SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

"Nem tudom őszintén szeretni a gyermekem, mert miatta halt meg a feleségem" - egy özvegy apa megrázó vallomása

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2022-01-17
Egy baba első születésnapjának örömteli eseménynek kellene lennie. Sok-sok lufival, ünnepléssel, tortaevéssel, és ajándékbontással telik a legtöbb családban, azonban vannak sajnos olyanok is, akik nem tudnak ilyen önfeledten ünnepelni. Egy egyedülálló, özvegy apa a Redditen osztotta meg tapasztalatait egyéves fiáról és a gyermeknevelés nehézségeiről.
"Nem tudom őszintén szeretni a gyermekem, mert miatta halt meg a feleségem" - egy özvegy apa megrázó vallomása

Megtörtént a legrosszabb rémálom

Az apa elmondása szerint már a terhesség eleje sem volt egyszerű a felesége számára. Folyamatosan beteg volt, állandó hányinger gyötörte, és szűnni nem akaró problémái voltak a testével. Mindketten rendkívül fiatalok voltak, vártak volna még a gyerekvállalással, azonban a kicsi jönni akart, ők pedig nem ellenkeztek. Amikor elkezdődött a vajúdás, a srác folyamatosan bíztatta a feleségét, hogy mindent jól csinál, ám sajnos olyan komplikációk léptek fel szülés közben, hogy bekövetkezett a legrosszabb forgatókönyv: az anya sajnos már nem térhetett haza a kórházból. A fiatal apa ott állt egyedül minden segítség nélkül, és azt sem tudta, mihez kezdjen.
 

Tovább akart tanulni, ám az élet közbeszólt

„Orvosi egyetemre akartam menni, mint a barátaim nagy része, ám erről az álmomról le kellett mondanom a gyerek miatt. Semmit nem tudtam a gyereknevelésről, azt sem tudtam, hogy fogjak neki az egésznek, közben pedig dolgoznom is kellett, hiszen valamiből el kellett tartanom magam és a kisbabát. 2 munkahelyem volt, az egyik helyen éjszaka dolgoztam éjféltől reggel 8-ig, majd elmentem a legjobb barátomhoz, aki addig vigyázott a gyerekemre. Elláttam az apai teendőimet, majd délután 3 és este 9 között egy részmunkaidős állásom volt egy helyi gyógyszertárban. Volt olyan, hogy nem voltam képes kikelni az ágyból és beteget jelentettem, az ebédszüneteim nagyrészét pedig átaludtam mindkét munkahelyemen” – mondta a 22 éves apa.


Gyűlöli a fia születésnapját

Amikor a kisfiú 1 éves lett, az apja nem szeretett volna vele lenni, inkább a munkahelyén lett volna, azonban nem talált senkit, aki vigyázott volna rá. „Itt szuszog mellettem a bölcsőjében a kis cuki arcával, de mégsem tudom igazán szeretni. Persze, amikor a szabad óráimban hozzám bújik, akkor átjárja a szívem a szeretet, de az időm nagyrészében utálom őt. Ez a nap számomra nem arról szól, hogy ő megszületett, hanem hogy a feleségem meghalt” – írta szomorúan.
 

Nem tarthat örökké ez az állapot

Tisztában van vele, hogy nem dolgozhat ennyit, hiszen az ő ereje is véges, és a Reddit felhasználók is ezen a véleményen vannak. Többen javasolták neki, hogy keressen segítséget, mert attól félnek, hogy bántani fogja a gyermekét. „Igazatok van, nem a gyerekem utálom, hanem ezt a helyzetet, ami kialakult. Vannak napok, amikor csak szorosan magamhoz ölelném, és el sem engedném egy pillanatra. Sokkal jobb „családba” kellett volna születnie. Örülnék, ha a feleségem élne. Örülnék, ha lenne pénzem. Örülnék, ha 10 évvel idősebb lennék” – írta a kétségbeesett apa.

A férfi időközben törölte posztját a Redditről - írja a cafemom.com.

Az nyilvánvaló, hogy az apa szakértő segítségére szorul, hogy el tudja fogadni a kilátástalan helyzetet, amibe került. Te mit tanácsolnál neki? Hogyan dolgozható fel egy ilyen súlyos trauma?

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, hívd bármikor az ingyenes lelkisegély szolgálatot a 116-111-es számon!

Indexkép: Liv Bruce képe az Unsplash.com-on

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja