SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

"A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük" - nyilatkozott az iskola a pesterzsébeti tragédiáról

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-10-17
A cikk a nyugalom megzavarására alkalmas.

Sírva nyilatkozott egy szülő a balesetről. Azt mondta, tízen próbálták leemelni a kerítést a gyerekről, de ennyien sem bírták. Az iskola közleményében azt írta, hogy mindenben támogatja a családot.
"A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük" - nyilatkozott az iskola a pesterzsébeti tragédiáról

Néma megemlékezést tartottak a harmadik osztályos Ricsi emlékére

Az egész országot megrázta a szörnyű tragédia a pesterzsébeti Gyulai István Általános Iskolánál: egy kőkerítés dőlt rá egy 9 éves kisfiúra, aki a helyszínen életét vesztette. 

A kisfiú az édesanyjával ment reggel iskolába, amikor a tragédia történt. Egy teherautó épp az iskola udvaráról tolatott ki, amikor nekiment a kőkerítésnek. Több szülő is úgy nyilatkozott, hogy az összegyűjtött papírt nem a reggeli csúcsforgalomban kellett volna elszállítani. 

A Tényeknek nyilatkozott egy szülő, akit nagyon megrázott az eset. Azt mondta, tízen sem tudták felemelni a gyermekre dőlt kerítést, annyira nehéz volt. Amikor megtörtént a baj, rengetegen próbáltak segíteni, a mentők is azonnal megérkeztek a helyszínre, de Ricsi az élettel összeegyeztethetetlen sérüléseket szenvedett, már nem lehetett megmenteni.

"Fogta az ölébe és már haldoklott a gyerek. Végignéztem. Nem tudtam segíteni” – mondta a Tényeknek egy nő. 

Ricsi anyukájának a lába sérült meg, őt kórházba vitték, de már hazaengedték. A baleset után nem sokkal az édesapa is a helyszínre sietett, akit sokkos állapotban vittek el. A férfi egyébként szívbeteg. 

Az iskola közleményében azt írta, hogy a családot mindenben támogatják. "A hibáztatás teljesen természetes, mi magunk is ezt tesszük, a hatóságokkal együttműködünk mindenben" – fogalmaztak.

Ricsi családját én magam is ismerem, fantasztikus kisfiú volt. 

Csütörtök délután néma megemlékezést tartottak Ricsi emlékére.
 

 

Indexkép: tenyek.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja