A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Fenntartható anyagokra áll át a Lego - megszűnhetnek a műanyag darabok

Kercsó Dorottya - 2020-05-12
A vállalat célja, hogy tíz éven belül minden játékuk fából vagy cukornádból készüljön. A gyerekeknek ettől még nem kell aggódniuk: azt ígérik, az építőelemek ugyanolyan színesek maradnak, mint eddig megszokták.
Fenntartható anyagokra áll át a Lego - megszűnhetnek a műanyag darabok

2030-ra száz százalékig fenntartható alapanyagok gyártására tervez átállni a Lego – írja a Telegraph. Ezt a cég vezetője, Niels B. Christiansen jelentette be, majd sietett hozzátenni: a Lego új figurái és építőelemei ugyanolyan színesek és tartósak lesznek, mint a régiek, csak éppen sokkal kevésbé környezetszennyező módon gyártják őket. Terveik szerint fából és cukornádból készült elemek fogják felváltani a műanyagot.

A cég számára nem ismeretlen a fából készült darabok gyártása, hiszen 1932-es alapításától 1947-ig kizárólag így készültek a játékaik. Ekkor döntött úgy az alapító Olek Kirk Christiansen dán asztalosmester, hogy áttér a jóval olcsóbb műanyag használatára, ám nem aratott vele osztatlan sikert: a játékboltok nevetségesnek tartották és visszaküldték a műanyag elemeket, amelyek ráadásul nem is illeszkedtek egymáshoz megfelelően.

Miután Olek fia, Godtfred 1954-ben átvette a cégvezetést, felülvizsgálta a műanyag darabok rendszerét, és többéves fejlesztés után 1958-ban piacra dobta a Legót a ma ismert formájában. A cég azóta is a Christiansen család tulajdonában van.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: eak_kkk / pixabay

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja