SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A költő minden tavasszal visszatér - Kokárda készítése lépésről-lépésre

Hollenczerné Balogh Ilona [cikkei] - 2017-03-03
Közeledik a tavasz egyik legszebb ünnepe, március 15.
Kedvenc versét mindenki tudja, mindenki mondja:

"Talpra magyar, hí a haza!
Itt az idő, most vagy soha!
Rabok legyünk, vagy szabadok?
Ez a kérdés, válasszatok!..."
A költő minden tavasszal visszatér - Kokárda készítése lépésről-lépésre

Hevesebben dobog a szívünk, miközben ezeket a sorokat mondjuk… Idén, ez az ünnep legyen egy kicsit más, a kabátodon legyen különleges kokárda, amely gyöngyből készült!

Nagyon sokféle kokárdát láthatunk, én ezt a kis virágokból állót választottam. Most megmutatom, hogy hogyan készül. 
Vágtam hozzá 140 cm 0,35 vastagságú rézdrótot. Azért, hogy szép legyen, kerek 4 mm-es viaszgyöngyökből készítem, mert a méretük egyforma, így nem kell válogatni.
A gyöngyök színét tudod, hiszen piros-fehér-zöld és van közte 1 db 8 mm-es zöld gyöngy is. ;)

A félbehajtott drótra tettem 1 db piros gyöngyöt. A baloldali drótra fűztem 1 db piros és 1 db fehér gyöngyöt, de nem engedtem leesni, hanem a jobboldali dróttal belebújtam, ebbe a 2 db gyöngybe. Szorosra húztam a drótot, ügyelve arra, hogy a drótszálak egyenlők legyenek.

Amennyiben szükséged lenne a kezdősorok fűzésének részletes lépéseire, akkor itt megtalálod, és könnyebben tudod majd követni, majd ezt a leírást is. A linken található leírás egy egyszerűbb kokárda elkészítését mutatja be.

A 3. sorban már a bal drótra felfűzött piros-fehér-zöld gyöngyök látszódnak, és itt is a jobboldali drótot szemből kell belefűzni. A képen már több sort látsz, ezt a hármas sort kell megismételni a kívánt hosszúságig.

A kívánt hosszúság 10-szer a 3 színű sor. Ezután már 2 db piros gyöngy kerül fel a drótra az előzőkhez hasonló módon, szembe fűzéssel. 

Most nagyon figyelj, mert mind a kettő drótra kell gyöngyöket fűzni! Balra 2 db piros és jobbra pedig 2 db piros és 1 db fehér gyöngy kerül. Szembe fűzés itt is lesz még pedig a baloldali dróton levő 2. piros gyöngybe kell belefűzni a jobboldali drótot. A következő képen ezt már jól látod készen…

A drót szorosra húzása után balra 1 db piros és jobbra 1 db fehér + 1 db piros gyöngy kerül.

A szembe fűzés a fehér gyöngy fölötti piros gyöngyben történik.

Itt láthatod szorosra húzás után.

Balra 5 db piros gyöngy kerül, jobbra pedig 1 db fehér. Szembe fűzni az utolsó piros gyöngyben kell, és ügyelj arra, hogy a drót szorosra legyen húzva!

A kicsi és a nagy köröket ismétled, amíg eljutsz az 5. nagy körhöz. A képen láthatod, hogy a fehér gyöngyök végig a kör belsejében láthatók.

Helyezd magad elé a kokárdát a képen látható módon! A lefelé mutató drótra tegyél 1 db piros gyöngyöt és bújj bele a baloldalon a fehér gyöngy előtt található piros gyöngybe! Átbújás után tegyél a drótra 1 db fehér gyöngyöt, és a jobboldalról szembe fűzéssel bújj a fehér gyöngybe! Húzd szorosra a drótot! 

Ha jól dolgoztál, akkor most a kis kör fehér gyöngyében találkoznak a drótok. A baloldali dróttal bújj bele a kör belsejében található fehér gyöngyökbe, ügyelj arra, hogy a drót ne tekeredjen össze! Aztán a jobb oldali dróttal is indulj el! A képen láthatod, hogy melyik fehér gyöngyben találkoznak a drótok. 5 gyöngyön fűzted át, mindkét irányban… Egy kicsit nyomd össze a 2 drótot, és fűzd rá a nagy zöld gyöngyöt!

Újra a kiinduló fehér gyöngybe bújj bele 2 irányból, szembe fűzéssel! Utána pedig a drótok útját követve bújj le a képen látható alsó 2 db gyöngybe! Gondolatban nézd végig, hogy merre kell menned, a 2 drót nem mehet egyirányba, erre figyelj!
A jobboldali drót a nagy kör baloldalán jön le közvetlenül, a másik pedig a kiskörön balra tesz egy kört és közben átmegy a nagy kör tetején és a nagy kör jobb oldalán jön le.

Itt láthatod, hogy hová kellett eljutnod. A piros-fehér-zöld gyöngyöket tanult módon fűzd fel!

Ez már az utolsó előtt sor, és még 2 db piros gyöngy fog a végére kerülni. A legvégén 1-2 soron keresztül fűzd vissza a drótot, és csak utána vágd le!

Az elkészítésben segít még egy videó is.

A két fotón látható piros-fehér-zöld alkotásokat a képekre kattintva találhatod meg.

Természetesen a színekre figyelned kell!

És még egy kis meglepetés:

http://www.mesesgyongyok.hu/gyongyviragok/marciusi-unnepre-a-kolto-mindig-visszater/

Alkotásaitokat mutassátok meg a Mesés gyöngyök Facebook oldalán

Mindenkinek mesés tavaszt kívánok! Legyen gyöngyéletetek!

Hollenczerné Balogh Ilona

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja