SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Alternatív népszavazás az oktatás ügyéről

Családinet [cikkei] - 2023-10-29
Az EDF és az aHang csapata alternatív népszavazást kezdeményezett az oktatás ügyéről, melyben október 30-ig lehet részt venni. Alább olvasható az általuk kiadott felhívás.
Alternatív népszavazás az oktatás ügyéről

Alternatív népszavazás az oktatásról

Elmentünk a falig. Innen már nem tudunk hova hátrálni, és nem is fogunk! Ha az oktatási rendszerünk helyzetét egy állapotmérőn kellene mutatni, akkor már nem is a "válságos állapot"-on, hanem az "összeomlott"-on lenne a mutató.

Csak akkor lesz vége ennek a küzdelemnek, ha mi, tenni akaró állampolgárok feladjuk. De ez egészen biztos, hogy nem ma lesz. Ezt a harcot együtt visszük végig, közösen, diákok, szülők, nagyszülők, civilek, pedagógusok, dolgozók, nyugdíjasok együtt! 

Épp ezért október 23. és 30. között megvalósítjuk Magyarország első országos, oktatási népszavazását.

Az ország lehető legtöbb pontján szeretnénk biztosítani a szavazást. Ehhez azonban rengeteg segítőre van szükségünk, legyen szó szavaztatásról, pultozásról, sofőrködésről vagy éppen logisztikáról. 

Ebben kérjük a segítséged: ha van akár csak néhány órád október végéig, akkor arra kérünk, hogy jelentkezz, és segíts megvalósítani Magyarország első oktatási népszavazását! 

Az oktatás válságának és az alternatív népszavazásunknak a hírét az utcára is visszük most hétvégén! Budapesten több helyen és időpontban találkozhatsz az Egységes Diákfront és az aHang aktivistáival. 

Szeptember 29. (péntek): 

10–18.30: Móricz Zsigmond körtér
10–12: Blaha Lujza tér
12–18.30: Nyugati tér (díszkút)
16–18.30: Kálvin tér (metrófeljáró a könyvtár felé)

 

Szeptember 30. (szombat): 

7.30–18.30: Széll Kálmán tér
7.30–18.30: Nyugati tér (díszkút)
14–18.30: Móricz Zsigmond körtér
Október 1. (vasárnap): 

7.30–18.30: Nyugati tér (díszkút)
10–18.30: Széll Kálmán tér
7.30–12; 14–18.30: Kálvin tér (metrófeljáró a könyvtár felé)

Látogass el a hétvégén valamelyik pultunkhoz: beszélgess velünk az oktatás válságáról és a 7IGEN-es alternatív népszavazásról! Tudd meg, hogy hogyan tudsz bekapcsolódni az alternatív oktatási népszavazásba, milyen lehetőségeid vannak – egyáltalán, hogyan segíthetsz te is az oktatás ügyében! 

Tarts velünk! 

Üdvözlettel: 

az EDF és az aHang csapata 

Személyesen és akár online is szavazhatsz. Részletek: https://www.7igen.hu/
 


A 7 kérdés, amiről szavazni lehet:

A 7igen.hu honlapján a kérdések hátteréről bővebben is olvashatsz.

1. A magyar kormány alakítson ki olyan kereteket, amely minden gyermek számára biztosítja a modern, esélyteremtő oktatást.
2. Széleskörű egyeztetés után alkossanak az oktatásban dolgozók és a gyermekek érdekeit szolgáló szabályozást a státusztörvény helyett!
3. Az oktatásnak legyen súlya a kormányzati politikában, a magyar kormány állítson fel az oktatás teljes egészéért illetékes, felelős és önálló Oktatási Minisztériumot!
4. A magyar kormány adjon azonnali minimum 50%-os béremelést a pedagógusoknak a pedagógushiány növekedésének megfékezése érdekében!
5. Állítsák vissza a pedagógusok valódi sztrájkjogát!
6. Az óvoda és az iskola közösségének legyen valós beleszólása az igazgató kiválasztásába!
7. Pintér Sándor belügyminiszter nem alkalmas a köznevelésért felelős miniszteri tisztségre!

Indexkép: aHang / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja