SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fiatal Nagyköveteit keresi az UNICEF Magyarország - Korosztályuk szóvivői lehetnek a kiválasztott fiatalok

Családinet [cikkei] - 2023-10-27
Pályázatot hirdet az UNICEF Magyarország, hogy megtalálja Fiatal Nagyköveti Tanácsának új tagjait. A kiválasztott Fiatal Nagykövetek közreműködnek a szervezet programjaiban, képviselik korosztályuk érdekeit, hangot adnak a gyerekek és fiatalok véleményének és részt vesznek a gyermekjogi ismeretek terjesztésében is.
Fiatal Nagyköveteit keresi az UNICEF Magyarország - Korosztályuk szóvivői lehetnek a kiválasztott fiatalok

Az UNICEF egy olyan világ építésében kéri a fiatalok segítségét, ahol minden gyermek biztonságban van az erőszakkal szemben, érvényesülnek a jogaik és kibontakoztathatják a bennük rejlő képességeket.

Az ideális jelölt 14-21 év közötti, „szóvivőként” is szívesen képviseli a gyerekjogok ügyét, valamint aktív közösségi életét él az iskolájában, településén, szűkebb környezetében. A közösségszervezésben, diákújságírásban, jótékonysági akciókban szerzett tapasztalat előnyt jelent. Az ország minden pontjáról, bármilyen háttérrel jelentkezhetnek az érintett korosztály tagjai, lényeges szempont, hogy a Tanács sokféle fiatal sokféle világát tükrözze.

A világ egyik legismertebb gyermekjogi szervezeteként az UNICEF különösen fontosnak tartja a fiatalok bevonását az őket érintő döntésekbe. A Fiatal Nagykövet pozíciót az UNICEF Magyarország 2015-ben hozta létre azzal a céllal, hogy a Gyermekjogi Egyezmény szellemében biztosítsa a gyermekek részvételét a munkájában. Az új tagokat minden évben pályázat útján választják ki, jelenleg 18 fiatal alkotja a Tanácsot.

A Fiatal Nagykövetek az elmúlt években szakmai eseményeken, fesztiválokon és konferenciákon osztották meg gondolataikat, döntéshozókkal találkoztak, cikkeket írtak, kampányokban, interjúkban hallatták a hangjukat, részt vettek az UNICEF Magyarország programjainak előkészítésében és megvalósításában.  Az utóbbi években kiemelt fontosságú téma volt az iskolai bántalmazás megelőzése és a gyermekek, fiatalok lelki egészsége. Az idei évben a Fiatal Nagykövetek munkája mindezek mellett főként a klímaváltozás témája köré összpontosult. Októberben moderátorként vettek részt a Klímahősök program keretében szervezett, fiataloknak szóló klímakonferencián és a közelgő november 16-i Gyermekjogi Konferencián is fontos szerepet töltenek majd be. A jelenlegi Fiatal Nagykövetek közül sokan elvégezték már az UNICEF Magyarország Ébresztő óra programjának tréningjét is, így már képzett előadóként küzdenek a gyermekjogi edukációért és jogtudatosításért.

"Fiatal Nagyköveteink rendkívül fontos munkát végeznek szervezetünknél. A jelenlegi csapat nagyon aktívan vesz részt a különböző programjainkban, legyen szó Ébresztő óra foglalkozásról, cikkírásról, interjúról, szervezésről, posztolásról saját Instagram felületükön, de emellett örömmel bevonódnak különböző kampányainkba is. Idén többen moderáltak beszélgetéseket a klímakonferenciánkon, de volt olyan is, aki a Főzz a gyermekekért kampányunk sikeréhez járult hozzá. Fontos számunkra, hogy megmozdulásukkal ne csak az UNICEF értékeit, de saját korosztályuk hangját is képviseljék. Olyan fiatalok jelentkezését várjuk a jelenlegi csapatba, akik felelősséggel tudják vállalni az ezzel járó elfoglaltságokat, és elkötelezettek a gyerekjogok képviselete és az UNICEF Magyarország küldetése iránt" - mondta Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi igazgatója.

Az UNICEF Fiatal Nagyköveteinek Tanácsa fontosnak tartja a hátrányos helyzetből induló fiatalok hangjának képviseletét, ezért a gyermekvédelmi szervezet őket is bátorítja a jelentkezésre.  

„Nagy várakozással keressük új nagyköveteinket, akik ötleteiken, gondolataikon keresztül megmutatják nekünk, hogy a mai fiatalokat mi foglalkoztatja leginkább, mik a legnagyobb félelmeik és hogyan képzelik el majd felnőtt életüket. Ez a generáció formálja a jövőnket, érdemes rájuk már most odafigyelni” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az érdeklődők a fiatalnagykovetek@unicef.hu email címre küldhetik jelentkezésüket, legkésőbb 2023. 11. 10-ig.

A pályázat további részleteiről itt lehet tájékozódni: https://unicef.hu/igy-segitunk/hireink/unicef-fiatal-nagykovet-2023

A Fiatal Nagykövetek munkájáról ezen a linken lehet tájékozódni: Fiatal Nagykövetek - UNICEF

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

Így irányítja az életed egy manipulatív szülő

"A manipulatív szülők annyira ügyesen leplezik igazi szándékaikat, hogy gyerekeik állandó zavarodottságban élnek. Tudják, hogy becsapják őket, de nem tudnak rájönni, hogy hogyan."
Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Így mondj szépen és eredményesen nemet a gyerekednek - nagy szükség van erre időnként

Nemet mondani nem könnyű, főleg nem a gyerekünknek, mégis elengedhetetlen része a szülői szerepnek ez is: hiszen felelősségre, önkontrollra és érzelmi szabályozásra tanítja a kicsit. A következetes és szeretetteljes nevelés hatására a gyerekek biztonságban érzik magukat, és magabiztos, felelős felnőttekké válhatnak. De hogyan mondjunk nekik nemet?
Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

Egy betegség, amelyet félreértések és előítéletek kísérnek - május 24. a Szkizofrénia Világnapja

A Szkizofrénia Világnapjának célja, hogy felhívja a figyelmet e komoly mentális betegséggel küzdők gondjaira, csökkentse a velük szembeni megbélyegzést, és elősegítse irányukba a társadalom megértését és támogatását.
Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

Számoljunk le a szívelégtelenséget övező leggyakoribb tévhitekkel!

A szívelégtelenség több mint 64 millió embert érint világszerte1, és ahhoz képest, mennyire gyakori betegség, rengeteg hiedelem és félelem övezi. Hamis feltételezésekre hagyatkozni azonban rendkívül veszélyes lehet, amelyek mind a betegség megelőzését, mind pedig a páciensek gyógyulását, illetve partnerként történő együttműködését hátráltathatják. Az alábbiakban összegyűjtött néhány fontos tévhit megcáfolásával mindezt elkerülhetjük.
Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Egyre nyitottabbak vagyunk a digitális egészségügyi megoldásokra egy új kutatás szerint

Magyarországon öt emberből négy használja az e-receptet, a páciensek kétharmada pedig kért már online vizsgálati időpontot, beutalót. 2021-ben a koronavírus-járvány alatt a lakosság egyharmada vett igénybe okoseszközöket, egészséggel kapcsolatos szenzorokat, applikációkat, jelenleg ez a szám 50 százalék, derül ki a Semmelweis Egyetem Digitális Egészség kutatócsoportjának legújabb felméréséből. A mesterséges intelligencia (AI) alapú egészségügyi megoldások is egyre ismertebbek.
A szerkesztő ajánlja