SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Itt van az ősz, de hová tűntek a virágok? - Készítsétek el gyöngyből!

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2017-09-20
Közeledik az ősz, egyre kevesebb virágot találunk a természetben. Én még mutatok egyet, de ez gyöngyből készült. A virág eredeti variációja a LOVE virág, amit 4 mm-es gyöngyökből fűztem, és megtalálod a Mesés gyöngyök blogomon.
Itt van az ősz, de hová tűntek a virágok? - Készítsétek el gyöngyből!

Most vékonyabb dróttal, és csak 3 mm-es gyöngyökkel fogunk dolgozni. Kicsit kisebb a virág, de az az igazság, hogy minél kisebb gyöngyökből készül, annál szebb. ;)

Hozzávalók:

6 x 40 cm 0,28-as rézdrót a nagy virág szirmaihoz, a kicsi virághoz 6 x 35 cm drót, de ebből majd 4 db készül, tehát az már összesen 24 db 35 cm-es drót.
A nagy virág szirmai 6 x 19 db gyöngyöt igényelnek, a kis virághoz 4 x 6 x 13 db gyöngy szükséges.
A színek arányát Te döntöd el, én piros és fehér gyöngyökkel fűztem.
Az 5 db virág bibéjéhez 5 x 30 cm-es drót, rá pedig 1-1 db 6 mm-es sárga viaszgyöngy kell.
A levelekhez 9 x 13 db zöld gyöngy szükséges, és 9 x 35 cm-es rézdrót.

Kezdjük a fűzést! A félbehajtott rézdrótra 4 db fehér gyöngyöt teszünk. A második sornál 5 db fehér gyöngy kerül felfűzésre, de nem engedjük leesni a másik 4 után, hanem a baloldalra felfűzött gyöngyökbe a jobboldali dróttal is belebújunk. Ezzel a szembe fűzéssel „szorítjuk le” az előző sor gyöngyeit is. Ügyelj arra, hogy a drótszálak egyenlő hosszúak legyenek!

A képről leolvashatod, hogy a következő sorban újra 4 db fehér gyöngyöt fűzünk fel, és szembe fűzéssel „szorítjuk” a helyére. Még 3 sor van hátra, ezek már piros gyöngyök lesznek: 3-2-1 db soronként. Kb. fél centit betekerjük a drótot. 


Összesen 6 db ilyen szirmot készítünk, az utolsónak nem tekerjük be a drótját, hanem szétnyitjuk és ráfűzzük a többi szirmot. 


A baloldali drótot belefűzzük a jobboldali utolsó szirom alsó gyöngyébe és szorosra húzzuk a „drótkört”. 


Ebbe a körbe fog belekerülni majd a virág bibéje. 


Most 35 cm-es drótra fűzzük a képen látható kicsi szirmokat, melynek sorai 3-4-3-2-1 db gyöngyök. Ebből is 6 db szirom készül és az előzőhöz hasonló módon zárjuk. 


Egy 30 cm-es félbe hajtott drótra tegyünk 1 db 6 mm-es sárga viaszgyöngyöt, és kb. fél centit tekerjük be a drótot alatta, azután helyezzük bele a virágba!  A szirmok alatt kb. 2 centit tekerjük be a drótot! 


Fűzzünk összesen 4 db ilyen kicsi virágot! 


A nagyobb virágra tekerjük rá a kisebb virágokat! A virágok szára mindig folyamatosan tekeredik be, mert így a drótszálak szépen belesimulnak a szárba. Ügyelj arra, hogy a megfelelő oldalról csatlakoztasd mindig a következő virágot! HOPPÁ! Nincsenek levelek…


De vannak, és hasonlóan készülnek, mint a kicsi szirmok, csak egyszínű zöld gyöngyből. Összesen 3x3 db levélke készül és a képen látható módon kerül összetekerésre. Itt is folyamatos a drótszálak összetekerése, hogy szépen simuljanak egymáshoz, ahogy egyre vastagszik a szár. 


A leveleket tetszőlegesen tekerheted rá, én váltakozva helyeztem el… 


Most 5 db virágból készítettem el a virágágat. Igazán akkor mutatós egy vázában vagy csokorban, ha több ilyen ágat készítesz. Lehet kiegészíteni más szárazvirággal, és akkor nagyon szép csokor kerekedik belőle.

Az elkészült virág, kicsit „kokárda” jellegű. A színes gyöngyök elhelyezkedését és arányát Te döntöd el. Legyél kreatív! És majd mutasd meg nekem is a Facebook oldalamon

Fűzheted úgy is, hogy a virágok különállók, és úgy alkotnak egy szép csokrot.  

Ezen az őszi napon is legyen virágos jó kedved!
További ötleteket találsz a Mesés gyöngyök blogomon, ahol sok szeretettel várlak.
 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja