam. Azonnal nyugtatót kaptam, az orvosok pedig ekkor mondták meg, hogy a gyermekem nem élte túl a szülést. A tragédia állítólag a korai méhlepényleválás miatt történt" - mondta megtörten az édesanya. 

A nő szerint ha azonnal a műtőbe viszik, amikor megérkeztek, akkor nem következett volna be a tragédia. 

"A fájdalom, amit érzek, leírhatatlan, elveszítettem a kisfiamat, ráadásul magamhoz sem tudtam ölelni, nem is láthattam a halott babámat."

A kisfiú az István nevet kapta volna. Andrea azt sem érti, hogy a halotti zárójelentésben miért az szerepel, hogy kórházon kívüli elhalálozás történt. 

"Amikor elmondták, borzasztóan éreztem magam, összeomlottam, egy világ dőlt össze bennem. Ám azóta sem jobb a helyzet. Minden nap csak egyre rosszabb..." – mesélte megrendülve az édesanya. 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja