SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Miért nem helyénvaló, hogy Rákay Philip azon gúnyolódott, hogy Fekete-Győr András magára kötötte a gyermekét?

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-12-15
Mivel közelednek a választások, az ellenzék és a kormánypárt képviselői egymásnak feszülnek minden lehetséges alkalommal. Ez néha teljesen helyénvaló, hiszen ha van egy egészséges versengés a két oldal között, az mindkét felet motiválja valamilyen szinten, azonban az, ha egy apát férfiúi mivoltáról kérdőjeleznek meg, semmilyen úton-módon nem állja meg a helyét.
Miért nem helyénvaló, hogy Rákay Philip azon gúnyolódott, hogy Fekete-Győr András magára kötötte a gyermekét?

Egy teljesen átlagos posztnak indult

Fekete-Győr András a tegnapi nap folyamán posztolt egy képet a Facebookra, ahol a Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának keretén belül ajándékokat csomagol. Ez igazán még nagy hír sem lehetne, bár a szülők számára az sem meglepő, hogy mindezt úgy teszi meg, hogy a háromhetes gyermekét, Álmost, magára kötötte. Nem firtatta senki, hogy miért tette ezt, de valószínűleg az lehet a megoldás, hogy a felesége szeretett volna egy picit pihenni, és ő ezzel tudott segíteni 1-2 órára.

Nagy az esély arra, hogy fel sem kapta volna a média, ha Rákay Philip nem posztolja ki a saját oldalára "Szép új világ..." kommenttel, és ezt még megfejelte egy sírva röhögő szmájlival is. Innentől kezdett érdekessé válni a történet, és akkor harapózott el, amikor Rákay oldalán többen Fekete-Győr András védelmére keltek. Persze a kommentelők jelezték, hogy nem akarják semmilyen módon védeni a Momentum volt elnökét, de azt írták, hogy „Bagdy Emőke is számtalan előadásában hangsúlyozta, hogy mennyire fontos az apa közelsége, a pici számára hallható szívdobogása”, valamint „nem ettől lesz kevésbé férfi”.
 

Nem maradt annyiban a történet

Philip nem adta fel a követői meggyőzését, és kommentben jelezte, hogy ő csak tükröt tart Fekete-Győr András elé, azonban sokan észre sem vették a magyarázkodását, és további okfejtésekbe kezdtek arról, hogy ez a kép teljesen rendjén van így. Egy pár komment olvasása után Rákay úgy döntött, hogy inkább törli a posztot, mintha mi sem történt volna.
 

Mi ezzel a probléma?

Ha valaki rezsicsökkentést ígér, és nem tartja be, oké, jegyezzük meg, és vonjuk felelősségre. Ha valaki a kampányában ígér fűt-fát, majd nem ad semmit, miután megválasztották, azon jogosan felháborodhatunk. Az viszont nincsen rendben, hogy egy apát, egy újdonsült szülőt azért veszünk elő, mert klasszikus női szerepben szerepel a közösségi médiában, legyen akár közszereplő, akár nem.

Több szakember is azt vallja, hogy szinte elengedhetetlen, hogy az apa már csecsemőkorban is megfelelő viszonyt alakítson ki a kisbabájával. "Az apák nagyon fontos szerepet játszanak gyermekeik mentális egészségének kialakulásában" - magyarázza Melanie Mallers, a Kaliforniai Állami Egyetem pszichológia professzora.

"Az apák másként bánnak a gyermekeikkel, mint az anyák, egyedi interakciókat alakítanak ki velük. Azok a férfiak, akik arról számoltak be, hogy gyermekkorukban jó kapcsolatuk volt az apjukkal, jobban kezelték a stresszt" – mondta a szakember.

"Azok a csecsemők, akik már kiskoruk óta folyamatos kontaktban voltak az édesapjukkal, a későbbi életük során jobban kijöttek társaikkal" - mondta Dr. Lin Day, a Baby Sensory fejlesztési osztály alapítója. "Sikeresebbek a tanulmányaikban, ritkábban használnak kábítószert és alkoholt, és kevésbé valószínű, hogy bűnözésbe keverednek. Lehet, hogy szociálisan és fizikailag is jobban felkészültek, mint azok a csecsemők, akik nagyon kevés figyelmet kapnak apjuktól"  - tette hozzá a doktor. További szakvéleményeket az adott oldalon olvashattok.

Nem érdemes ezen vitatkozni: ha egy férfi fel akarja magára kötni az újszülött csecsemőjét, hogy segítsen a párjának, akkor hadd tegye ezt meg, legyen szó Fekete-Győr Andrásról, vagy egy teljesen hétköznapi apukáról.

Indexkép: Fekete-Győr András Facebook oldala

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja