Kalandos utazgatás - mozdítsd ki Kajla segítségével a négy fal közül a gyerekeket

Családinet - 2020-10-20
 [X]
Hódítanak a Kajla útlevelek: ezzel az egyszerű, játékos módszerrel könnyebben motiválhatók a gyerekek arra, hogy kirándulni induljanak, bejárják az országot a családjukkal, és megismerjék hazáink nevezetességeit.
Kalandos utazgatás - mozdítsd ki Kajla segítségével a négy fal közül a gyerekeket

Nem könnyű manapság kirobbantani a kicsiket a szobából, a TV, számítógép elől. A múzeumok, a természet, a kiállítások sok gyerek szemében nehezen veszik fel a versenyt az okostelefonokkal. Ezért kelt életre 2019-ben Kajla, a vizslakölyök, aki kirándulásra, utazásra csábítja a gyerekeket. Miért érdemes csatlakozni hozzá?

Kajla - őszi erdő
 

Megérkezett az új útlevél

A Kajla-útlevelekkel az országjárás most már izgalmas küldetéssé vált: a felfedezők pecséteket és Kajla karikákat gyűjthetnek a helyszíneken, amiket felkeresnek.

A 2020/21-es tanév elején közel 370.000 alsós gyermek vehette át az iskolában a saját útlevelét. Az idei pecsétgyűjtő füzet bővített tartalommal, új helyszínekkel és ismertetőkkel várja a kicsiket. A gyűjtögetés izgalma, a célok elérése még érdekesebbé teszi a gyerekek számára a családi kirándulást.

Kajla - MÁV vonat
 

Kedvezmények

Az útlevéllel és diákigazolványukkal együtt ingyenesen utazhatnak a gyerekek az őszi szünetben a MÁV-Start és a GYSEV vonatain, valamint már a Volánbusz járatain is. Az idei járványhelyzet miatt most még a tavalyi, zöld, és az idei, kék útlevél is érvényes - mindkettővel igénybe lehet venni a kedvezményeket.

Kajla - Volánbusz

 


Otthoni barkácsolás

Kajla honlapján megtaláljuk a hazai nevezetességek ingyen letölthető makettjeit is, amiket nyomtatás után könnyedén össze lehet hajtogatni. Így elkészíthetik a gyerekek otthon a saját, mini Magyarországukat a kirándulások után. A telefonokon edzett kis ujjaknak is jót tesz a házi barkácsolás: játék közben fejlődnek a finommotorikai képességeik, a fantáziájuk és kreativitásuk is.

A honlapról Magyarország térképét és Kajla családját is letölthetjük, akik számára otthon is folytatódhat a kirándulás a fantázia birodalmában, a gyerekek idegenvezetésével.

Nemrég zárult le Kajla Makett pályázata, mely a nyári szünet elején indult, szeptember 30-ig pedig ingyenesen lehetett igényelni makettcsomagot a makett.kajla.hu oldalon. 

13.000 gyerek élt is a lehetőséggel, s közülük 2000-en küldték be a versenyre saját makettjüket, amiket meg is lehet tekinteni. A zsűri már kiválasztotta a nyerteseket - mint mondják, rendkívül ötletes és kreatív megoldások születtek, izgalmas környezetekbe helyezték a gyerekek a makettjeiket. Aki az idei játékból kimaradt, annak mindenképp érdemes figyelnie Kajla oldalát, mert a nagy sikerre való tekintettel a jövőben is lesznek hasonló versenyek.


Érdekes úticélok

A vizslakölyök honlapján részletes listát és sok érdekességet találunk azokról a helyszínekről, ahol pecsétet és Kajla karikákat szerezhetnek a gyerekek. Jelenleg 20 Kajla kör bejárásakor lehet karikát szerezni: ezek olyan családbarát helyszínek, ahol sok érdekesség várja a kicsiket, így számukra is izgalmas lehet a közös utazás.

Kajla - érdekes úticélok - Keszthely

A felsorolt helyszíneken ezüst Kajla karikát kapnak, melyből három darabot beválthatnak egy arany Kajla karikára. A küldetés és gyűjtögetés izgalma egyre több gyereket csábít a túrázásra: két hónap alatt már 10.000 Kajla karika talált gazdára.

A szervezők arra kérik a családokat, hogy indulás előtt mindig tájékozódjanak a körök és pecsételő pontok aktuális nyitvatartásáról. Azonban akkor is lehet karikát szerezni, ha egy adott pecsételő pont éppen zárva tart: ebben az esetben a www.kajla.hu/kajla-karika linken keresztül, vagy az info@kajla.hu email címen lehet igényelni.

Ha még nem használtátok az útlevelet, érdemes elővenni és megismerkedni vele - a tanösvények és kirándulóhelyek egész évben várják a családokat, így elkezdhetjük a gyűjtögetést már az őszi szünet alatt is.

Kajla körök - Szalajka völgy

További információ, érdekességek, játékok: www.kajla.hu

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2020 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media