SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Gyöngybetűs VAKÁCIÓ!

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2017-06-28
Néhány napja véget ért a tanév és elkezdődött a vakáció. Minden gyerkőcre vár a nyári szünet, amelynek mindenki örül, de a szülőknek gyakran komoly problémát jelent a gyerekek nyári felügyelete. Akikhez közel lakik a nagyi és már nyugdíjas, ott megoldódik ez a probléma. Mások próbálkoznak különböző nyári táborokkal, de ezek csak 1-2 hét megoldást jelenthetnek.
Gyöngybetűs VAKÁCIÓ!

Azoknak is könnyebb dolguk van, akiknél a gyerkőcnek van valamilyen kedvenc tevékenysége. Ez lehet sport, sütögetés, kertészkedés, valamilyen kreatív hobbi. A nagyobbak általában együtt mulatják az időt, hol hasznosan, hol „csak úgy” telik. Néhány hétig még a semmittevés is jól esik, aztán felüti a fejét az unalom…  :(

Unalom ellen 2 programot ajánlanék… az egyik a palacsintasütés! A nagyobb gyerekek sütik, a kicsik pedig megtöltik finom lekvárral vagy kakaóval. Jó étvágyat kívánok!


Fotó: RitaE / pixabay

A sütögetés és evés után jöjjön egy kicsit másmilyen alkotás! Fűzzünk gyöngybetűket! Ahol kisebb gyerek van a családban, sokat fog segíteni a betűk megtanulásában is. :)

Gyöngybetűs VAKÁCIÓ-t ígértem, akkor kezdjük is el! Kezdjük az elején, a „V” betűvel!

A „V” betű narancssárga színű lesz, 4 mm-es viaszgyöngyöt használok és 2 db 80 cm hosszúságú 0,35 vastagságú rézdrótot. Az egyik drótra fűzz 4 db gyöngyöt és az utolsóba szembe fűzéssel bújj bele a másik drótággal! Ügyelj arra, hogy a drótszálak egyenlő hosszúak legyenek! 
 
 


Jobb és bal oldali drótra fűzz 1-1 db gyöngyöt! Utána pedig még 1 db gyöngyöt fűzz fel szembe fűzéssel! 

Már elkészült a 2. négyes gyöngy, fűzz hozzá még, hogy összesen 8 db legyen!

Helyezd magad elé így, és most „kanyarodunk”… A lefele mutató drótra fűzz 2 db gyöngyöt és a másikkal bújj bele! Húzd szorosra! 


A felfelé mutató dróttal bújj bele az utolsó négyes jobb oldali gyöngyébe! Vigyázz, hogy ne keletkezzen hurok, amikor áthúzod! 


A lefelé mutató drótra tegyél 2 db gyöngyöt és a másikkal szemből bújj bele! 


Az előzőhöz hasonló módon fűzz összesen 8 db négyest!  


Készíts még egy ugyanilyen „V” betűt, de most majd a jobb oldalon látható betű szerint oldalt zárj! Helyezd egymás mellé a kettő „V” betűt és most összevarrjuk… A jobb oldali „V” betű balra mutató drótjára tegyél 1 db gyöngyöt és utána bújj bele a másik betű tetején látható gyöngybe! 


A következő lépés, egy újabb gyöngyöt tegyél rá szembe fűzéssel!


Mind a kettő oldalon bújj bele a képen látható gyöngyökbe!


Újabb gyönggyel zárd a négyest! 

Most már egymáshoz hajthatod a kettő „V” betűt és a belső felén haladva a képen látható módon varrd össze! Jobbra és balra mindig belebújsz a gyöngyökbe, utána pedig 1-1 gyönggyel zárunk, amíg végig nem érsz teljesen. 

Amikor elkészültél a „V” betű belső felével, akkor fordulj vissza egy négyesnyit, és abban fűzd el a drótot! Most a betű külső felét kell összevarrnod, az előzőhöz hasonló módon. 

Itt is, ha végig értél, akkor fűzd el a drótot, mielőtt levágnád! 


Az elmúlt napokban már többféle betűt fűztem, amennyiben kíváncsi vagy rá, akkor itt megtalálod a leírásokat: http://www.mesesgyongyok.hu/tag/betuk/

Néhány betűnek már ismerjük a fűzését, hamarosan különböző szavakat tudtok majd alkotni.

Addig is jó pihenést kívánok a nyárra, hurrá itt van a …


 

Legyen mesés a nyári szünetetek!
Jó nyaralást, kirándulást, alkotást kívánok! 

Hollenczerné Balogh Ilona
a Mesés gyöngyök blog írója

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja