A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Meglepetés Valentin-napra

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2017-02-07
Magyarországon a 90-es években terjedt el a Valentin-nap, melyet február 14-én ünnepelnek a szerelmesek. Ezen a napon kisebb-nagyobb meglepetésekkel kedveskedünk egymásnak. Én most egy egyszerű ajándék készítését mutatom meg.
Meglepetés Valentin-napra

Szükséged lesz egy db 6 cm-es hungarocellszívre, kicsi 18 mm-es gombostűkre, piros flitterre és piros apró gyöngyre is. Ezen a szíven 8 mm-es flitterrel dolgoztam, mert így csak kb. 150 darabra lesz szükség, a kevesebb gombostű, jobban elfér a formában.

Előkészítem a gyöngyös, flitteres elemeket: minden gombostűre 1 db gyöngy és 1 db flitter kerül. Az előkészítés során ezeket egy hungarocell alapra tűzöm kb. fél centi mélyen, mert majd munka közben könnyen ki tudom venni.


Így talán jobban látszik a csillogó flitter, amit elég nehéz fotózni.

Tegyük magunk elé a szívecskét és középről jobbra induljunk el, tűzzük bele az előkészített elemeket! Ügyeljünk arra, hogy a következő 1-2 mm-nyit fedje az előzőt! Amikor leértél a szív csúcsára, akkor újra felülről indulj, de most balra! Mindig figyelj a gombostűkre, a szívecskék közepe felé haladjanak, nehogy kibökd a másik oldalon! Ezért használunk rövid gombostűket.

Ezen a fotón már láthatod a 2. sort is. Most is középen kezdtünk, de most teljesen középen, vagyis az előző sorba betűzött flitterek közé kerülnek az újak. Nézd meg a későbbi képeket, ha nem érted! Itt is kétirányba haladj!  

A harmadik sor már még kisebb felületű, itt jobban láthatod a befedéseket. Ügyelj arra, hogy jól tervezd meg a tűzések helyét, mert, ha sokszor kiveszed a tűket, akkor kitágul a hungarocell és ki fog hullani a gombostű.
Jó tanács: a gombostűt csak 1-2 mm-nyit nyomd bele, engedd „leesni” a flittert, így láthatod, hogy jó helyre kerül-e. Ha igen, akkor belenyomod a tűt, ha azt látod, hogy látható a fehér hungarocell, akkor tedd egy kicsit közelebb, és csak azután bökd bele!

A negyedik sornál már alig hiányzik… hamarosan piros lesz minden. :D

Zárás után így néz ki a szívecske.

Hogyan dolgozzunk tovább? A legegyszerűbb az, hogy a túlsó felét is megcsinálod, ugyanígy. ;)

Valami mást szeretnél inkább? Legyen, egy kis meglepi az alkotásodban? Akkor mutatok valamit… ;)

Keress egy kis képet! Lehet rajta virág, mókás figura, egy fotó rólad vagy bármi, aminek a kedvesed örülne. Akkor tudsz vele legjobban dolgozni, ha vékony papírból készült (nem fotópapír). Vágd ki, de ne teljesen! Legyen rajta olyan rész, ami tulajdonképpen a háttér, de ráférjen a szívecskére. Mivel nem tudod, hogy hogyan helyezkednek el majd a flitterek, ezért jobb, ha több háttér van rajta. Én egy kedves méhecskét választottam.

Kicsit oda is ragaszthatod, de ügyelj a helyes simításra, mert domború a felület. Nem kell teljesen befedni a háttért, csak ahogy kívánja a felület. Így néz ki készen.

Bízom benne, hogy tetszik az ötletem, de még van egy kis meglepetésem…

Előfordulhat, hogy nincs időd már bevásárolni, de gyöngyöd és drótod van otthon, akkor is készíthetsz szívecskéket. Nézd csak!

További szívecske ötleteket találsz:
http://www.mesesgyongyok.hu/egyeb/valentin-nap-vagy-balint-nap/
http://www.mesesgyongyok.hu/unnepek/keszitsunk-szivecsket-anyanak-nagyinak-otlet-kicsiknek/

A gyöngyös alkotásaimat most már új oldalon találod, várlak a Mesés gyöngyök oldalamon!
Boldog Valentin napot!
Legyen „mesés gyöngyéleted”! 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja