SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

4+1 adventi programtipp Budapesten és környékén - járvány idején

Vincze Vivien [cikkei] - 2020-12-03
A decemberi ünnepi készülődésben valószínűleg búcsút inthetünk a karácsonyi vásároknak és koncerteknek, jégpályáknak, színházaknak, valamint az utcai sült gesztenye, a kenyérlángos és a forró csoki illatának is.
4+1 adventi programtipp Budapesten és környékén - járvány idején

Csupa olyan dolog, ami segít a karácsonyvárásban, az ünnepre hangolódásban. Ráadásul most mindezek eltörpülnek a járványhelyzetben a szeretteinket fenyegető veszély és nehézség mellett. Ugyanakkor ilyenkor van a legnagyobb szükség arra, hogy kiszakadva egy picit a hétköznapokból, melegséget, jókedvet, nevetést csempésszünk gyermekeink és a családunk életébe. Ehhez gyűjtöttünk össze olyan kirándulástippeket, amelyek talán előcsalogatják az adventi hangulatot és most a koronavírus idején sem jelentenek az átlagosnál nagyobb veszélyt.

Makkosmária kegytemplom

Egy könnyű kis túrával elérhető a templom a Normafa parkolójából indulva, majd a Székelykapun áthaladva, ahonnan már táblák mutatják az útvonalat. Kényelmesen, fél óra alatt elsétálhatunk a templomhoz, bár vigyázni kell, ha gyerekekkel megyünk ez az idő megsokszorozódhat, hiszen rengeteg fakérget, piros bogyós termést és természetesen a hely elnevezését adó makkot zsebelhetnek be közben kísérőink. Egy erdei tisztás szélén áll a kegytemplom, aminek a kapuja mindig nyitva van, viszont onnan csak rácson keresztül csodálhatjátok meg a templombelsőt. Ha szerencsétek van, az adventi időszakban még talán betlehemi jászolra is bukkanhattok benne.

Budaszentlőrinc, pálos kolostorrom

Talán kevesen tudják, hogy a Gyermekvasút, Szépjuhászné állomása közelében régen egy híres kolostor állt. Az ódon épületnek ma már csak az alapjai vannak meg, és a nagyobb gyerekeket talán érdekelheti, hogy a falak között egykor maga Mátyás király is többször megfordult, aki a pálosok egyik legfőbb támogatója volt. Azért a tapasztalat szerint, korosztálytól és a legendáktól függetlenül, vígan masíroznak a kisebbek és nagyobbak is a megmaradt kőfalakon. Ha esetleg nem lenne elég a mozgás, a közeli Nagy-Hárs-hegyen egy könnyű túrával két kilátót és egy barlangot is útba ejthettek.

Erdei madáretetés

Ehhez a programhoz nem kell más, csak a közelben egy kisebb vagy nagyobb erdő, némi madáreleség és persze az, hogy egy kellemes hétvégi napon felpakoljátok a családot. Az eleséget előre is elkészíthetitek faggyúból vagy zsírból magokkal összegyúrva, amihez rengeteg receptet találni az interneten. A madárfinomságot tölthetitek műanyag poharakba, de kilapogatva karácsonyi kiszúrókkal formákat szaggathatnak belőle a gyerkőcök is, egy madzagot belefűzve ki is függeszthetik a fákra, bokrokra. Ha nem szeretnétek sokat bíbelődni az elkészítéssel, kész cinkegolyókat és nagyobb kiakasztható eledelt is vásárolhattok. A legfontosabb úgyis az a jóleső érzés lesz, hogy a sok-sok eleséggel karácsonyi ünnepet varázsolhattok a gyerekekkel együtt a kismadaraknak.

Séta egy mesevárosban

Ami annyit jelent, hogy sétáljatok egy nagyot olyan kisvárosban vagy budapesti városrészben, ahol úgy érzitek, mintha megállt volna az idő és visszaröppennétek a századforduló környékére. Egy ilyen remek helyszín a fővárosban a kispesti Wekerletelep, ami kopottas patinájával, képeskönyvbe illő házaival még a gyerekeket is elvarázsolja. Arról nem is szólva, hogy csendes, nyugodt környék, olyan mintha nem is Budapesten, hanem egy kisebb városban barangolnánk. A házak, utcák meseszerűek, de nyilván karácsonyi pompában még hangulatosabbak! Külön érdekesség, hogy decemberben 24 kivilágított, adventi kalendáriumi ablak nyílik meg naponta a házak között. Ha inkább a főváros közelében kirándulnátok egy mesevárosban, hasonlóan jó választás lehet Szentendre vagy Ráckeve.

+1 ünnepi díszkivilágítás

Jó program, ha egy hétvégi napon este 5 óra után megcsodáljátok Budapesten a belvárosi, karácsonyi fényeket. A mostani helyzetben a legjobb, ha autóval mentek, aminek az az előnye is megvan, hogy valahol leparkolva akár termoszból teát, forró csokit is kortyolgathattok nézelődés közben.

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja