A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy iskola elhagyta a táblagépeket és visszatért a hagyományos tanuláshoz: a gyerekek sokkal jobban teljesítenek

Családinet [cikkei] - 2019-06-28
Egy Sydney-i iskola úgy döntött, hogy a ma divatos táblagépek és elektronikus tankönyvek használatát mellőzve, visszatérnek a hagyományos tanulási módszerekhez.
Egy iskola elhagyta a táblagépeket és visszatért a hagyományos tanuláshoz: a gyerekek sokkal jobban teljesítenek

Elhatározásukat tettek követték, és a gyerekek a hagyományos füzeteket, tankönyveket használva jobban teljesítettek, mint azelőtt: ez még a tanárokat is meglepte.

Ausztráliában ugyanis az elmúlt 5 évben, a Redwood House Líceum alsó és felső tagozatán egyaránt a táblagépek, az elektronikus tankönyvek és iPad-ek használata hódított teret. Az iskolában tanító tanárok azonban észrevették, hogy ezek a tanulási eszközök egyáltalán nem járultak hozzá a gyerekek értelmi szintjének növeléséhez, sőt, inkább elvonta figyelmüket a tanulásról.

Ezt maguk a tanulók is észrevették, így aztán senkit nem lepett meg az a tény, hogy az új tanév kezdetével az iskola diákjai visszatértek a hagyományosnak ítélt könyvhöz és füzethez. Az iskola igazgatója szerint „ezen eszközök és módszerek használata által jobban fejlődnek a gyerekek képességei és készségei, és ez meglátszik az elért eredményeken is”.

Mindez azzal magyarázható, hogy egy adott szöveg értelmezése jobban megvalósul, ha nyomtatott formában olvassák, mint digitális formájában. Ezt alátámasztotta egy 2017-ben végzett kutatás is, melyet a Maryland-i Egyetem kutatói végeztek el.

A nehéz hátitáskák kérdését pedig úgy oldották meg, hogy a nyomtatott könyveket a gyerekek az iskolai szekrényekben hagyják, s csak otthon használják a digitális változatát.

(Kapcsolódó cikkünk: Kevesebb mobilozás - kevesebb hiszti)

Forrás: filantropikum.com 
Kép: sasint / pixabay

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja