SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kalandra hív Paddington™! - Már a magyar gyerekek is osztozhatnak Paddington, a híres mackó világjáró élményeiben, az UNICEF jóvoltából

Családinet [cikkei] - 2024-03-22
Már a magyar gyerekek is megismerkedhetnek Paddington kalandjaival és "bejárhatják a világot" egy 12 részes, névre szóló, magyar és angol nyelvű levélcsomagnak köszönhetően, amit a postás kézbesít a feliratkozó családok számára.  A mackó minden hónapban más és más országból származó gyerekek életéről és történeteiről számol be. Paddington méltán a gyermekek kedvence, kedvessége és kitartása tökéletes példaképpé teszi. Az UNICEF és Paddington azért fogtak össze, hogy együtt kalauzoljanak el kicsiket és nagyokat távoli vidékekre, bepillantást adva a helyiek életébe és az UNICEF gyermekekért végzett munkájába - miközben támogatást gyűjtenek a szervezet fontos küldetéséhez.
Kalandra hív Paddington™! - Már a magyar gyerekek is osztozhatnak Paddington, a híres mackó világjáró élményeiben, az UNICEF jóvoltából

Az Egyesült Királyságban, Írországban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Norvégiában, Olaszországban és Németországban már családok ezrei csatlakoztak Paddingtonhoz és így támogatják az UNICEF gyermekmentő tevékenységét. A kaland havidíja ugyanis egyszersmind rendszeres adomány is, amelynek összege minden hónapban automatikusan beérkezik az UNICEF-hez. Ezzel a kiszámítható támogatással minden feliratkozó lehetővé teszi, hogy a szervezet folyamatos segítséget nyújtson a világ legkiszolgáltatottabb gyermekeinek.

Az UNICEF olyan jótékony ajándékként is ajánlja a sorozatot 6 – 10 év közötti gyermekek számára - akár a közelgő Húsvét alkalmából -, amely a világ megismerése, a társadalmi érzékenység erősítése és a tartalmas családi időtöltés mellett az angol nyelv játékos tanulására is kiváló lehetőséget ad. Minden hónapban megismerhetik egy messzi országban élő gyermek történetét, amit angol és magyar nyelven is olvashatnak. Ezen kívül útinapló, világtérkép, az adott országról szóló kétnyelvű infókártyák, játékos nyelvtanuló feladatok, képeslapok és matricák is várnak a gyerekekre a csomagban, amit Paddington személyesen nekik címez. Mostantól érdemes lehet várni a postást!

Kalandra hív Paddington - Unicef

A program révén a szervezet családi élménnyel ajándékozza meg azokat az adományozókat, akik rendszeres, havi 4.000 forint támogatással hozzá tudnak járulni az UNICEF gyermekekért végzett munkájához.

És hogy milyen óriási jelentősége van a rendszeres adományoknak? A havi 4.000 forintos támogatás például éves szinten:

  • 400 adag terápiás élelmiszerkészítményt jelent a súlyosan alultáplált gyerekek életének megmentésére, vagy
  • 4.800 db víztisztító tablettával 160 gyerek egyhavi ivóvízszükségletét fedezi, vagy
  • 88 gyerek kanyaró elleni védelmét alapozza meg, vagy
  • 58 család számára biztosít szúnyoghálót, amely megóvja őket a malária halálos veszélyétől, vagy
  • 360 gyereket lát el füzetekkel és írószerekkel, hogy legyen mivel tanulniuk az iskolában.

A támogatások lehetőséget adnak arra is, hogy a nehéz sorsú gyerekek ne csak túléljenek, hanem játszhassanak és tanulhassanak is, hiszen a gyermekkor egyszeri és megismételhetetlen.

„2021 óta óriási sikerrel fut a Két Kis Dínó kampányunk, amely elindításához anno az akkor még csak a szigetországban futó UNICEF-es Paddington program adta az ihletet. Trikó és Nyamm Berg Judit által írt leveleit már több mint 6.000 gyerek kapta meg itthon, de mostantól a hazai kedvencek mellett egy igazi „világsztár” csomagjait is várhatják a kis felfedezők, ráadásul két nyelven. Így a színvonalas időtöltésen túl a családok lehetőséget kapnak arra is, hogy az angol nyelvet gyakorolják Paddington segítségével. Azzal, hogy a szülők az UNICEF rendszeres adományozóivá válnak, a világ legnehezebb sorsú gyerekein segítenek, miközben hasznos, igényes és szórakoztató tartalomra tesznek szert a saját gyermekeik számára” – mondta Mészáros Antónia, az UNICEF Magyarország ügyvezető igazgatója. 

Kalandra hív Paddington - Unicef

Ki az a Paddington?

Mint gyermekek és családok milliói szerte a világon, Paddington is kénytelen volt elmenekülni otthonából és új életet kezdeni, távol azoktól, akiket szeretett. Történetei és kalandjai a kedvességet, a toleranciát és a kitartást példázzák megpróbáltatásai során, ez teszi őt a gyermekjogok védelmének tökéletes szimbólumává.

Paddington Peruból származik, kedvenc étele a lekvár, és jelenleg Londonban, a Windsor Gardens 32. szám alatt él a Brown családdal és házvezetőnőjükkel, Mrs. Birddel. Egy albumban gyűjti a Lucy nénitől kapott jegyeket, fényképeket és képeslapokat. Kis barna bőröndjének oldalán a P.B. monogram szerepel, amely a Paddington Brown rövidítése.
A brit származású író, Michael Bond 65 éve lepte meg az olvasókat Paddington történeteivel, amelyek népszerűsége generációkon átívelő: a bájos és humoros mesék évtizedek óta megszólítják a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. A HarperCollins Gyermekkönyvkiadó 1958. október 13. óta publikálja Paddington kalandjait, melyeknek azóta több televíziós adaptációja is született, majd 2014 végén Paddington megérkezett a mozikba is a StudioCanal filmstúdió gondozásában.

Ha szeretnél Te is regisztrálni Paddington különleges kalandjaira gyermeked számára, itt megteheted: www.unicef.hu/paddington - ajándék gyermekednek, minden gyerekért.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

Magát okolta a kisfiú, amiért megrúgta az edző - nyilatkozott az édesanya, aki az internetről tudta meg, mi történt

"Ő azt hitte, hogy annyira rosszat tett, hogy ezt megérdemelte. És még szégyellte is" - mondta el az anya.
Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Plüss állatokat gyűjt a kis betegeknek a Szent János Kórház gyermeksebészete

Töltsük fel együtt a kifogyott készletet: a plüss állatokkal a beteg gyerekek bátorságát szokták jutalmazni.
Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Életműdíjat kapott korábban Novák Katalintól a férfi, aki felrúgott egy gyereket a szolnoki kalandparkban

Az elkövető kilétére hamar fény derült - A. Tibor már reagált is az eseményekre.
Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Tudtad, hogy nyáron a szemed a vízben is veszélynek lehet kitéve?

Mielőtt belevetjük magunkat a nyárba, illetve a medencébe vagy épp a Balatonba, jó, ha tudjuk, hogy nem csupán a bőrünket kell felkészíteni a nap káros sugarai ellen, szemünk megfelelő UV védelme ugyanúgy fontos. Minden, optikában kapható napszemüveg megfelel ennek a célnak. Világos szeműek általában érzékenyebbek a nyári, intenzívebb fényre, nekik emiatt fokozottan ajánlott a napszemüveg viselése. A szemünk megfelelő védelméről azonban nem csak a parton, hanem a vízben is gondoskodni kell a vízben lévő baktériumok miatt. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, felhőtlen nyár elé nézhetünk, már ami a szemünk egészségét illeti.
Minden a kockapesszáriumokról: típusai, használata, előnyei

Minden a kockapesszáriumokról: típusai, használata, előnyei

A kockapesszáriumok olyan orvosi eszközök, amelyeket elsősorban a medencefenék gyengesége és a vele járó problémák, például a méh- vagy hüvelysüllyedés kezelésére használnak. Ezek a kis, kocka alakú eszközök hatékony és nem invazív megoldást nyújtanak számos nőgyógyászati probléma kezelésére.
A szerkesztő ajánlja