SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

"Nem tudom őszintén szeretni a gyermekem, mert miatta halt meg a feleségem" - egy özvegy apa megrázó vallomása

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-01-17
Egy baba első születésnapjának örömteli eseménynek kellene lennie. Sok-sok lufival, ünnepléssel, tortaevéssel, és ajándékbontással telik a legtöbb családban, azonban vannak sajnos olyanok is, akik nem tudnak ilyen önfeledten ünnepelni. Egy egyedülálló, özvegy apa a Redditen osztotta meg tapasztalatait egyéves fiáról és a gyermeknevelés nehézségeiről.
"Nem tudom őszintén szeretni a gyermekem, mert miatta halt meg a feleségem" - egy özvegy apa megrázó vallomása

Megtörtént a legrosszabb rémálom

Az apa elmondása szerint már a terhesség eleje sem volt egyszerű a felesége számára. Folyamatosan beteg volt, állandó hányinger gyötörte, és szűnni nem akaró problémái voltak a testével. Mindketten rendkívül fiatalok voltak, vártak volna még a gyerekvállalással, azonban a kicsi jönni akart, ők pedig nem ellenkeztek. Amikor elkezdődött a vajúdás, a srác folyamatosan bíztatta a feleségét, hogy mindent jól csinál, ám sajnos olyan komplikációk léptek fel szülés közben, hogy bekövetkezett a legrosszabb forgatókönyv: az anya sajnos már nem térhetett haza a kórházból. A fiatal apa ott állt egyedül minden segítség nélkül, és azt sem tudta, mihez kezdjen.
 

Tovább akart tanulni, ám az élet közbeszólt

„Orvosi egyetemre akartam menni, mint a barátaim nagy része, ám erről az álmomról le kellett mondanom a gyerek miatt. Semmit nem tudtam a gyereknevelésről, azt sem tudtam, hogy fogjak neki az egésznek, közben pedig dolgoznom is kellett, hiszen valamiből el kellett tartanom magam és a kisbabát. 2 munkahelyem volt, az egyik helyen éjszaka dolgoztam éjféltől reggel 8-ig, majd elmentem a legjobb barátomhoz, aki addig vigyázott a gyerekemre. Elláttam az apai teendőimet, majd délután 3 és este 9 között egy részmunkaidős állásom volt egy helyi gyógyszertárban. Volt olyan, hogy nem voltam képes kikelni az ágyból és beteget jelentettem, az ebédszüneteim nagyrészét pedig átaludtam mindkét munkahelyemen” – mondta a 22 éves apa.


Gyűlöli a fia születésnapját

Amikor a kisfiú 1 éves lett, az apja nem szeretett volna vele lenni, inkább a munkahelyén lett volna, azonban nem talált senkit, aki vigyázott volna rá. „Itt szuszog mellettem a bölcsőjében a kis cuki arcával, de mégsem tudom igazán szeretni. Persze, amikor a szabad óráimban hozzám bújik, akkor átjárja a szívem a szeretet, de az időm nagyrészében utálom őt. Ez a nap számomra nem arról szól, hogy ő megszületett, hanem hogy a feleségem meghalt” – írta szomorúan.
 

Nem tarthat örökké ez az állapot

Tisztában van vele, hogy nem dolgozhat ennyit, hiszen az ő ereje is véges, és a Reddit felhasználók is ezen a véleményen vannak. Többen javasolták neki, hogy keressen segítséget, mert attól félnek, hogy bántani fogja a gyermekét. „Igazatok van, nem a gyerekem utálom, hanem ezt a helyzetet, ami kialakult. Vannak napok, amikor csak szorosan magamhoz ölelném, és el sem engedném egy pillanatra. Sokkal jobb „családba” kellett volna születnie. Örülnék, ha a feleségem élne. Örülnék, ha lenne pénzem. Örülnék, ha 10 évvel idősebb lennék” – írta a kétségbeesett apa.

A férfi időközben törölte posztját a Redditről - írja a cafemom.com.

Az nyilvánvaló, hogy az apa szakértő segítségére szorul, hogy el tudja fogadni a kilátástalan helyzetet, amibe került. Te mit tanácsolnál neki? Hogyan dolgozható fel egy ilyen súlyos trauma?

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd bármikor az ingyenes lelkisegély szolgálatot a 116-111-es számon!

Indexkép: Liv Bruce képe az Unsplash.com-on

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
17 ingyenes gyerekbarát múzeum és családi program 2024. március 15-én

17 ingyenes gyerekbarát múzeum és családi program 2024. március 15-én

Kevesen tudják, de a nemzeti ünnepeken számos múzeum ingyenesen látogatható - március 15-én, augusztus 20-án és október 23-án is. Összegyűjtöttünk ezek közül néhányat vidékről és Budapestről vegyesen, ami gyermeked számára is érdekes lehet, de cikkünkben különleges március 15-ei programokat is találsz.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
A szerkesztő ajánlja