A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megdőlt a világrekord a Nickelodeonnal: a leghosszabb LEGO-kígyó Budapesten

Családinet - 2018-06-05
A 321 méteres LEGO® kígyót több mint 5000 gyermek segítségével építették.
Megdőlt a világrekord a Nickelodeonnal: a leghosszabb LEGO-kígyó Budapesten

Elkészült minden idők leghosszabb, LEGO-kockákból épített játékkígyója!

A hétvégén a Millenárison tartott Kidfestre kilátogató több mint 5000 gyermek és lelkes szüleik segítségével és kitartásával megépült az új világrekordnak számító, 321 méteres hüllő, amellyel túlszárnyalták az öt éve Malajziában készített, 318 méteres alkotást. A kétnapos rendezvényen a kicsik és nagyok találkozhattak a gyerekcsatorna kultikus figuráival, hiszen többek közt SpongyaBob Kockanadrág teljes életnagyságban, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry népszerű főhősei is "várták" a résztvevőket.


 

A LEGO Store Budapest és a Nickelodeon hétvégi rendezvényét óriási érdeklődés övezte

A világrekord-kísérlet már pénteken elkezdődött, hiszen előre regisztrált iskolás osztályok és ovis csoportok érkeztek a Millenárisra, hogy közös erővel nekilássanak a gigantikus építmény megvalósításának. Itt találkoztunk egy ismerős arccal, Kiss Gergely olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázóval.

"Két gyermekkori szerelmem van, a Ford Mustang, illetve a LEGO-zás, és mindkettőnek a mai napig hódolok - igaz, utóbbinak csak a lányaim társaságában. Az előbbi az indiánmániámból ered, mert kedvenc hőseim jártak mustangokkal, illetve az amerikai filmekben látott gyönyörű autók miatt, az utóbbi pedig részben a szüleimnek köszönhető, hiszen tőlük kaptam az első LEGO-imat. Egyik nagy kedvencem egy formatervezettnek alig nevezhető, külsőre kicsit egy holdjáróra hajazó elemes autó volt a 70-es évek végéről, amit emlékeim szerint a dollárboltban, egy kis összekuporgatott valuta ellenében vettek meg az ősök", árulta el gyermeki mosollyal arcán a Ford nagyköveteként a legújabb Mustang modellt bemutató ex-sportoló, aki SpongyaBob Kockanadrággal is összepacsizott.

De nemcsak Spongya, a csatorna egy másik kultikus arca, Dóra, a felfedező életnagyságú mása is ott volt a Millenárison, illetve számos meglepetés várt még a helyszínre kilátogató, több mint 5000 gyerekre: a LEGO-s programok és aktivitások mellett egy szuper Nickelodeon-játszóház számos remek aktivitással, illetve egy menő ugrálóvár is.

Persze a fő attrakció a kígyó volt. A szorgos kezeknek köszönhetően az öt éve Malajziában feleállított világrekord megdőlt: az új csúcs 321 méter! A siklófejű gigászi csúszómászóhoz 881 600, 4x2-es kockát használtak fel, és mintegy 20 óra alatt épült meg. Egy hosszabb szakasza narancssárga-fehérben pompázott, utalva ezzel a Nickelodeon színvilágára, minden megépített 50 méteres szakaszt pedig a gyerekcsatornán futó produkciók sztárjait ábrázoló kreatívok jelölték. Így többek között a Tini nindzsa teknőcök, a Hunter Street: Kölykök póráz nélkül, A Thunderman család, a SpongyaBob Kockanadrág, A mancs őrjárat, valamint a Veszélyes Henry népszerű főhősei "várták" a résztvevőket.

Forrás, indexkép: redlemon.hu 
Fotók: Ford, LEGO® Store Budapest/Momart

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja