SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért nem helyénvaló, hogy Rákay Philip azon gúnyolódott, hogy Fekete-Győr András magára kötötte a gyermekét?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-12-15
Mivel közelednek a választások, az ellenzék és a kormánypárt képviselői egymásnak feszülnek minden lehetséges alkalommal. Ez néha teljesen helyénvaló, hiszen ha van egy egészséges versengés a két oldal között, az mindkét felet motiválja valamilyen szinten, azonban az, ha egy apát férfiúi mivoltáról kérdőjeleznek meg, semmilyen úton-módon nem állja meg a helyét.
Miért nem helyénvaló, hogy Rákay Philip azon gúnyolódott, hogy Fekete-Győr András magára kötötte a gyermekét?

Egy teljesen átlagos posztnak indult

Fekete-Győr András a tegnapi nap folyamán posztolt egy képet a Facebookra, ahol a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretén belül ajándékokat csomagol. Ez igazán még nagy hír sem lehetne, bár a szülők számára az sem meglepő, hogy mindezt úgy teszi meg, hogy a háromhetes gyermekét, Álmost, magára kötötte. Nem firtatta senki, hogy miért tette ezt, de valószínűleg az lehet a megoldás, hogy a felesége szeretett volna egy picit pihenni, és ő ezzel tudott segíteni 1-2 órára.

Nagy az esély arra, hogy fel sem kapta volna a média, ha Rákay Philip nem posztolja ki a saját oldalára "Szép új világ..." kommenttel, és ezt még megfejelte egy sírva röhögő szmájlival is. Innentől kezdett érdekessé válni a történet, és akkor harapózott el, amikor Rákay oldalán többen Fekete-Győr András védelmére keltek. Persze a kommentelők jelezték, hogy nem akarják semmilyen módon védeni a Momentum volt elnökét, de azt írták, hogy „Bagdy Emőke is számtalan előadásában hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az apa közelsége, a pici számára hallható szívdobogása”, valamint „nem ettől lesz kevésbé férfi”.
 

Nem maradt annyiban a történet

Philip nem adta fel a követői meggyőzését, és kommentben jelezte, hogy ő csak tükröt tart Fekete-Győr András elé, azonban sokan észre sem vették a magyarázkodását, és további okfejtésekbe kezdtek arról, hogy ez a kép teljesen rendjén van így. Egy pár komment olvasása után Rákay úgy döntött, hogy inkább törli a posztot, mintha mi sem történt volna.
 

Mi ezzel a probléma?

Ha valaki rezsicsökkentést ígér, és nem tartja be, oké, jegyezzük meg, és vonjuk felelősségre. Ha valaki a kampányában ígér fűt-fát, majd nem ad semmit, miután megválasztották, azon jogosan felháborodhatunk. Az viszont nincsen rendben, hogy egy apát, egy újdonsült szülőt azért veszünk elő, mert klasszikus női szerepben szerepel a közösségi médiában, legyen akár közszereplő, akár nem.

Több szakember is azt vallja, hogy szinte elengedhetetlen, hogy az apa már csecsemőkorban is megfelelő viszonyt alakítson ki a kisbabájával. "Az apák nagyon fontos szerepet játszanak gyermekeik mentális egészségének kialakulásában" - magyarázza Melanie Mallers, a Kaliforniai Állami Egyetem pszichológia professzora.

"Az apák másként bánnak a gyermekeikkel, mint az anyák, egyedi interakciókat alakítanak ki velük. Azok a férfiak, akik arról számoltak be, hogy gyermekkorukban jó kapcsolatuk volt az apjukkal, jobban kezelték a stresszt" – mondta a szakember.

"Azok a csecsemők, akik már kiskoruk óta folyamatos kontaktban voltak az édesapjukkal, a későbbi életük során jobban kijöttek társaikkal" - mondta Dr. Lin Day, a Baby Sensory fejlesztési osztály alapítója. "Sikeresebbek a tanulmányaikban, ritkábban használnak kábítószert és alkoholt, és kevésbé valószínű, hogy bűnözésbe keverednek. Lehet, hogy szociálisan és fizikailag is jobban felkészültek, mint azok a csecsemők, akik nagyon kevés figyelmet kapnak apjuktól"  - tette hozzá a doktor. További szakvéleményeket az adott oldalon olvashattok.

Nem érdemes ezen vitatkozni: ha egy férfi fel akarja magára kötni az újszülött csecsemőjét, hogy segítsen a párjának, akkor hadd tegye ezt meg, legyen szó Fekete-Győr Andrásról, vagy egy teljesen hétköznapi apukáról.

Indexkép: Fekete-Győr András Facebook oldala

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja