SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így készíts papírsárkányt házilag

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-08-14
Ha már unjátok a strandolást, vagy véget ér a rekkenő hőség, menjetek a gyerekkel sárkányt eregetni! Az alábbi videó megmutatja, hogyan készítheted el a sárkányt te magad, az útmutató után ahhoz is adunk tippeket, hogy hol szokott kedvező lenni a széljárás.
Így készíts papírsárkányt házilag

Szükséges kellékek:
 

  • két viszonylag egyenes faág
  • olló
  • madzag
  • ragasztó
  • nagy méretű színes papír

A faágakat kösd úgy össze, hogy klasszikus kereszt formát kapj. Mérd le, mekkorák lesznek az így kialakítható sárkány oldalai. A nagyobb stabilitás érdekében a szomszédos sarkokat is kösd össze madzaggal.
Alul hagyd egy kicsit hosszabbra a madzagot, ez lesz majd a sárkány farka. Vágj le további három, egyenként nagyjából 30 cm hosszú madzagdarabot, erősítsd őket a felső három sarokra.  A másik végüknél kösd össze őket, majd ehhez erősítsd a maradék madzagtekercset – ez lesz az orsó.

Vágd ki a színes papírból a sárkány testét (az oldalak méretét már korábban lemérted), és ragaszd a fakerethez. A farokra is köss néhány papírdarabot, és várj a jó szélre!


Hova menjünk sárkányt eregetni?

Olyan terepet válasszunk, ahol nincs fa vagy pózna. A szélnek háttal álljunk, hogy könnyen belekaphasson a sárkányba. Ha ez nem sikerül, valószínűleg nem elég erős a szél, ebben az esetben forduljunk a széllel szembe, és kezdjünk el szaladni. A profik tapasztalatai alapján - többek között - a következő helyeken érdemes megpróbálkozni a sárkányozással:

Budapest és környéke:

Dunakeszi reptér, Dunakeszi Dechatlon, Kopaszi-gát homokos öböl, Kopaszi-gát félszigetcsúcs, Normafa, Hajógyári-sziget, Szentendrei ártér, Margitsziget.

Balaton:

Zánka: Füredi út – Tusakosi út által határolt terület, Siófoki fövenyes, Balatonszéplak-Fokihegy: a Szőlőhegyi út mögött,

Nyugat-Magyarország:

Székesfehérvár: Balatoni út közepe – Bakony utca vége, Várpalota: lőtér, Gyulafirátót, Bánd: Esseg várrom, Rácalmás: Rácalmási út  -Kecset utca között

Közép-Magyarország:

Kecskeméti eresztőhely

Kelet-Magyarország:

Rakamaz: Tisza-holtág

Kép: danielmills / Pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja