SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A nő, akinek az a munkája, hogy sírjanak a gyerekek

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-03-16
Talán ez az egyik legfurcsább állás. És bármennyire is hihetetlen, van, akinek tényleg ez a munkája. Mégpedig a filmiparban, ahol néha muszáj minél gyorsabban elérni, hogy sírjon egy baba vagy kisgyerek. De mégis hogy lehet rávenni arra egy gyereket, hogy sírjon, anélkül, hogy bántanánk őt?
A nő, akinek az a munkája, hogy sírjanak a gyerekek

Elkezdek sírni és a babák is sírnak velem

Kicsikkel forgatni nem olyan egyszerű feladat. Hamarabb elfáradnak, nem tudnak olyan sokáig koncentrálni, és az sem biztos, hogy a rendező utasításait elsőre végrehajtják. Sőt. Ha még nagyon kicsik, akkor szinte lehetetlen elvárás, hogy tapsra mosolyogjanak vagy sírjanak.

Ráadásul a kicsik jogait törvény védi, ezért ők nem dolgozhatnak annyit, mint a felnőttek. Tehát a forgatási napjaik is rövidebbek. Éppen ezért gyakori, hogy egy szerepet egy ikerpár játszik. Ebbe a rövid időbe kell tehát belesűríteni mindent, és annak érdekében, hogy zökkenőmentes legyen a forgatás, szükség van egy olyan emberre is, aki segít abban, hogy a kicsi akkor és ott nevessen vagy sírjon, ahol a jelenet megkívánja. Elaine Hallnak éppen ez a munkája.

Azt mondja, mindezt úgy kell elérnie, hogy nem bántja a gyerekeket. Mint mondja, egyszerű lenne megijeszteni őket, vagy félelmetes dolgokról mesélni nekik, de ő nem ezt a módszert alkalmazza. Elaine Hall reklámokban, különféle tv műsorokban és filmekben dolgozik együtt a gyerekekkel. Nevettetni sokkal egyszerűbb, például a kamera mögött vicces arcokat vág. Azt is elárulta, hogy veszi rá a kicsiket arra, hogy sírjanak:

”Én magam kezdek el sírni. És ettől a babák is elkezdenek sírni.”

Ha a baba arca nem látszik a kamerában, akkor gyakran használnak játékbabát.


És hogy éri el, hogy abbahagyják a babák a sírást?

"Amikor abbahagyom a sírást, ránézek a babára és biztosítom őt afelől, hogy minden rendben van, biztonságban van, én is jól vagyok és ő is, akkor egyszerűen abbahagyja a sírást."
 


Indexkép: Insider / Youtube

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja