SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

Ököllel ütött egy kisgyerekes anyát egy biciklis Szentendrén, mert a nő rászólt

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-25
Majdnem elütötte biciklijével az anya egyik gyerekét a biciklis, ezért szólt rá a nő. A férfi ekkor odament és ököllel elkezdte ütni az anyát, aki az árokba esett. A gyerekek nagyon megijedtek, sírva kiabáltak.
Ököllel ütött egy kisgyerekes anyát egy biciklis Szentendrén, mert a nő rászólt

A gyerekek sírva kiabáltak anyukájuk után

Gyermekeivel és kutyájával sétált egy nő Szentendrén, a Bükkös-patak partján, amikor egy biciklis haladt el a család mellett - írta meg a Ripost.

A lapnak nyilatkozott egy szemtanú, aki elmondta, hogy csak egy hajszálon múlt, hogy a biciklis nem ütötte el az egyik gyermeket. 

"Ez mind azért történt, mert nem csengetett, nem lassított és nekik hátulról jött a kerékpáros. A nő rákiáltott a hapsira, hogy: Nem tud vigyázni? Elüti a gyereket” – mondta a szemtanú. 

A 45 év körüli férfi ezen annyira felidegesíthette magát, hogy leszállt a bicikliről, odalépett a nőhöz és ököllel megütötte. Az anya beleesett az árokba. 

A szemtanú szerint a nő megfogta a férfi pólóját a nyakánál, és magával rántotta. Mindketten legurultak a meredek domboldalon, közben pedig a férfi tovább ütötte a nőt. 

A gyerekek nagyon megijedtek, sírva kiabáltak anyukájuk után. 

Közben megérkezett a nő férje és két férfi is, a biciklis így nem tudott elmenekülni. A nőnek dió nagyságú dudor nőtt a homlokán. 

A rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartották a férfit. 

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Telex megkeresésére azt írta, a férfit előállították.

"Vele szemben a Szentendrei Rendőrkapitányság garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a büntetőeljárást. A rendőrök még vizsgálják, tisztázzák a történtek pontos körülményeit, így a folyamatban lévő eljárásról bővebb tájékoztatást nem áll módunkban adni” - írták.


Mit mond a pszichológus az esetről?

Gyarmati Rita szakpszichológus a Családinet megkeresésére azt mondta, a férfi részéről ez egy eltúlzott reakció volt, és előfordulhat, hogy már eleve volt benne némi feszültség más okból, amit itt vezetett le. Nehezítő körülmény volt az is, hogy nem volt jelen az apa. 

"A gyerek számára az anya az egyik legbiztosabb pont az életében, ezért valószínűleg nagyon megijedhettek és félthették az anyukájukat. Főleg, hogy még fizikailag is távol kerültek tőle. Ez egy nagyon váratlan helyzet. Fontos, hogy ilyen helyzetben a történtek után üljünk le a gyerekekkel beszélgetni. Mondjuk el, hogy így nem szabad viselkedni, és hogy mit lehet tanulni az esetből" - mondja a szakértő. 

Hozzátette, hogy mivel az anyák ösztönösen védik a gyerekeiket, elképzelhető, hogy az édesanya is vehemensen szólt rá a férfire, de ha így is történt, természetesen ez még akkor sem jogosít fel senkit arra, hogy agresszíven lépjen fel.

Indexkép: google maps

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja