SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Több mint 6500 épület omlott le és családok százai vannak még mindig a romok alatt a földrengés sújtotta területeken

Családinet [cikkei] - 2023-02-09
A legfrissebb adatok szerint legalább 9057 ember vesztette életét a természeti katasztrófában Törökországban és közel 2.600 halálos áldozatról tudunk Szíriában. A két országban összesen több mint 54.000 ember súlyosan megsebesült, az ellátásra szorulók száma folyamatosan emelkedik. A váratlan természeti csapás és az azt követő utórengések szinte ellehetetlenítik azoknak a gyermekeknek és családjaiknak életét, akiket már eddig is súlyos veszélynek tett ki a zord tél, a gazdasági válság, és az áramszolgáltatás hiánya.
Több mint 6500 épület omlott le és családok százai vannak még mindig a romok alatt a földrengés sújtotta területeken

Otthonok ezreit rombolta le a földrengés, így kisgyerekes családok a szabad ég alatt, az utcákon, pályaudvarokon, bevásárlóközpontokban, hidak alatt, mecsetekben és iskolákban kerestek menedéket. Rengeteg család vált kitetté az időjárás viszontagságainak egy olyan évszakban, amikor a hőmérséklet rendszeresen fagypont alá esik és nem ritka sem a hóesés, sem a jégeső.

Pontos adataink még nincsenek, de azt már tudjuk, hogy iskolák, kórházak és más egészségügyi intézmények százai károsodtak, vagy akár teljesen megsemmisültek a természeti katasztrófában. Csak Aleppóban legalább négy iskola vált a földdel egyenlővé, ami hosszú távon rontja a gyermekek helyzetét. A közutakat és a létfontosságú infrastruktúrát ért károk megnehezítik a mentési munkálatokat és az azonnali életmentő segítségnyújtást.

Földrengés Törökországban és Szíriában - összedőlt házak

Az UNICEF jelen van a katasztrófa sújtotta térségben, és küzd a gyerekek biztonságáért.

  • Biztosítja az érintett gyermekek és családok biztonságos ivóvízhez való hozzáférését, ez kiemelten fontos a betegségek megelőzésében.
  • A többi ENSZ-ügynökséggel és partnerrel együtt szervezi a folyamatos élelmiszer-ellátást, ehhez mozgósítja az alapvető ételkészleteket a régió minden tájáról, valamint terápiás készítményeket szállít a leginkább kiszolgáltatott gyerekek számára.
  • Mobilcsapatokon keresztül biztosít egészségügyi felszereléseket, orvosi ellátást és sürgősségi kezeléseket a térségben.
  • A hideg téli időjárás elleni védekezésre meleg takarókkal, téli ruhákkal látja el az áldozatokat.
  • Pszichológiai elsősegélyt nyújt azoknak a gyerekeknek, akik családjuktól elszakadva, egyedül maradtak. Segít az azonosításban és a családok újraegyesítésében.

Az UNICEF jelen van mindkét katasztrófa sújtotta országban és küzd a gyerekek biztonságáért. Együttműködünk a török kormánnyal és a katasztrófavédelemmel is a széleskörű humanitárius segítségnyújtás megszervezésében. Jelenleg a túlélők felkutatása és kimentése, valamint az egyedül maradt gyerekek azonosítása és a családok újraegyesítése jelent prioritást Szíriában és Törökországban egyaránt.

Földrengés Törökországban és Szíriában - családok újraegyesítése

“Szívszorítóak a képek, amelyek Szíriából és Törökországból érkeznek” – mondta Catherine Russell, az UNICEF ügyvezető igazgatója. “Az, hogy a földrengés hajnalban csapott le, amikor a gyermekek és családjaik mélyen aludtak, még súlyosabbá tette a helyzetet és a folyamatos utórengések tovább növelik a kockázat mértékét. Szívünkben és gondolatainkban az érintett gyermekekkel és családokkal vagyunk, különösen azokkal, akik elvesztették szeretteiket, vagy megsérültek. Elsődleges számunkra annak biztosítása, hogy az érintett gyermekek és családok megkapják azt a támogatást, amelyre oly égetően szükségük van.”

Földrengés Törökországban és Szíriában - gyerekek

Versenyt futunk az idővel, napról napra egyre több család kerül kritikus helyzetbe a földrengések miatt.

FöFöldrengés Törökországban és Szíriában

Segítsd az UNICEF életmentő munkáját, Te is adományozhatsz az áldozatok azonnali megsegítésére. Kérjük, hogy amennyiben teheted, támogasd a szervezet humanitárius vészhelyzeti segítségnyújtását az alábbi linkre kattintva:

Így segíthetsz >>>> https://unicef.hu/foldrenges

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja