A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Kisfiú merült el a vasvári strandon - életet mentett a szolgálaton kívüli tűzoltó és az ápolónő

Faragó Tamás - 2018-06-05
Az életét köszönheti a vasvári strand medencéjében elmerülő fiú annak, hogy két hozzáértő is a közelben tartózkodott.
Kisfiú merült el a vasvári strandon - életet mentett a szolgálaton kívüli tűzoltó és az ápolónő

Elmerült egy kisfú a vasvári strand medencéjében egy gyereknapi  rendezvényen

A szülei ugyan észlelték a bajt, és kihúzták a vízből, de mivel a fiú semmilyen életjelet nem adott, csak kétségbeesve álltak mellette. Szerencsére azonban a helyszínen volt egy ápolónő és egy szabadnapos tűzoltó is, akik azonnal az eszméletlen óvodás segítségére siettek.

A férfi szerényen mesélte el a történteket, írta a nyugat.hu.

"Nem az enyém a fő érdem, én csak segítettem. Velem együtt ért oda egy középkorú hölgy, aki azt mondta, hogy ápolónő és tudja mit kell csinálni. Nagyon profi módon állt hozzá, megtámasztotta a gyerek hátát és ő végezte a mellkaskompressziót. Én a gyerek fejét tartottam és ügyeltem rá, hogy a víz és a gyomortartalom távozzon a szájüregből. Az egyik hozzátartozó pedig a befúvást végezte" - elevenítette fel a történteket a vasvári tűzoltó, aki a családjával szórakozott a vasvári gyereknapon.

Ők a medence azon felében tartózkodtak, ahol 70 centis a víz. A kisfiú a medence másik felén süllyedt el, ahol 150 centiméteres a vízmélység. Amikor látta, hogy a medence túlpartján segítségért kiáltanak és tanácstalanul állnak körbe egy gyereket, azonnal odasietett.

"Azt nem tudom, hogy mi történhetett a kisfiúval, de azt láttam, hogy miután kihúzták a vízből a körülötte állók annyira ijedtek voltak, hogy nem tudták, mit csináljanak. Vasvárról érkezett az első mentő, majd Körmendről egy másik. Azt is megtudtam, hogy egy ikerpár egyik tagját sikerült újraéleszteni. Nehéz megfogalmazni, milyen érzés ez. Nagyon örülök, hogy a kisfiú hazamehet a családjához" - mondta a tűzoltó.

A sikeres újraélesztés után a helyszínre érkező mentők a vasvári fiút kórházba vitték; meg nem erősített információk szerint az ijedtségen kívül nem esett baja.

Indexkép: wikipedia.org

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja