SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Bepótolhatatlan pillanatok, amelyekről lemaradunk, ha csak a testünkkel vagyunk jelen

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-12-14
A következő videónak nagyon fontos üzenete van minden szülő számára. Ne csak testben legyünk gyermekünk mellett, hanem szívvel-lélekkel. Most még kicsi, de nagyon hamar fel fog nőni - és később ezeket a pillanatokat már nem tudjuk megismételni.
Bepótolhatatlan pillanatok, amelyekről lemaradunk, ha csak a testünkkel vagyunk jelen

Ne csak testben, lélekben is legyél a gyereked mellett! 

Még csak most született, de már iskolás! Hány szülőtől hallani ezt - és valóban rohan az idő. Jó lenne néha megállítani egy pillanatra, és megfigyelni, mi is történik a mindennapokban.

A következő videó nagyon fontos üzenetet szeretne átadni a szülőknek: mégpedig azt, hogy legyünk a gyermekünk mellett szívvel-lélekkel, ne csak a testünkkel.
 


 

Most még kicsik, de hamarosan megnőnek, és akkor már nem tudjuk bepótolni azokat a pillanatokat, amiket elszalasztottunk.
 

Pár év múlva, amikor visszatekintünk, mire emlékszünk majd?
 

  • Hogy amikor focizott a kisfiunk, akkor beálltunk és mi is rúgtuk vele a labdát? Vagy csak a padon ülve nyomkodtuk a telefonunkat? 
  • Amikor ültünk a kanapén, akkor rászóltunk, hogy ne ugráljon, vagy mi is ugráltunk vele egy kicsit nevetve? 
  • Amikor mellettünk játszott, akkor csatlakoztunk és együtt játszottunk vele, vagy akkor is fontosabb volt a telefonunk? 
  • Rollereztünk, bringáztunk, gördeszkáztunk vele együtt? Vagy lehajtott fejjel a telefonunkba bújva sétálunk mellette? 

Bármennyire is nehéz néha, időnként próbáljunk meg kiszakadni a mókuskerékből, félretenni a feladatainkat és teljes lényünkkel a gyerekünkre figyelni, vele osztozni mindenben, együtt játszani, hancúrozni, beszélgetni, a világot újra felfedezni! Neki és nekünk is óriási szükségünk van erre, és utólag nagyon bánni fogjuk, ha elszalasztottuk ezeket az alkalmakat.

Indexkép: Mum Central / Facebook

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja