A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

5+1 kirándulótipp a téli szünetre

Tóth Nikolett - 2020-12-31
Unod a szokásos napi sétát? Kimozdulnátok, de a vírus miatt nincsenek lehetőségek? Ezekkel a kinti programokkal feldobhatjátok a napjaitokat az ünnepek alatt! Olyan meseszép kirándulóhelyeket mutatunk, amelyeket csak nagyon kevesen ismernek, ráadásul könnyen megközelíthetők gyerekkel is, akik garantáltan élvezni fogják.
5+1 kirándulótipp a téli szünetre

Használjátok ki a szünet utolsó napjait, kirándulásra fel!

Margitsziget, Normafa, Városliget. Tipikus helyek, ahová biztosan gyakran mentek Ti is. Ezeken a helyeken azonban mindig sokan vannak, érdemes most a vírus miatt kicsit eldugottabb kirándulóhelyeket választani. Már csak azért is, mert tele az ország felfedezésre váró, meseszép helyekkel.

1. Libegő

December 31.-ig kedvezményes, 100 forintos gyerekjeggyel lehet libegőzni. Ha pedig felértünk a János-hegyre, semmiképp se hagyjuk ki az Erzsébet-kilátót, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a városra. A kilátó alján egy barlang jelzés mutatja az utat az Átjáró barlanghoz, ami pont arról kapta a nevét, hogy átsétálhatunk rajta.

2. Nyakas-kő

Biatorbágy közelében található, csendes, gyönyörű kirándulóhely. Olyanoknak érdemes ezt választani, akik szeretnek sziklákon mászni. De a nehezebb szakasz ki is kerülhető. A Madárszirtre lépcsőn és meredek úton juthatunk fel, a túra egyik része pedig az úgynevezett Százlépcső, amely egy hosszú lépcsősor. Esős, havas időben óvatosan haladjunk a szikla felé, a tetejét pedig inkább kerüljük el! Kisgyerekkel a Madárszirt peremén vezető úton nagyon kell vigyázni, egyes részeken nincs korlát.

3. Rupp-hegy

Tökéletes program gyerekkel a Rupp-hegy. Budapest XI.kerületéhez tartozik. A 7,7 hektáros területen 38 védett növényfaj található, de több védett hüllő és ízeltlábú is él itt. Érdemes ezeket tanulmányozni a gyerekekkel, megtanulni a neveiket.

4. Kecske-hegy

Budapest II. és III. kerületében található, a Szépvölgyi útról könnyen megközelíthető. A hegy tetején megnézhetjük a fakeresztet, de a kőfejtő katlant és a híres Oroszlán sziklát sem érdemes kihagyni. Az oroszlánra hasonlító tömböt később utánfaragták, hogy még inkább úgy nézzen ki, mint egy oroszlán. Az Oroszlán szikla a II. világháborúban megsérült.

5. Galgahévízi Bika-tó

Még télen is csodás látványt nyújt Galgahévíz külterületén a Bika-tó. Gyerekkel, kényelmes tempóban nagyjából egy óra alatt körbejárható. A tavat 1973-ban hozták létre, telepített halak élnek benne. Amiért pedig még garantált siker gyerekkel, hogy a parton akár 15-20 cm-es kagylókat is lehet gyűjteni.

+1 Mini szobrocskák, kincsvadászatra fel!

Gyerekkel az egyik legizgalmasabb dolog lehet Mihail Kolodko miniszobrainak a felkutatására indulni a fővárosban. Az alábbi kincsestérképpel a nyomukba is eredhettek, de vigyázzatok, a szobrok olyan kicsik és észrevehetetlenek, hogy sokszor könnyen elsétálunk mellettük. Éppen ezért olyan kíváncsi, lelkes és élesszemű kincskeresőknek találták ki ezt a programot, mint a gyerekek!

Kockásfülű nyúl

I.kerület, a Sándor palota közelében, a Budavári Sikló végállomása mellett bukkanhattok a nyomára.

Rubik kocka

Bem rakparton, a Batthyány tér közelében, az alsó és a felső rakpart között keressétek!

Főkukac

II. kerület, Bem rakparton találjátok, hideg időben sapkában és sálban, ugyanis a járókelők előszeretettel öltöztetik meleg ruhába. J

Breki

A legendás Brekit a Muppet Showból az V. kerületben, a Szabadság téren találjátok.

Halott mókus

Jászai Mari téren, Columbo szobra mellett keressétek!

Liszt Ferenc

A Liszt Ferenc Repülőtéren, az érkezési szinten található

Noé bárkája

a 7. kerületben az Állatorvosi Egyetem mellett, az István utcában van.

Lufikutya

A Belgrád rakparton fekszik a kutyus, előtte pedig egy csont hever. Nem könnyű észrevenni!

Piszoár

Vajdahunyad várhoz közel, a csónakázó tó mellett keresgéljetek!

Seress Rezső

Az Akácfa utcában, egy étterem falán található

Mini holdjáró

Hol máshol lenne, mint a Hold utcában?

Mr. Bean plüssmackója

A brit nagykövetség korábbi épületén kapott helyet, ez a legújabb szobrocska.

Dreher Antal két sörös lova

A kőbányai sörgyárnál várják a látogatókat.

Búvár

A New York-palota Dunába dobott kulcsa van a kezében, amit elbeszélések szerint a búvár hozott a felszínre.  A szálloda melletti utcában leltek a szoborra.

Herzl Tivadar

Egykori szülőházánál található. 

Tizennégy karátos autó

A Madách Színház közelében kapott helyet.

Süsü

Szabadság téren, egy híres épület lépcsősora mellett van elrejtve a szobor. A gyerekek azonnal kiszúrják!

Kép forrása: Josh Willink fotója a Pexels oldaláról

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja